Zużycie internetu w Ipadzie mini 2.
Rozpoczęty przez
PeterN
, 18 wrz 2014 23:33
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 września 2014 - 23:33
Witam,
To mój pierwszy post Tutaj:)
Od pewnego czasu mam pewien problem a mianowicie bardzo duże jak dla mnie zużycie pakietu danych na moim ipadzie mini retina.
Dodam, że internet mam od Orange, limit miesięczny 9 GB, korzystam z routera i jestem jedynym użytkownikiem tego internetu.
Okres rozliczeniowy do 15 każdego miesiąca. Dziś mamy 19 a mi pochłonęło już 1,6 GB !!!
Internet używam do przeglądania myapple;) poczta, ostatnio nawet rzadko youtube;) bo strach o ten pierdzielony limit:( kurcze a niby 21 wiek.
Usługi lokalizacyjne wyłączone, odświeżanie w tle wyłączone.
Gdyby ktos miał jeszcze jakieś pomysły co ewentualnie zrobić by choć trochę ograniczyć ów transfer byłbym bardzo wdzięczny:)
P.s niestety mieszkam 20 km od dużego miasta i nie moge podłączyć stałego łącza.
Z góry dzięki
Peter
Napisano 18 września 2014 - 23:37
Podepnę się do tematu, bo właśnie chciałem dodać podobny temat
Mam nadzieję, że się nie obrazisz
A mianowicie
"Otóż tydzień tematu zapłaciłem za 1GB transferu w Orange 12zł i dzisiaj wracając do domu zauważyłem, że zostało mi zaledwie 100mb po tygodniu korzystania z internetu. Zdaje sobie sprawę, że np. Youtube bardzo szybko wyczerpuje transfer(buforowanie filmów itd), pobieranie czy aktualizowanie aplikacji z Appstore również, ale przez ten tydzień odpaliłem raptem 3-4 filmiki po 2-4 minuty, 2 razy włączyłem mapy(nawigacje w zasadzie) i resztę czasu spędziłem na przeglądarce Safari, dlatego wydaje mi się, że bardzo dziwne jest to, że podczas tego czasu zużyłem, aż 900mb, a jak mnie pamięć nie myli, to jeszcze przed wakacjami transfer leciał bardzo mozolnie i czasami po miesiącu miałem jeszcze 50-60mb, a korzystałem z transferu o wiele bardziej intensywnie, niż teraz, więc coś musi bardzo szybko ten transfer zużywać, ale nie wiem niestety co."
Napisano 19 września 2014 - 08:24
Ustawienia -> Sieć Komórkowa
Na dole masz ile, która aplikacja zażarła internetu.
Wyzeruj je (aby mieć miarodajne statystyki, a następnie poużywaj iPada i zobacz przez co leci transfer)
Napisano 20 września 2014 - 13:38
Najszybciej transfer ucieka poprzez Safari i Facebooka, z tego co zauważyłem.
Napisano 21 września 2014 - 22:31
Ale ale, takie rzeczy to w działach o iPadzie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty