Gadu-gadu na Maku
Posted 18 July 2008 - 11:50
Posted 30 October 2008 - 14:38

Posted 02 November 2008 - 11:29
Posted 03 November 2008 - 17:12
Posted 09 November 2008 - 13:07
Posted 01 December 2008 - 23:11

Posted 02 December 2008 - 00:33
Gdyby komus nie odpowiadał Kadu lub Adium to Javu Javu jest na mojej stronie www.rabsat.pl w dziale pliki, tu http://www.rabsat.pl...ad/javujavu.dmg
oraz jako część paczki-zestawu programów "Portable" na różne platformy
Ja sobie Adium jako GG dawno odpuściłem ze względu na te felerne kontakty. Oczywiscie używam go do AIM, Jabbera i ICQ ale GG w nim wylączyłem. Nie mogłem zapanowac nad kontaktami a nie chce mi sie grzebać w plikach po każdym updacie programu.
Posted 06 December 2008 - 17:06

Posted 08 December 2008 - 01:02
Posted 08 December 2008 - 09:11

Posted 09 December 2008 - 22:35
sooory doczytałem sie w natłoku telstow, niestety na razie tylko numerkiszkoda
HURA!
Moja kobietka mistrzyni w grzebaniu w opcjach znalazła opcje
menu widok/format nazwy kontaktu/ pseudonim nazwa użytkownika
i mamy nazwy kontaktów zamiast numerków :!: :idea: :-D :-D
Tym sposobem zostajemy przy tym programie
Posted 12 December 2008 - 14:03
Próbowałeś Kadu 0.6.5-1 dla Maka? W środe, czyli dwa dni temu, został wydany poprawiony obraz dysku dla Maka, dostępny tutaj:Kadu używałem przez kilka lat na Linuksie i uważałem go za doskonałość. Niestety wersja na Maka to jakaś pomyłka w porównaniu z linuksową.
[url=http://www.kadu.net/w/Pobierz:MacOS_X]Pobierz:MacOS X - Kadu[/url]
W wersji wydanej w poniedziałek był błąd który powodował niestabilne działanie na Maka u niektórych użytkowników ale od razu zostało poprawione.
Kadu 0.6.5 zostało znacznie ulepszone ma Maka, powtarzając za [url=http://www.kadu.net/w/Notka_o_wydaniu]Notka o wydaniu - Kadu[/url] :
Dzięki przejściu na bibliotekę Qt4 oraz pracy użytkownika Kadu Grzegorza "mathela" Jabłońskiego i developera Kadu Tomasza Rostańskiego wersja Kadu przeznaczona dla systemu Mac OS X została znacznie ulepszona. Dodano moduł growl_notify umożliwiający powiadamianie o nowych wiadomościach w Kadu za pomocą programu Growl. Usprawniono wygląd modułu filtering tak, by wyglądał natywnie pod Mac OS X, poprawiono też wiele błędów specyficznych dla Kadu pod systemem Mac, takich jak: funkcjonowanie ikony w docku, wyglad aplikacji, problem z aktywacja, okna Kadu przy przyjściu wiadomości. Usprawniono także otwieranie linków w przeglądarce i programie pocztowym. Poprawiona została ogólna stabilność aplikacji, a dzięki modułowi qt4_sound nie jest już konieczne używanie zewnętrznej aplikacji do odtwarzania dźwięków.
tak więc może warto spróbować z Kadu raz jeszcze? Teraz projekt Kadu ma programistę używającego Maka więc działanie Kadu na Mac OS X jest dużo lepsze
Posted 12 December 2008 - 14:27
Posted 14 December 2008 - 00:21
Posted 14 December 2008 - 02:18

Posted 22 December 2008 - 18:51
przed chwila wkomitowalem wsparcie dla camino oraz poprawne wykrywanie pod makiem opery, firefoxa, mozilli i sea monkey.- nie używam Safari, tylko Camino, Omniweb, Sunrise. Nie ma ich na liście przeglądarek Kadu.
to jest blad w bibliotece libgadu... ale sprobujemy cos z tym zrobic- po automatycznym wylogowaniu po upływie jakiegoś czasu już nie da się zalogować do sieci GG. Trzeba zamknąć program i uruchomić go ponownie..

modul spy umarl - w gg zalatali dziure ktora wykorzystywal i stracil szanse bytu. powstal modul agent ktory umozliwia zobaczenie kto z nieznajomych ma nas na liscie. jesli chodzi o modul pogody to powinno sie udac go skompilowac na makaBrakuje mi:
Spy, Powiedz, Pogoda i statusów Amaroka, które tu mógłby zastąpić status Itunes.

Posted 22 December 2008 - 23:18
przed chwila wkomitowalem wsparcie dla camino oraz poprawne wykrywanie pod makiem opery, firefoxa, mozilli i sea monkey.
to jest blad w bibliotece libgadu... ale sprobujemy cos z tym zrobic
modul spy umarl - w gg zalatali dziure ktora wykorzystywal i stracil szanse bytu. powstal modul agent ktory umozliwia zobaczenie kto z nieznajomych ma nas na liscie. jesli chodzi o modul pogody to powinno sie udac go skompilowac na makanatomiast jesli chodzi o statusy z itunes... czy jakis inny program ma taka funkcjonalnosc?
Testów ciąg dalszy.
Zakupiłem sobie eMaca PPC 700/512/60
1. Kadu startuje, lecz przy próbie podłączenia do sieci wylatuje w powietrze. Przyczyna nieznana. W Intelu znacznie wcześniej zainstalowałem QT4, poniewaź uwaźnie śledzę projekt KDE4Mac a te biblioteki są dla niego niezbędne. Na eMacu jeszcze osobno bibliotek QT4 nie instalowałem. Moźe tu jest przyczyna.
2. Statusy iTunes ?? Podejrzyj, jak to działa w Adium. Działa. Inni mogą

3. Pogoda jest bardzo przydatna. W Linuksie pięknie działa sprawdzanie pogody w mieście uźytkownika - o ile wpisał je w swoim profilu. Miły jest teź dodatek pogody w moim mieście, jako opis GG.
4. Powiedz. W Linuksie sciągam sobie pliczek binarny programu Powiedz, wrzucam go do /Bin i zmieniam atrybut na wykonywalny, po czym dodaję go w ścieźce, w opcjach Kadu. Działa znakomicie. Fajnie by było, gdyby w wersji makowej teź się znalazł. Gada co prawda jak elektroniczny Zombie ale po polsku. Moźna by go wykorzystać takźe w innych programach
Kadu dla Maka zmienia się na lepsze. Widać ogromny postęp. Jest na tyle duźy, źe na Intelo Miniaku porzuciłem Javu Javu na rzecz nowego Kadu i sprawuje się wyśmienicie.
Co bym jeszcze dodał/zmienił ?
1. Czemu standardowo nie ma w Kadu4Mac dżwięków wiadomości ?
2. Zagmatwane menu. Poprzedni układ "jedno pod drugim" był czytelniejszy. "Leciało" się z ustawieniami od góry do dołu. Teraz doszły zakładki i zrobił się mały bałagan. Przydałyby się profile konfiguracji: "noob", "średniozaawansowany", "pro". Tak, jak było kiedyś. Ja sobie poradzę ale moja dziewczyna juź jest przeraźona skomplikowaniem konfiguracji.
3. Czemu wszyscy się ciągle upierają przy wielkości wysyłanego obrazka 20 kb ? Nie moźna na stałe ustawić 256 kb ? Kto chce mniej to sobie przestawi. Zwykle właśnie najcześciej uźywana jest maksymalna wartość.
4. Wizard. Lepszy był ten stary. Czytelniejszy i łatwiejszy dla "nietechnicznych".
5. Stabilność. Jednym się kadu uruchamia a innym nie. Stoją na moim biurku dwa komputery z tym samym systemem. Jeden jest PowerPC, drugi Intel. Na Intelu Kadu działa, na eMacu juź nie,
Na logikę w eMacu brakuje czegoś, czego nie mam w systemie a jest niezbędne w kadu (QT4 ?) Dobrze by było znależć co to takiego i wsadzić do paczki z Kadu.
Dopracowane Kadu na Maka będzie hitem. Juź mi się podoba. Wcześniej Kadu4Linux uwaźałem za doskonałość a na Maka to była poraźka. Widać, źe to się zmienia in plus.
Pozdrawiam i tak trzymać dalej !
P.S.
Przepraszam, za zamienione Ź z Ż ale to nie moja wina, źe Apple robi po swojemu. Jeszcze nie raczyłem zainstalować na eMaku poprawki na ten ewidentny błąd

Posted 23 December 2008 - 10:18
Posted 23 December 2008 - 16:13

Posted 23 December 2008 - 18:15
Posted 23 December 2008 - 19:13
Posted 23 December 2008 - 19:13
Posted 23 December 2008 - 19:58
Posted 24 December 2008 - 00:21
nie, dziala poprawnie. tylko przy odznaczonej tej opcji ikona kadu nie powinna sie zmienic wogole na szara. to bylo niedociagniecie w wersji dla maka. juz zostalo poprawione w svnieNa gg siedze na niewidocznym, a mimo to ikona zawsze byla szara (nawet po zmianie statusu na dostepny). Najdziwniejsze jest to ze opcje o ktorej wspomnial Dorregaray mialem odznaczona. Jak ja zaznaczylem to dopiero wtedy zaczela wskazywac moje zmiany statusu. Czyli dziala odwrotnie niz powinna ?
Posted 24 December 2008 - 20:48
2 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
-
Bing (1)