Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z 3G

• Please log in to reply
48 replies to this topic

#26 Szynszyl99

Szynszyl99
  • 5 posts

Posted 26 September 2014 - 09:01

No i pojawił się 8.0.2 Czy jest ktoś odważny do testów?

#27 Postal

Postal
  • 14 posts
  • SkÄ…dSiemianowice ÅšlÄ…skie

Posted 26 September 2014 - 09:15

Ja już zainstalowałem. Udało mi się również wcześniej pobrać 8.0.1. Wtedy zauważyłem znaczną poprawę w szybkości działania iPada. Ale problem z 3G nie ustąpił. Teraz mam 8.0.2 i wydajność jest również lepsza jak przy 8.0. Co do połączenia 3G, dam znać pod koniec dnia czy chociaż raz straciłem zasięg.

#28 Anthares

Anthares
  • 8 posts
  • SkÄ…dWrocÅ‚aw

Posted 26 September 2014 - 23:31

U mnie odpukać po aktualizacji do 8.0.2 już nie zanika 3G.

#29 Postal

Postal
  • 14 posts

Posted 27 September 2014 - 10:22

Niestety po aktualizacji do 8.0.2 problem nadal u mnie występuje. Czekam w takim razie na 8.0.3 :P

#30 Anthares

Anthares
  • 8 posts
  • SkÄ…dWrocÅ‚aw

Posted 27 September 2014 - 13:30

Korekta, u mnie myślałem, że już wszystko jest ok, a tu po ok. 20 godzinach... znikła sieć 3G 😔. Dokładnie, trzeba czekać na nowe uaktualnienie, a niebawem się pojawi, bo nadal Australijczyczy mają problem z siecią w iphone'ach.

#31 Krzysztof Tyrka

Krzysztof Tyrka
  • 1 posts

Posted 29 September 2014 - 14:52

Nie martwcie sie pan Mac support musi duzo dopczytac z tego co juz wiem i widze blad lezy po stronie iOS8... a nie po stronie modemu 3g ja mam tak samo a po mojej modyfikacji softu i iOS8 dziala bez zarzutu wiec spokojnie czekajmy na kolejna latke od apple :) Trzeba przyznac ze to juz nie ta sama jakosc co Steven Jobs jak zyl no coz czas poaptrzyc na blackberry i innych ;)

#32 Ludek Lego

Ludek Lego
  • 2 posts
  • SkÄ…dKielce, Poland, Poland

Posted 01 October 2014 - 23:49

ten sam problem

Witam,

iPad 2 cellular 64gb ios8 ORANGE
[przy ios7 wszystko działało perfect]
... ten sam problem: BRAK SIECI... po resecie sieć 3G jest przez chwile albo kilka godzin... po tem znowu znika...
dodatkowo zniknęła mi zakładka HOTSPOT OSOBISTY... pomoc techniczna twierdzi że to nie możliwe bo iPad 2 nie wspiera hotspotu osobistego... tylko że w ios7 miałem... co więcej to samo się stało w drugim ipadzie [iPad 3]... po przejściu z ios7 na ios8 HOTSPOT OSOBISTY też zniknął :(

mój pomysł (nie chce mi się wracać do ios7, zreszta chyba nie mam kopii bezepieczeństwa) to wymiana karty sim na nową... może to jest jakiś problem w karcie sim... poproszę na wszelki wypadek o taką która wspiera LTE...

dam znać jutro...

pozdro!

#33 Ludek Lego

Ludek Lego
  • 2 posts
  • SkÄ…dKielce, Poland, Poland

Posted 03 October 2014 - 08:52

wygląda to optymistycznie czołem, wczoraj wieczorem wymieniłem karte sim na nową [z obsługą LTE]. Od wczoraj iPad nie zgubił sieci. wcześniej trzymał sięc maksymalnie dwie godziny. Dam zanć jutro jaka sytuacja. Ale jest szansa że wymiana karty sim poprawia to co te ciołki z appla schrzaniły...

#34 Szynszyl99

Szynszyl99
  • 5 posts

Posted 06 October 2014 - 13:51

U mnie na 8.0 wymiana karty na obsługującą LTE (z iPada MINI) nie pomagała - tak samo gubił sieć)

#35 jzagaja

jzagaja
  • 32 posts

Posted 08 October 2014 - 22:29

U mnie to samo ipad2-16GB po wymianie SIM w Orange gubi 3G system 8.0.2. Ponadto system ma dziwne zawiechy, nie reaguje na kliknięcie np. linku czy pola tekstowego, aplikacje długo się otwierają, przełączanie męczy. Krok wstecz, jest coraz gorzej. Najlepiej chodziła 5 i 6 z jillem.

#36 jzagaja

jzagaja
  • 32 posts

Posted 09 October 2014 - 16:18

Wyzerujcie ustawienia sieciowe i sprawdzcie jak działa.

#37 wikal1910

wikal1910
  • 501 posts
  • SkÄ…dRadom

Posted 12 October 2014 - 08:32

Niestety wyzerowanie ustawień sieciowych nie pomaga. Musimy poczekać na aktualizację, bo to ewidentny błąd po stronie Apple.

#38 jzagaja

jzagaja
  • 32 posts

Posted 13 October 2014 - 14:31

Nie próbowałem jeszcze tylko przywrócenia do ustawień fabrycznych. Może ktoś?

#39 jzagaja

jzagaja
  • 32 posts

Posted 21 October 2014 - 06:56

Na Ipad Air problem nie występuje.

#40 Paweł Gruźlewski

Paweł Gruźlewski
  • 8 posts
  • SkÄ…dGdynia, Poland

Posted 22 October 2014 - 17:29

Wraz z 8.1 problem zniknal. Od poniedzialku zasieg jest caly czas

#41 Postal

Postal
  • 14 posts

Posted 22 October 2014 - 20:15

Potwierdzam, u mnie to samo. Szkoda tylko ze płynność nalad nie ta co na 7.1.2 :(

#42 wikal1910

wikal1910
  • 501 posts
  • SkÄ…dRadom

Posted 25 October 2014 - 09:18

To prawda polecam zaktualizowanie iOS do wersji 8.1. Problem z brakiem zasięgu został rozwiązany i wszystko wróciło do normy.

#43 jzagaja

jzagaja
  • 32 posts

Posted 27 October 2014 - 08:15

Płynność 8.1 na ipad2 jest koszmarna w porównaniu do Air, aplikacje zawieszają się, wątpliwa przyjemność używania. Ponadto ipad2 nie ma głębokiej barwy niebieskiej, nasycenie jest mierne.

#44 Szynszyl99

Szynszyl99
  • 5 posts

Posted 20 November 2014 - 14:09

Jak tam z wydajnością po aktualizacji do 8.1.1 ? Ponoć coś poprawili...

#45 IwonaM

IwonaM
  • 42 posts

Posted 13 January 2015 - 00:39

Witam po długiej przerwie. Mam pytanie, może mi podpowiecie. We wrześniu, jak pisałam wcześniej w tym wątku, straciłam wszystkie dane z iPada. Miałam jednak przekopiowane do komputera zrzuty ekranu iPada z pewnego forum. W komputerze z systemem windows zapisały się z rozszerzeniem .aae. Oczywiście żaden znany mi program plików tych nie otwiera.

Czy jest jakaś możliwość otwarcia tych zrzutów. W iPadzie były zdjęciami, natomiast w windowsach jest jak napisałam.

Czy może można je jakoś wkleić ponownie do iPada, jeśli tak to jak?

#46 OleYek

OleYek

• 17478 posts
  • PÅ‚eć:
  • SkÄ…dPoznaÅ„

Posted 13 January 2015 - 13:44

aae to są pliki XML zawierające dane o pliku graficznym, jak np. ceycję czy nakładane filtry. Sam w sobie jest to plik tekstowy, który wymaga oryginalnego zdjęcia. Nie jest to plik ze zdjęciem. iPad robi zrzuty ekranu w png.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#47 IwonaM

IwonaM
  • 42 posts

Posted 13 January 2015 - 15:52

Może nie napisałam jasno. Podpinam iPada do laptopa. Wchodzę w plik iPad na laptopie, bo laptop iPada widzi, zaznaczam zrzuty do skopiowania, robię kopiuj i wklejam je do pliku np. Zrzuty z iPada na laptopie. W laptopie mam system windows.
I po wklejeniu w laptopie pliki te majÄ… rozrzeszerzenie .aae.
Spróbowałam przesłać zrzut z iPada mailem. Odebrałam mail z załącznikiem, owszem, z rozszerzeniem png. Zrzut mi się otwiera ale w pliku .html.
Czy jest jakaś metoda, aby zrzut z iPada dał się otworzyć w laptopie z windowsami jako zdjęcie, tak jak to jest ze zrzutami z laptopa.
Program Picassa plików .png też nie otwiera.

#48 Karolina Suszczyńska

Karolina Suszczyńska
  • 1 posts

Posted 05 October 2015 - 20:16

Po aktualizacji systemu w IPadzie 2 na 9.0.2 modem 3G przestaÅ‚ dziaÅ‚ać i również pojawiÅ‚ mi siÄ™ komunikat  brak sieci.. Wyłączenie ICloud Drive pomogÅ‚o natychmiast! Modem dziaÅ‚a.

#49 Paweł Woś

Paweł Woś
  • 9 posts

Posted 12 July 2016 - 01:44

Po aktualizacji systemu w IPadzie 2 na 9.0.2 modem 3G przestaÅ‚ dziaÅ‚ać i również pojawiÅ‚ mi siÄ™ komunikat  brak sieci.. Wyłączenie ICloud Drive pomogÅ‚o natychmiast! Modem dziaÅ‚a.

To samo na iPad 3 3G. Padł modem 3G. Nie używajcie iTunes do instalacji i update'u. Ja tak zrobiłem i mam teraz warzywo, błąd (-1), któremu pomoże tylko wymiana podzespołów, co się nie opłaca.

Z innego programu do aktualizacji mam taki log:

ERROR: device didn't accept BasebandData ERROR: Unable to successfully restore device ERROR: Unable to restore device

Także pewnie jest tak jak pisano na początku, padł modem i przy aktualizacjach jest z nim różnie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users