Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Automatyczne przekierowanie z Safari do App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 sikorka45

sikorka45
  • 9 postów

Napisano 20 września 2014 - 06:51

Witam

Mam mały problem, w sumie bardzo duży. Otóż, podczas przeglądania stron internetowych w Safari zostaję przekierowany do App Store na strone gry, zawsze tej samej. Dzieje się to nawet jak wchodzę na [url=http://myapple.pl]Strona główna MyApple.pl[/url]. Wyczyściłem pliki cookie, wykonałem reset urządzenia - nic to nie dało.

Proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuję

#2 krel

krel
  • 3 postów

Napisano 20 września 2014 - 07:59

Mam to samo :(

#3 sikorka45

sikorka45
  • 9 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:06

A teraz się okazało, że mam tak na wszystkich urządzeniach mobilnych Apple...

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:08

To tylko mobilne reklamy...

#5 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:11

To tylko mobilne reklamy...

Fajnie, tylko dlaczego tak chamsko namolne?

#6 vankh

vankh
  • 15 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:21

iPad mini z iOS8
Dokładnie tak samo. Czyściłem ustawienia iPada, nie pomogło. Na innych przeglądarkach ok.
Wcześniej na iOS7 nie miałem takich sytuacji.
Wygląda to tak: [URL="https://www.youtube.com/watch?v=ifeqC0NccAE&feature=youtu.be"]link[/URL]
Problem znika, gdy w Safari wyłącze JacaScript, no ale bez przesady.

Podpinam się do prośby o pomoc.

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:29

Fajnie, tylko dlaczego tak chamsko namolne?

Zapytaj twórców tych reklam i agencje reklamowe, które je umieszczają... Jako użytkownicy nic nie poradzimy.

#8 sikorka45

sikorka45
  • 9 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:32

Wszystko potrafię zrozumieć ale to się zaczęło u mnie dzisiaj rano. Aby odpowiedzieć w tym temacie muszę zatrzymywać ładowanie strony. W innym przypadku ponownie oglądam sobie AppStore. Wyłączenie JavaScript nie pomogło niestety.

#9 vankh

vankh
  • 15 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:36

Tak, tylko to nie jest jedna strona, na której otwierają się takie reklamy.
Co pewien czas przekierowanie pojawia się na innych stronach,
zawsze (jak narazie) do tej samej aplikacji w App Store.

A komentarz "Zapytaj twórców...." jest delikatnie mówiąc mało sensowny i nie bardzo pomocny.

- - - Połączono posty - - -

Tak samo. Może trzeba poczekać na pomoc, aż problem spotka większą grupę osób.

#10 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 września 2014 - 09:05

No ale tak działają reklamy mobilne, właściciel stroni często nie ma wpływu na to co agencja umieszcza.

#11 rpietrz1

rpietrz1
  • 22 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 września 2014 - 13:33

Mam to samo. Pojawiło sie od update'u do 8.0. Przeglądam kanały RSS przez Newsify a tu nagle bum... przekierowanie do AppStore. A odpowiedź Pana OleYek nie wnosi nic do sprawy. Nie było tak w 7.1.2 a w 8.0 jest więc sporo ludzi może mieć z tym problem, ze nagle bez naszej świadomości coś działa inaczej i nie wiadomo czy to błąd czy świadome działanie Apple Lub reklamodawców.

#12 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 września 2014 - 15:31

Jak CI się tony popupów albo okien przy firefoxie na komputerze otwiera też płaczesz, jak Ci ktoś próbuje wytłumaczyć skąd się to bierze? Twój post nie wniósł nic poza malkontenctwem. Jeszcze tego by brakowało, żeby Apple zaczęło cenzurować internet dla Twojej wygody.

#13 rpietrz1

rpietrz1
  • 22 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 września 2014 - 15:57

Panie OleYek. Bredzisz Pan i nie uznajesz żadnej krytyki pod swoim adresem. Tu raczej nikt nie potrzebuje tłumaczenia a porady jak poprawić coś co do tej pory działało jak należy a teraz jest inaczej. Kończę swoje wypowiedzi w tym wątku bo nie jest moim celem spamować i hejtowac na tym forum.

#14 restimek

restimek
  • 14 postów

Napisano 22 września 2014 - 21:03

U mnie również pojawił się ten problem ios 7.1.2 Czyli mam rozumieć że to nie jest żaden wirus, malware etc i nie ma zagrożenia że ktoś "wykradnie" moje dane (loginy, hasla etc) jakie wprowadzam w przegladarce? Wyłączenie java script u mnie pomogło. (na jak długo zobaczymy) Czy znacie jakiś lepszy sposób na rozwianie tego problemu niż wyłaczenie java scriptu ?

#15 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 września 2014 - 23:45

U mnie również pojawił się ten problem ios 7.1.2
Czyli mam rozumieć że to nie jest żaden wirus, malware etc i nie ma zagrożenia że ktoś "wykradnie" moje dane (loginy, hasla etc) jakie wprowadzam w przegladarce?

Nie, to jest złośliwa reklama po prostu. Nie ma możliwości, żeby coś Ci wykradła.

#16 utini

utini
  • 3 postów

Napisano 26 września 2014 - 10:18

Nie, to jest złośliwa reklama po prostu. Nie ma możliwości, żeby coś Ci wykradła.

Mi wykrada cierpliwość!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych