iOS 8 - Dyskusja
Posted 19 September 2014 - 08:55

Posted 19 September 2014 - 09:00
Zdjęcia między urządzeniami i komputerem same się synchronizują, muzyka też, a do reszty plików już pisałem, że trzeba mieć aplikację, która obsługuje iCD jak już pisałem wcześniej. I tyle. iCD to nie dropbox.
A jak przeglądać zdjęcia z poziomu przeglądarki www?
Posted 19 September 2014 - 09:07
Posted 19 September 2014 - 09:11
A jak przeglądać zdjęcia z poziomu przeglądarki www?
Nie da się. Zdjęcia zapisują się w strumieniu a nie w "plikach".
- - - Połączono posty - - -
Witam na potrzeby zwolnienia pamięci iphona do aktualizacji ios 8 zrzuciłem wszystkie zdjęcia po usb na pulpit komputera
jak ponownie wrzucić je na tel. ? po podłączeniu iphona nie mogę wkleić ich ponownie w drugą stronę
Bo zdjęcia się zgrywa a nie wgrywa na telefon. Stare zdjęcia możesz jedynie zsynchronizować poprzez iTunes, ale kopie musisz zostawić na komputerze, bo na iPhone wrzucają się zoptymizowane w gorszej jakości i nie da się ich zgrać później.
Posted 19 September 2014 - 09:15
Posted 19 September 2014 - 09:23
Nie da się. Zdjęcia zapisują się w strumieniu a nie w "plikach".
To dlaczego Apple w opisie iOS8 na swojej stronie pisze coś takiego:
Gdy włączysz na swoich urządzeniach iOS Bibliotekę zdjęć iCloud, wszystkie Twoje zdjęcia i nagrania wideo będą automatycznie zapisywane w iCloud, w pełnej rozdzielczości i z zachowaniem oryginalnego formatu, nawet jako pliki RAW. W dowolnej chwili możesz je otwierać i pobierać ze swojego iPhone'a, iPada, iPoda touch lub z serwisu WWW.
...W Bibliotece zdjęć iCloud Twoje zdjęcia i nagrania wideo uporządkowane są w Chwile, Zbiory i Lata — tak samo na wszystkich Twoich urządzeniach, a nawet gdy zaglądasz do biblioteki przez stronę WWW. Na iPadzie, telefonie iPhone lub iPodzie touch możesz oznaczać ulubione fotografie, tworzyć albumy lub przeciągać zdjęcia, układając je w dowolnej kolejności.
Posted 19 September 2014 - 09:41
Posted 19 September 2014 - 09:46
Posted 19 September 2014 - 09:46
Posted 19 September 2014 - 09:49
Posted 19 September 2014 - 09:49

Posted 19 September 2014 - 09:51
Po podłączeniu do PC zawsze widziałem iP jako urządzenie przenośne. Można było wejść (po wcześniejszym naciśnięciu "zaufaj") i skopiować sobie zdjęcia/filmy. Po aktualizacji do iOS8 nadal mam widoczne urządzenie, mogę dać zaufaj ale w środku nie ma nic - tak jakby nie widział zdjęć na telefonie.
Ktoś się z tym spotkał?
Raczej u Ciebie coś nie tak, u mnie na 5S bez zmian, widać wszystko.
Posted 19 September 2014 - 09:52
Posted 19 September 2014 - 09:55
Robię kopię swoich danych i zdjęć i filmów itp. ALe chodzi mi o wygodę, ponieważ wtedy w Rolce miałam wszystkie zdjęcia, które chciałam tam mieć. A teraz muszę ich szukać w Chwilach.
A no to ok, no cóż, nowy system to wszystko idzie od nowa niestety. Mi w rolce pojawiły się jakieś zdjęcia ale bez ładu, bez składu, niezachowana chronologia.
Posted 19 September 2014 - 10:01
Access all photos like Camera Roll on iOS 8
czyli tego się nie da zmienić:/ niestety
A poza tym chciałam teraz się zalogować do iCloudDrive przez komputer, żeby spróbować pobrać fotki i coś nie mogę. Nigdy tego nie robiłam. Da się tak w ogóle? Czy przez zwykłego kompa nie zaloguję się tam?
...
To działa tylko, gdy masz aktywny icloud drive, tyle że wtedy zdjęcia zajmują miejsce na Twoim dysku w chmurze i raczej będziesz musiał sobie kupić płatną opcję z większą pojemnością.
Jedynym z rozwiązań, aby z powrotem mieć zdjęcia w Ostatnio Dodanych tak jak to było w Camera Roll trzeba wejść do: Ustawienia - Zdjęcia i aparat - odznaczyć "Mój strumień zdjęć", a następnie ponownie go zaznaczyć.coś takiego znalazłam:
Access all photos like Camera Roll on iOS 8
czyli tego się nie da zmienić:/ niestety
Posted 19 September 2014 - 10:03
A jak odznaczę opcję Mój strumień zdjęć to nie starcę wszystkiego?? I czy mogę z powrotem wrócić, żeby nie mieć iCloud Drive?
Posted 19 September 2014 - 10:06
Posted 19 September 2014 - 10:07
Posted 19 September 2014 - 10:08
...
Ponieważ Apple wyrzuciło w ostatniej chwili iCloud Photo library, zostawiając stary PhotoStream. W betach było w publicznym iOS wyleciało, a iCloud Photo library ma pozwalać właśnie na przeglądanie. póki tego nie ma, jest po staremu ze zdjęciami.
Posted 19 September 2014 - 10:09
Są tylko w jednym miejscuA ja mam pytanie takie:
Zdjęcie zrobione aparatem i np przekopiowane do 4 różnych albumów zajmuje pamięć telefonu w jednym miejscu czy w każdym albumie osobno?
Posted 19 September 2014 - 10:12
Posted 19 September 2014 - 10:14
To działa tylko, gdy masz aktywny icloud drive, tyle że wtedy zdjęcia zajmują miejsce na Twoim dysku w chmurze i raczej będziesz musiał sobie kupić płatną opcję z większą pojemnością.
Mam włączony iCloud Drive w iPhone, ale kiedy wchodzę w iCloud Drive przez przeglądarkę to są tam trzy puste foldery, ale w żadnym z nich nie ma zdjęć
Posted 19 September 2014 - 10:14
Korzystam z iOS8 od wczoraj (iPhone 5s), na razie dostrzegłem tylko 2 zmiany "in minus":
- delikatne lagi w aplikacji Pogoda oraz Facebook
- procentowy wskaźnik naładowania baterii nie zmniejsza się stopniowo, tylko spada od razu o kilka procent - z 21% nagle robi się 16% itp.
Jeśli chodzi o działanie to nie zauważyłem większych zmian w stosunku do 7.1.2 - działa szybko i stabilnie
Potwierdzam, mam te same odczucia. Ogółem płynnie, ładnie, ale skoki baterii miałem, może się ustabilizuje, póki co bateria mocno na minus w stosunku do iOS 7.1.2.
Moje pytanie:
Co z historią uzycia baterii? Kiedy ona się pojawi? Chciałbym zobaczyć co mi wciąga baterię ale mam tylko komunikat że statystyki pojawią się po kilku minutach używania iPhone, a iOS8 zainstalowałem kilkanaście minut po premierze, więc już troszeczkę dłużej go mam niż te kilka minut..

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users