Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod touch vs iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 pawelj18

pawelj18
  • 85 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 17:00

Witam. Planuje zakup Iphona ale z tego co widze jest duzo szumu i zamiesznia z jego odblokowaniem i ze sciagnieciem simlocka aby dziala w kazdej sieci. Mam aktualnie Samsunga U700 i tak sobie pomyslalem skoro mam telelfon to moze zamiast iphone kupic ipoda touch ?? Jakie sa roznice miedzy tymi 2 urzadzeniami ?? Co ma ipt czego nie ma iphon i na odwrot ?? Co bardziej sie oplaca kupic ??

#2 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2007 - 17:15

iPhone ma telefon. iPod Touch go nie ma. iPhone ma aparat. iPod Touch go nie ma. iPhone ma bluetooth. iPod Touch go nie ma. iPhone ma więcej aplikacji wgranych fabrycznie. iPod Touch ma fabrycznie polski język. iPod Touch ma gniazdo słuchawek na dole więc więcej gadżetów od zwykłych iPodów będzie pasować. iPhone ma u góry. iPod Touch jest lżejszy, niższy i cieńszy od iPhona. iPhone ma lepszą baterie. Poszukaj na Google bo te dwie zabawki były już tysiące razy porównywane. Pomyśl czy chcesz nosić dwie zabawki w kieszeni czy jedną. Ja zadałem sobie to pytanie i wybrałem iPhona.
  • present_day lubi to

#3 pawelj18

pawelj18
  • 85 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 21:16

A czy w ipod touch bede mogl wgrywac wszystkie programu ktore sa na iphona oraz gry na NES'a np ??

#4 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2007 - 22:31

Tak.

#5 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 00:27

iPhone ma mikrofon, iPod Touch go nie ma

#6 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2007 - 00:29

Ale do iPoda można podłączyć mikrofon jako akcesorium na dock connector. Ktoś już to sprawdził, i działało...

#7 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 00:45

Ale do iPoda można podłączyć*mikrofon jako akcesorium na dock connector. Ktoś już to sprawdził, i działało...

mowisz o tym:
http://www.ipod.info...o-w-ipod-touch/

#8 bartem

bartem
  • 131 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2007 - 13:09

iphone ma glosnik wiec mozna obejzec ze znajomym jak sie nudzicie youtube, film lub mp3 :) w ipodtouch tylko poprzez sluchawki

#9 pawelj18

pawelj18
  • 85 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 14:36

ZDecydowalem sie na iphone :) TYLKO DLACZEGO TAK TRUDNO GO ZDOBYC ;( PRZegladalem ebaya i znalazlem najtansze juz unlockowane za 400 dolcow tylko ze 4 giga, 8 sa o 100 dolarow drozsze. Wydaje mi sie ze starczylo by mi 4 giga czyli wychodzi 400$ + 75$ przesylka to jest 475$ czyli 1192 zl niby nie duzo :) Ale strach troche tak z ebaya :/ sam nie wiem :/ aaaaaaaaaaaa wlasnie !! A co z oplata celna na lotnisku ile ona wynosi :/ Jakbym kupil iphona od goscia z ebaya to musialbym placic clo ??

#10 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 23 listopada 2007 - 14:41

Jeśli na paczce zaznaczy że jest to GIFT to cła nie płacisz, ale podatek raczej tak.

#11 pawelj18

pawelj18
  • 85 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 14:46

zalozmy ze od sumy 1200 zl ile wynioslby ten podatek , w ogole co to za podatek ?

#12 Mr. Gługi

Mr. Gługi
  • 2 postów

Napisano 18 września 2008 - 19:11

Witam! Przepraszam za odkopanie tematu, ale trochę się zmieniło ;] Sam stoję przed dylematem iphone vs ipod touch. Jednak ipod ma 32GB pamięci, nowa wersja (3G?) posiada również głośnik. iPhone ma max pamięci 16GB, jest dodatkowo wyposażony w aparat (bardzo słabiutki BTW). Ale do rozmów mam mojego SE W910i. Co byście poradzili iPhone z simlockiem czy nowy iPod touch z 32GB pamięci? PS Są jeszcze jakieś różnice?

#13 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 września 2008 - 19:34

różnice: iPhone ma: telefon aparat mikrofon bardziej użyteczny bluetooth (Touch podobno ma, ale tylko do Nike+) internet wszędzie gdzie zasięg ładowarkę w zestawie plastikową obudowę Touch ma Nike+ metalową obudowę możliwość 32GB bateria jest chyba porównywalna? teoretycznie Toucha powinna starczać na dłużej przy samym słuchaniu muzyki, z filmami już natomiast gorzej. internet - nie podali ;)

#14 mzagro

mzagro
  • 148 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 października 2008 - 15:17

Mam pytanie odnosnie list odtwarzania. Czy one tez sie kopiuja na iPhona? tzn. czy iPhone ma wszystkie funkcje iPoda?

#15 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 października 2008 - 15:29

Tak listy się kopiują jeżeli masz jakieś w iTunes.

#16 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 14 października 2008 - 15:38

apropos głośnika i mikrofonu w Touch... w 2G są obecne ;) Tylko czekać na JB i voila ^^,

#17 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2008 - 15:53

apropos głośnika i mikrofonu w Touch... w 2G są obecne ;) Tylko czekać na JB i voila ^^,

Głośnik tak, ale mikrofon tylko w słuchawkach.

#18 xanael

xanael
  • 387 postów
  • SkądPL

Napisano 05 lutego 2009 - 07:56

Głośnik tak, ale mikrofon tylko w słuchawkach.

oo, bo ja wlasnie przymierzam sie do zakupu. Mikrofon jest w sluchawkach razem z zestawem czy mowa o tych nowych dousznych?

#19 dzoners

dzoners
  • 37 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 09:42

Witajcie, mam spory problem. Odłożyłem sobie troche pieniędzy na zakup iPhone'a. Jednak za tą kwotę (1200 zł) nie ma szans na wyrwanie nówki, tak właściwie to kupno czegokolwiek z gwarancją (16 gb) graniczy z cudem. Za 1000 złotych mogę kupic nowego iPoda (3gen 32 GB) ze sklepu, z gwarancją. Szczerze nie wiem co kupić. Oczywiście wolałbym iPhone'a, ale zakup czegoś za 1200 złotych bez gwarancji jest dla mnie szaleństwem, jednak trochę na te pieniadze pracowałem i nie chcę ich wyrzucić w błoto. W zasadzie najbardziej mnie zastanawia to, czy wszystkie aplikacje z iPhone'a beda działałby na iPodzie. Bo z 1 strony czytałem, że beda działały, ale z 2 strony mój mózg się buntuje ;d Jeśli programy się łączą z internetem (tak wywnioskowaliśmy z rachunków znajomych), to jak mogę działać na ipodzie, który z internetem sie nie połączy? Jeszcze 1 - ani 1 ani 2 nie odtwarza DIVXów, prawda?

#20 kuterq

kuterq
  • 588 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 29 grudnia 2009 - 11:06

ZDecydowalem sie na iphone :) TYLKO DLACZEGO TAK TRUDNO GO ZDOBYC ;( PRZegladalem ebaya i znalazlem najtansze juz unlockowane za 400 dolcow tylko ze 4 giga, 8 sa o 100 dolarow drozsze. Wydaje mi sie ze starczylo by mi 4 giga czyli wychodzi 400$ + 75$ przesylka to jest 475$ czyli 1192 zl niby nie duzo :) Ale strach troche tak z ebaya :/ sam nie wiem :/ aaaaaaaaaaaa wlasnie !! A co z oplata celna na lotnisku ile ona wynosi :/ Jakbym kupil iphona od goscia z ebaya to musialbym placic clo ??

w polsce kupisz za 800 zl spokojnie fajnego 2g a za 900 jakiegos 3g

ja dalem za mojego 2g 650zl :P i jestem zadowolony

---- Dodano 29-12-2009 o godzinie 11:09 ----

Witajcie, mam spory problem.

Odłożyłem sobie troche pieniędzy na zakup iPhone'a.
Jednak za tą kwotę (1200 zł) nie ma szans na wyrwanie nówki, tak właściwie to kupno czegokolwiek z gwarancją (16 gb) graniczy z cudem.
Za 1000 złotych mogę kupic nowego iPoda (3gen 32 GB) ze sklepu, z gwarancją.
Szczerze nie wiem co kupić. Oczywiście wolałbym iPhone'a, ale zakup czegoś za 1200 złotych bez gwarancji jest dla mnie szaleństwem, jednak trochę na te pieniadze pracowałem i nie chcę ich wyrzucić w błoto.

W zasadzie najbardziej mnie zastanawia to, czy wszystkie aplikacje z iPhone'a beda działałby na iPodzie. Bo z 1 strony czytałem, że beda działały, ale z 2 strony mój mózg się buntuje ;d Jeśli programy się łączą z internetem (tak wywnioskowaliśmy z rachunków znajomych), to jak mogę działać na ipodzie, który z internetem sie nie połączy?

Jeszcze 1 - ani 1 ani 2 nie odtwarza DIVXów, prawda?

iPHONE 3G 8GB CZARNY NOWY GWARANCJA (868119006) - Aukcje internetowe Allegro
nowka na gwarancji...

beda chodzic, masz wifi przeciez w itouchu....

o prosze bardzo akurat na twoja kieszen NOWY iPhone 3G 8GB GWARANCJA (868103690) - Aukcje internetowe Allegro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych