Niedawno dostałam nowy telefon po "naprawie". Wszystko było dobrze ale po około 3 tygodniach iPhone przestał sie ładować do 100%. Zatrzymuje ładowanie na 95% po czym po pewnym czasie procenty spadają. Po odłączeniu i podłączeniu ponownie z trudnem laduje sie do 100% ale nie tak jak wczesniej. A mianowicie, korzystam z aplikacji battery doctor ktora zaleca ładowanie telefonu jeszcze 40 min po pojawieniu sie 100% baterii. Teraz gdy uda mi sie osiągnąć 100% od razu wyświetla sie ze należy odłączyć telefon. Rowniez aplikacja nie sygnalizuje juz naładowania alarmem tak jak to było do tej pory. Rozladowalam juz dwukrotnie telefon do zera ale sytuacja sie nie zmieniła. Co zrobic w tym wypadku?

iPhone nie laduje sie do 100%
Rozpoczęty przez
Juleczka7777
, 23 wrz 2014 20:16
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 września 2014 - 20:16
Napisano 23 września 2014 - 20:30
Miłem podobny przypadek w dość leciwym już iPhonie 3GS. Nagle zaczęły się dziać dziwne rzeczy, nie chciał się naładować do końca, po odłączeniu od ładowarki w mgnieniu oka procenty spadały jak szalone, można było to zauważyć. Fakt iż był to dość stary bo iOS 5.X ale odtworzyłem telefon od nowa oraz zostawiłem wyłączony na całą noc. Dziwne ale to pomogło i później już było OK.
Napisano 23 września 2014 - 21:01
Ja miałem identyczny przypadek w swoim także leciwym 3GS. Po wymianie baterii na nowej objaw ustał.
Napisano 23 września 2014 - 21:31
No tak tylko moj telefon ma miesiac, a procenty spadają pomimo podłączonej ładowarki. Gdy "dokończę ładowanie" czyli odlacze i podłączę ponownie bateria trzyma długo bez zarzutów. Mam tez najnowszą wersje iOS 8.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych