Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#276 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 września 2014 - 17:35

zobaczymy czy nie zainstalujesz jak bedzie po polsku

#277 Tofik90

Tofik90
  • 68 postów

Napisano 18 września 2014 - 17:36

Nie, w androidzie nie korzystalem z tej funkcji. Standardowa klawiatura w iOS mi bardzo odpowiada, nie chce udziwnien ściągniętych z androida.

#278 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 września 2014 - 17:38

no to nie rozumiem? krytykujesz cos czego nie uzywasz??

#279 Tofik90

Tofik90
  • 68 postów

Napisano 18 września 2014 - 17:42

Krytykuje ten zachwyt nad 'nową' funkcją. Mogę sobie pozwolić na krytykę, bo korzystałem kiedyś z tej opcji (wiec miałem z nią styczność) i jakoś powrociłem do standardowego wpisywania tekstu.

#280 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 września 2014 - 17:44

Kolego przecież komunikat wyrazinie mówi o co chodzi, tą aplikację masz już "kupioną" - powinna być w PURCHASED i stamtąd ja instalujesz.

To się popisałeś ... kolego

#281 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 września 2014 - 17:44

ja zachwytu nie uswiadczylem w tym temacie... kto chce bedzie uzywal i tyle

#282 blackmx

blackmx
  • 71 postów

Napisano 18 września 2014 - 17:50

Zauważyłem jeszcze problem z zasięgiem, teraz siedziałem w jednym miejscu na zewnątrz, plus - 3g - 3 kreski, nagle skacze na 1 kreske, wylaczam dane sieci komorkowej zeby wylączyć 3g- 1 kreska, wlaczam i dalej 1 kreska. Ponawiam pytanie, nie da się wgrac starszych ustawien bez lte ? Nie da się wrocic na ios 7 z 8 ?

#283 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 września 2014 - 17:52

ponawiam odpowiedz na chwile obecna nie da sie wgrac syarszych ustawien operatora na ios8

#284 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 18 września 2014 - 18:08

Istnieje jakaś możliwość wgrania zdjeć z komputera na iCloud Photo Library? Nie mowię o ICloud drive. Chodzi mi to żeby zdjęcia z dropbox przenieść na chmure Apple (do aplikacji zdjęcia).

#285 wert23

wert23
  • 18 postów

Napisano 18 września 2014 - 18:11

Panowie, jedno pytanie... czy aplikacja Health mogła o tak po prostu zniknąć? :D Wczoraj po aktualizacji do iOS8 pojawiła się normalnie na ekranie głównym, uruchomiłem ją chwilę poklikałem i przeniosłem do jednego z folderów. Teraz chciałem ją uruchomić, ale nie ma jej w tym folderze :confused: przeszukałem wszystkie pozostałe foldery ale ani śladu Health'a. W "ustawieniach" również...

#286 teez

teez
  • 21 postów

Napisano 18 września 2014 - 18:17

Czy tylko mi nie działa Wifi? Połączył się normalnie z siecią, ale aby fb odswieżyć/stronę załadować to nie ma szans..

#287 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 18 września 2014 - 18:42

iPhone 5 s c - jak włączyć LTE (Plus, ale ponoć działa też u innych operatorów)

#288 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 18 września 2014 - 18:46

Informacyjnie: iPad 2 3G - na iOS 8 niemal non stop crash aplikacji facebook przy połaczeniu na wifi. Wejście na 3G jak ręką odjął. Pytanie: iOS ponoć rozpoznaje mowę i zamiast pisać możemy dyktować - u mnie to nie działa na iphone 5 ani w nottatkach ani w mailu. SYRY właczone ;)

#289 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 18 września 2014 - 18:54

Nie wiem na co wszyscy narzekają. U mnie na 5s iOS 8gm działa super zero dc szybkosc wszystko na poziomie tylko musze znaleźć jakiś program co by miał widget z użyciem pakietu internetowego :)

#290 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 września 2014 - 18:56

dataman ma widget

#291 Kamyk69

Kamyk69
  • 18 postów

Napisano 18 września 2014 - 18:59

Czy ta nowa klawiatura działa z j. polskim, bo w opcjach nigdzie jej nie ma? Sprawdzałem tam gdzie pokazywał ten koleś na filmiku wyżej.

#292 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 18 września 2014 - 19:00

na 5S śmiga aż miło. Na 5 zauważyłem poprawę wydajności baterii. Normalnie 5h w użyciu przy 20% na 3G - dzisiaj wynik o 45 minut lepszy.

#293 jenson

jenson
  • 160 postów

Napisano 18 września 2014 - 19:01

Jeszcze raz zapytam ;)
Warto instalować na 4S? Czy jest gorzej niż z iOS7 i z płynnego sprzętu robi się zamulający? ;)

Nie warto, chyba że chcesz się poczuć jak użytkownik androida.

#294 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 18 września 2014 - 19:05

@jasiecki Fajnie jakby znalazło sie cos bezpłatnego

#295 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 18 września 2014 - 19:09

qwa ludzie - jak mam usunąć dane karty kredytowej przy family sharing??? NIE CHCĘ BY ŻONA ROBIŁA ZAKUPY NA MOJĄ KARTĘ!!!!

#296 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 września 2014 - 19:18

Owszem działa fajnie, tylko pewnie sterowniki od wifi są skaszanione, bo tak wolno się wszystko wczytuję na wifi i nie tylko ja mam ten problem, bo na macrumors i innych forach też ludzie na to narzekają.

#297 lukatoni

lukatoni
  • 11 postów

Napisano 18 września 2014 - 19:21

Po zmianie na iOS 8 (iP 5 16GB) zaobserwowałem, że po pewnym czasie wyrzuca mnie z aplikacji np. facebook. Poza tym inne - filmweb po sekundzie same się wyłączają. Kolejny problem pojawia się przy odtwarzaniu filmów z YT w trybie landscape nie mogę płynnie przewijać czasu - nie reaguje na dotyk . Resetowałem, zerowałem, synchronizowałem, nie mam pozałączanych innych aplikacji w tle, sporo wolnej przestrzeni na dysku. O co chodzi?

#298 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 września 2014 - 19:21

Bo aplikacje nie są dostosowane do iOS 8

#299 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 18 września 2014 - 19:23

Bug na bugu. Porażka. Od kilku minut próbuje zainstalować update Messengera. Niby instaluje, ale po ponownym wejściu w Store Update wyświetla ponownie możliwość tego samego update`u. Jakby nie był wcale instalowany. Wcześniej miałem podobną sytuację z Viago, ale za drugim razem poszło... PS. Trzeba zainstalować, nie uruchamiać programu. Wyrzucić appstore z programów w tle, wejść ponownie do appstore i wtedy jest ok. Program uruchamia się w nowej wersji.

#300 buczekaj

buczekaj
  • 1 postów
  • SkądS-ki

Napisano 18 września 2014 - 19:28

Z racji ,że jest to dyskusja o iOS 8 a wiele osób po ostatnich problemach z aktualizacją swoich Iphone 4 i 4S do iOS 7 ma obawy czy warto "ryzykować" aktualizację na 4s. Dlatego poniżej opiszę jak sprawa się miała z moją czwórką

Posiadam 4S 8GB . Sprzęt pochodzi ze store apple od nowości bez simlocków i z softem 7.1.2 (podaję te informacje bo może ma to znaczenie co do przyszłego działania).

Przed instalacją - Iphone miał soft 7.1.2 , 3,8 GB dostępnej pamięci (zainstalowane głównie gry i aplikacje - zdjęcia i filmy trzymam w chmurze orange), wszystko działało miło i przyjemnie (wcześniej miałem m.in Samsunga Note 3 Neo więc było porównanie).

Instalacja - z racji ,że jest to wersja 8 GB to nie chciałem ryzykować komunikatu o braku pamięci po rozpakowaniu (po instalacji pliki tymczasowe są usuwane ale wyszedłem z założenia nie ma co śmiecić i tracić czasu) więc instalację robiłem poprzez Itunes. Po podłączeniu 4S - ITUNES natychmiast wykrył aktualizację do iOS 8. Proces zacząłem ok godziny 17:00 w dniu dzisiejszym (to takie info dla tych co zastanawiają się kiedy są obciążone serwery).
Pobieranie trwało ok 15 minut, drugie tyle przygotowanie i sama instalacja łącznie z ponownym uruchomieniem Iphone.

Działanie - Pierwsze co sprawdziłem to dostępną pamięć było jej 3,3 GB więc o 0,5GB mniej jak przed zmianą softu. Zapewne dodatkowe funkcje i aplikację zajmują trochę dodatkowej pamięci i to jest zrozumiałe - tragedii nie ma. Dalej zabrałem się za pstrykanie po systemie - na początku działał tak jak to było po wyjęciu z pudełka - tj. musiał się rozkręcić i gdzie nie gdzie lagi łapał ale tak samo było w iOS 7.1.2 przy starcie. Po kilku minutach sprawdzania nowych opcji , konfiguracji wszystko działało jak na 7.1.2 nawet aplikacja aparatu włączała się tak samo - zatem opowiastki innych forumowiczów nie sprawdziły się co mnie ucieszyło.
Dalej postanowiłem w końcu włączyć siri aby sprawdzić opcję dyktowania tekstów po polsku (od nowości siri nigdy nie aktywowałem). Następnie ponownie sprawdziłem dostępną wolną pamięć a tu zdziwienie...jest jej 2,9 GB zamiast 3,3 GB. Wątek pamięci podpiąłem pod SIRI bo może ta opcja pobiera jakieś biblioteki (?), chyba że konfiguracja (dezaktywacja ) icloud i innych opcji zabrała 400mb :).

Podsumowanie Jak dla mnie system działa tak samo jak poprzednio nawet czas uruchamiania testowałem ze stoperem i nie różni się do poprzedniej wersji niczym. Tak sobie pomyślałem ,że najlepszym rozwiązanie byłoby wykonanie hard resetu iphona z wykasowanie wszystkich śmieci i dopiero po tym aktualizacja do iOS 8. Mój Iphone ma za sobą dopiero drugą aktualizację softu i może to ma też wpływ na różnice w działaniu różnych 4s. Fakt faktów nie żałuje aktualizacji zapewne przyda mi się tylko dyktowanie tekstów i aplikacja zdrowie bo zamówiłem już jawbone ale miło jest też mieć świadomość ,że staruszek 4S dalej daje radę czego mogą pozazdrości rówieśnicy sprzętowi na androidzie (chętnie zobaczę kilkuletni sprzęt na androidzie z aktualizacją producenta do KitKata ;) )

Pozdrawiam i miłej aktualizacji mam nadzieję ,że w czymś pomogą powyższe informacje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych