Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#401 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:08

Nie da się. Zdjęcia zapisują się w strumieniu a nie w "plikach".

- - - Połączono posty - - -

Bo zdjęcia się zgrywa a nie wgrywa na telefon. Stare zdjęcia możesz jedynie zsynchronizować poprzez iTunes, ale kopie musisz zostawić na komputerze, bo na iPhone wrzucają się zoptymizowane w gorszej jakości i nie da się ich zgrać później.

Chyba u Ciebie we wiosce. Rozumiem że jesteśmy na forum Apple i że przejmujesz a potem powielasz strategie appla odnośnie hermetyczności systemu ale bez przesady, nie pleć głupot o tym że zdjęcia się zgrywa a nie wgrywa bo jeszcze ktoś przyjmie to jako zasadę.

#402 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2014 - 11:09

Od kiedy Dropbox daje 15 GB za darmo?

Od zawsze. Polecenia robią swoje. Każda chmura jest lepsza niż iCD w tym momencie ale to nie temat na dyskusję.

#403 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:10

Witam na potrzeby zwolnienia pamięci iphona do aktualizacji ios 8 zrzuciłem wszystkie zdjęcia po usb na pulpit komputera
jak ponownie wrzucić je na tel. ? po podłączeniu iphona nie mogę wkleić ich ponownie w drugą stronę

Da się. Idealnym rozwiązaniem jest program PhotoSync z AppStore (płatny) - zgrywa Ci wszystkie zdjęcia spowrotem do rolki aparatu, i oczywiście razem z lokalizacjami.

#404 Negatyf

Negatyf
  • 317 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:11

Wydaje mi się śmieszne prosić znajomych o założenie konta Dropbox, a następnie zainstalowania aplikacji na telefonie bądź komputerze. Zresztą w dropboxie nie będzie miał ustawień iCloud czy prosto zrobionych zdjęć iPhonem.

#405 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2014 - 11:14

Jasne, włączę aplikację i wszystkie zdjęcia zacznie wysyłać i czekaj, to nie jest 5GB. :) I nikt nikogo nie prosi, u mnie znajomi korzystają na potęgę z chmur więc mi tam rybka.

#406 beti_6

beti_6
  • 26 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:15

Najlepiej założyc sobie folder czy kilka folderów, które będa poniżej Rolki i po podłączeniu iPhona do komputera można tam wrzucić zdjęcia z kompa. Wchodzę na iPhona poprzez Mój komputer i w zdjęcia i w dany folder je wrzucam potem iTunsem synchronizuję i wszystko mam na tel. Ja tak robię i jest git:)

#407 Freso

Freso
  • 83 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:19

Macie normalnie tą "rozpiske" co i kiedy używało baterii? U mnie komunikat "informacje dotyczące baterii będą dostępne po kilku minutach używania iPhone'a". iOS8 mam od chwili polskiej premiery (19:50 już był wgrany), na aktualnym ładowaniu mam już 1:44 w użyciu/4:06 w gotowości, więc chyba powinno się pojawić?

#408 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:23

wystarczy pomyslec i mozna miec nawet 20 gb w dropboxie - jest tez automatyczne zrzucanie zdjeci z aparatu w telefonie wiec o nic sie nie martwie i dzieki temu zabiegowie nie wale traz na forum postów w stylu "gdzie moje zdjecia"

#409 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:24

Macie normalnie tą "rozpiske" co i kiedy używało baterii?
U mnie komunikat "informacje dotyczące baterii będą dostępne po kilku minutach używania iPhone'a". iOS8 mam od chwili polskiej premiery (19:50 już był wgrany), na aktualnym ładowaniu mam już 1:44 w użyciu/4:06 w gotowości, więc chyba powinno się pojawić?

Pojawia się po kilku minutach.

Ekran początkowy/zabl. u mnie najwięcej baterii zużywa ok 29% teraz, czy to normalnie? I co on liczy dokładnie, włączony ekran?

#410 pazera

pazera
  • 34 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:25

Jak wyglada plynnosc dzialania iOS8 na iPhone 5/5C?

#411 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:25

Chyba u Ciebie we wiosce.

LOL i mówi to ten co faktycznie mieszka w wiosce... no dobrze w małym miasteczku...

Rozumiem że jesteśmy na forum Apple i że przejmujesz a potem powielasz strategie appla odnośnie hermetyczności systemu ale bez przesady

Widocznie masz problemy ze zrozumieniem słowa pisanego...

nie pleć głupot o tym że zdjęcia się zgrywa a nie wgrywa bo jeszcze ktoś przyjmie to jako zasadę.

Super, podaj sposób na wgranie zdjęć do rolki aparatu w oryginalnej rozdzielczości i ze wszystkimi metadanymi, bez ingerencji JB.

#412 Freso

Freso
  • 83 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:27

@madhunt3r, u mnie nie ma i nie wiem co to się podziało :(

#413 beti_6

beti_6
  • 26 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:28

Trzeba foldery założyć i wgrasz z kompa na telefon

#414 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:33

Trzeba foldery założyć i wgrasz z kompa na telefon

Ale po pierwsze ich już nie zgrasz z telefonu a po drugie nie są w oryginalnych wielkościach tylko pomniejszone. I tak jest od zawsze.

