[iOS8] Iphone 5 Rozładował się do zera
Napisano 23 września 2014 - 12:41
Co mógłbym jeszcze sprawdzić oprócz baterii ?
- - - Połączono posty - - -
PS: Telefon nigdy nie miał jb. Nie zawiesił się nigdy przy iOS 7,chodził jak marzenie. Wszystkie problemy zaczęły się przy iOS 8. Iphone nigdy nie był w żadnym serwisie ( nie był rozbierany).
Napisano 23 września 2014 - 14:32
Napisano 23 września 2014 - 18:05
To nie jest wina baterii tylko uszkodzenie układu na płycie głównej.
Też miałem podobny problem po instalacji ios 8, zrobilem downgrade do 7 i dalej mam ten problem, co teraz ?
Napisano 23 września 2014 - 19:09
Napisano 23 września 2014 - 20:00
Napisano 23 września 2014 - 21:53
PS: Ale moge się z tobą zgodzić, jak najbardziej może być to układ U2 IC, bo telefon ładowałem ostatnio nieoryginalnym kablem,ponieważ oryginalny i tak się rozwalił ( bez sensu było płacić 50/80 zł za nowy oryginalny) I przepraszam bo nie mam zamiaru podważać twojej wiedzy skoro pracujesz w dobrym polecanym serwisie. Sprawdzimy wszystko: baterie,tranzystory/kondensatory etc. Jeśli wymiana baterii nie pomoże, to zostaje tylko sprawdzenie u2 odpowiadającego za łądowanie baterii/usypianie/budzenie etc.
[url]http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2858999.html[/url]
Pozdrawiam
Napisano 25 września 2014 - 08:48
Napisano 25 września 2014 - 08:57
Tak dysponuje tylko bratem. Ja osobiście nie mam zielonego pojęcia o elektronice i lutowaniu. Akurat mój brat siedzi w telekomunikacji i myślę,że potrafi to zrobić. Wiele telefonów udało u się już naprawić . O kulach wiem i o złym podgrzaniu mniej więcej, bo przyglądałem się pracy brata. Nie znasz go. Widzę,że potrafi dużo zrobić: również w samochodach. A jeśli chodzi o wasz serwis to 500 zł za zrobienie takiej rzeczy to "przesada"-ale po części to rozumiem . Jak się nie uda to trudno,biorę to na swoją odpowiedzialność. Nie będę bulił 500/700 zł za to,bo to nie ma sensu. Schemat już posiadam
PS: Brat pracował w serwisie i naprawiał telefony. Nie tylko Nokie 3310 / 3210 , a bardziej skomplikowane układy.
PS: Ale moge się z tobą zgodzić, jak najbardziej może być to układ U2 IC, bo telefon ładowałem ostatnio nieoryginalnym kablem,ponieważ oryginalny i tak się rozwalił ( bez sensu było płacić 50/80 zł za nowy oryginalny) I przepraszam bo nie mam zamiaru podważać twojej wiedzy skoro pracujesz w dobrym polecanym serwisie. Sprawdzimy wszystko: baterie,tranzystory/kondensatory etc. Jeśli wymiana baterii nie pomoże, to zostaje tylko sprawdzenie u2 odpowiadającego za łądowanie baterii/usypianie/budzenie etc.
Iphone 5 po podpięciu do chińskiej ładowarki - elektroda.pl
Pozdrawiam
W Twoim przypadku to na 99% właśnie układ U2. Trzeba go wymienić. Jeśli faktycznie brat ma spore doświadczenie w takich naprawach to sobie poradzi. Choć tak jak pisałem trzeba uważać i wiedzieć co się robi, bo na serio można ubić telefon na amen.
Kopnij baterię do 3,7 V i podłącz to płyty, jeśli zacznie się ładować i potem uruchomi to do wymiany U2.
Koszt u nas to 400 lub 500 jeśli są jakieś trudności. Nie wiem czy jest sens tłumaczyć z czego to wynika. Wiele rzeczy na to się składa. W szczególności to, że jak my ubijemy klientowi telefon to trzeba mu taką piątkę odkupić albo wymienić płytę. Jak Wam coś nie pójdzie to wyrzucisz telefon i na tym się temat skończy.
Napisano 25 września 2014 - 08:58
Jak brat siedzi w telekomunikacji (domyślam się że TP s.a.?) i potrafi również zrobić dużo w samochodach to faktycznie serwis można sobie darować.Tak dysponuje tylko bratem. Ja osobiście nie mam zielonego pojęcia o elektronice i lutowaniu. Akurat mój brat siedzi w telekomunikacji i myślę,że potrafi to zrobić. Wiele telefonów udało u się już naprawić . O kulach wiem i o złym podgrzaniu mniej więcej, bo przyglądałem się pracy brata. Nie znasz go. Widzę,że potrafi dużo zrobić: również w samochodach. A jeśli chodzi o wasz serwis to 500 zł za zrobienie takiej rzeczy to "przesada"-ale po części to rozumiem . Jak się nie uda to trudno,biorę to na swoją odpowiedzialność. Nie będę bulił 500/700 zł za to,bo to nie ma sensu. Schemat już posiadam
PS: Brat pracował w serwisie i naprawiał telefony. Nie tylko Nokie 3310 / 3210 , a bardziej skomplikowane układy.
Iphone 5 po podpięciu do chińskiej ładowarki - elektroda.pl
Pozdrawiam
Napisano 29 września 2014 - 09:41
Napisano 02 października 2014 - 10:01
Napisano 06 października 2014 - 16:07
Napisano 06 października 2014 - 16:29
Sprawdziłem miernikiem -0.03 / 0.00 - ZŁOM. !
co to za wartości stwierdzone miernikiem ? pytam tak z ciekawości
Napisano 06 października 2014 - 17:54
Napisano 08 października 2014 - 07:15
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych