Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zużycie internetu w Ipadzie mini 2.

• This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 PeterN

PeterN
  • 2 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2014 - 23:33

Witam, To mój pierwszy post Tutaj:) Od pewnego czasu mam pewien problem a mianowicie bardzo duże jak dla mnie zużycie pakietu danych na moim ipadzie mini retina. Dodam, że internet mam od Orange, limit miesięczny 9 GB, korzystam z routera i jestem jedynym użytkownikiem tego internetu. Okres rozliczeniowy do 15 każdego miesiąca. Dziś mamy 19 a mi pochłonęło już 1,6 GB !!! Internet używam do przeglądania myapple;) poczta, ostatnio nawet rzadko youtube;) bo strach o ten pierdzielony limit:( kurcze a niby 21 wiek.:( Usługi lokalizacyjne wyłączone, odświeżanie w tle wyłączone. Gdyby ktos miał jeszcze jakieś pomysły co ewentualnie zrobić by choć trochę ograniczyć ów transfer byłbym bardzo wdzięczny:) P.s niestety mieszkam 20 km od dużego miasta i nie moge podłączyć stałego łącza. Z góry dzięki :) Peter

#2 swiatek94

swiatek94
  • 450 posts

Posted 18 September 2014 - 23:37

Podepnę się do tematu, bo właśnie chciałem dodać podobny temat :D Mam nadzieję, że się nie obrazisz ;) A mianowicie "Otóż tydzień tematu zapłaciłem za 1GB transferu w Orange 12zł i dzisiaj wracając do domu zauważyłem, że zostało mi zaledwie 100mb po tygodniu korzystania z internetu. Zdaje sobie sprawę, że np. Youtube bardzo szybko wyczerpuje transfer(buforowanie filmów itd), pobieranie czy aktualizowanie aplikacji z Appstore również, ale przez ten tydzień odpaliłem raptem 3-4 filmiki po 2-4 minuty, 2 razy włączyłem mapy(nawigacje w zasadzie) i resztę czasu spędziłem na przeglądarce Safari, dlatego wydaje mi się, że bardzo dziwne jest to, że podczas tego czasu zużyłem, aż 900mb, a jak mnie pamięć nie myli, to jeszcze przed wakacjami transfer leciał bardzo mozolnie i czasami po miesiącu miałem jeszcze 50-60mb, a korzystałem z transferu o wiele bardziej intensywnie, niż teraz, więc coś musi bardzo szybko ten transfer zużywać, ale nie wiem niestety co."

#3 Wujek

Wujek
  • 56 posts

Posted 19 September 2014 - 08:24

Ustawienia -> Sieć Komórkowa Na dole masz ile, która aplikacja zażarła internetu. Wyzeruj je (aby mieć miarodajne statystyki, a następnie poużywaj iPada i zobacz przez co leci transfer)

#4 swiatek94

swiatek94
  • 450 posts

Posted 20 September 2014 - 13:38

Najszybciej transfer ucieka poprzez Safari i Facebooka, z tego co zauważyłem.

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24347 posts

Posted 21 September 2014 - 22:31

Ale ale, takie rzeczy to w działach o iPadzie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users