Do resty: Przypominam że jest to wątek o iOS 8 a nie o ratowaniu zdjęć jak się nie miało backupu!

#415 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:36

wystarczy pomyslec i mozna miec nawet 20 gb w dropboxie - jest tez automatyczne zrzucanie zdjeci z aparatu w telefonie wiec o nic sie nie martwie i dzieki temu zabiegowie nie wale traz na forum postów w stylu "gdzie moje zdjecia"

Dokładnie! Sam używam Dropbox od kilku miesięcy m.in. do automatycznych backupów zdjęć i działa super. W dodatku mam nad tym pełna kontrolę czego niestety nie można powiedzieć o chmurze Apple.

#416 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:37

Super, podaj sposób na wgranie zdjęć do rolki aparatu w oryginalnej rozdzielczości i ze wszystkimi metadanymi, bez ingerencji JB.

juz podałem, wydaje mi się że wcześniej mówiłeś coś o rozumieniu słowa pisanego?

#417 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 19 września 2014 - 11:45

Dajcie już pokój wycieczkom osobistym i bitwie co lepsze - Dropbox czy iCD. Każdy ma, to co lubi.

#418 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:50

juz podałem, wydaje mi się że wcześniej mówiłeś coś o rozumieniu słowa pisanego?

Hmmm... jak widać nie rozumiesz, że zewnętrzna aplikacja nie jest rozwiązaniem systemowym, o czym my tu mówimy. Rozumiem, że za pomocą tej aplikacji możesz przywrócić zdjęcia z chmury o czym od kilkudziesięciu postów jest tu dyskusja? No cóż... Przez dropboxa też możesz przepychać zdjęcia ale 99,8% użytkowników nie zna i nie ma potrzeby znać tej aplikacji, za to nie rozumieją zasady działania Photo Stream i stąd później płacz.

#419 Negatyf

Negatyf
  • 317 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:52

Według mnie bateria trzyma dobrze, zdecydowanie przyspieszył, dotyk stał się czulszy, touch id szybciej działa. Trochę strzelili sobie w stopę tym strumieniem zdjęć, ale myślę, że to naprawią niedługo albo zastąpią czymś sensowniejszym. Aplikacje takie jak iBooks, Porady, Podcasty klasycznie przerzuciłem do folderu, aby nie zajmowały miejsca, ponieważ są zbędne. Aplikacje Zdrowie można fajnie zapełnić informacjami o swoim stanie zdrowia, jednak lepiej by było trzymać wszystkie informację zabezpieczone hasłem. Ulubione oraz ostatnie kontakty w Home to nieporozumienie. Najbardziej czekam na finalną wersję OS X 10.10, ponieważ wtedy będzie można wykorzystać iOS8 w lepszy sposób niż w przypadku iOS7.

#420 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:53

Ekran początkowy/zabl. u mnie najwięcej baterii zużywa ok 29% teraz, czy to normalnie? I co on liczy dokładnie, włączony ekran?

#421 producent

producent
  • 263 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:55

iOS8 jest na moim iPhone 4S od 48 godzin. Jestem zadowolony. Nie odczułem zwolnienia, nowe "ficzery" mnie cieszą. Mam tylko jeden problem, który mi przeszkadza: Skąd mam wiedzieć, które zdjęcia są w "Mój Strumień Zdjęć"? Na iOS7 były dedykowane albumy: Rolka aparatu i mój strumień zdjęć więc dało się to szybko sprawdzić.

#422 wert23

wert23
  • 18 postów

Napisano 19 września 2014 - 11:57

Przeglądałem ten temat i rzeczywiście nie spotkałem u nikogo problemu ze wskaźnikiem baterii. Mam nadzieję, że po kolejnym pełnym cyklu ładowania problem zniknie ;)

Korzystam z iOS8 od wczoraj (iPhone 5s), na razie dostrzegłem tylko 2 zmiany "in minus":
- delikatne lagi w aplikacji Pogoda oraz Facebook
- procentowy wskaźnik naładowania baterii nie zmniejsza się stopniowo, tylko spada od razu o kilka procent - z 21% nagle robi się 16% itp.

Jeśli chodzi o działanie to nie zauważyłem większych zmian w stosunku do 7.1.2 - działa szybko i stabilnie :)

Rozładowałem telefon a następnie naładowałem do 100% i teraz bateria schodzi już normalnie :)

#423 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 września 2014 - 12:03

Jeżeli większość czasu iUrządzenie leży zablokowane to jest uruchomiona aplikacja blokady ekranu i dlatego ona wychodzi w statystykach. To tak samo jak na windowsie proces bezczynności systemu.

Jak położysz telefon i nie będziesz go używał 2 dni to blokada ekranu zeżre Ci 100% baterii :)

#424 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 19 września 2014 - 12:07

W sumie to masz rację, czyli nie przejmuję się tym akurat.

#425 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 19 września 2014 - 12:08

a co oznacza przy uzyciu baterii slaby sygnal? ja mam tak przy facebooku facebook 28% i pod spodem slaby sygnal... czyli ficzer z LTE nie bardzo wyszedl i zzera mocniiej baterie bo slaby sygnal czy jak to rozumiec??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych