Wieszające i zrywające się wideorozmowy na Facebooku i Skype
Rozpoczęty przez
Marek Koptyński
, 16 wrz 2014 18:26
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 września 2014 - 18:26
Cześć
gdy dzwonię lub ktoś dzwoni do mnie z wideorozmową na facebooku czy skype na MBPr 10.9.4 rozmowa po kilkunastu sekundach zaczyna się zawieszać i ostatecznie zrywa się. Nie jest to wina szybkości internetu bo mam 60mb/s, a odbiorca 5mb/s. Dotychczas na win7 i zdecydowanie gorszej jakości kamerki nie było z tym problemu. Już nie mam pomysłów co oto może być.. Da się może jakoś sprzętowo konfigurować tą kamerkę? Dodam, że zielona dioda przy kamerce też gaśnie.
Jakieś pomysły?
FaceTime HD. mid 2014

Napisano 02 października 2014 - 22:46
Niewazne ile masz mb/s tylko jaki masz ping (opóźnienie). Objawy które opisałeś wskazują na niestabilność łącza, proponuje przetestować rozmowę z kimś innym, a jeżeli wyjdzie ok, to aby twój rozmówca również spróbował porozmawiać z kimś innym. To że kamerka się wyłącza to możę być wina tego że przestaje wysyłać obraz. Sprawdź również na Speed teście jaki masz ping.
- - - Połączono posty - - -
a jakiego masz dostawce internetu?
- - - Połączono posty - - -
a jakiego masz dostawce internetu?
Napisano 04 października 2014 - 21:14
twoje 60 jest gdy ściągasz, wysyłanie masz dużo wolniejsze, to samo ten ktoś, on obiera z 5Mbit ale wysyła z 1 albo znacznie wolniej. Przy czym są to maksymalne prędkości. Zazwyczaj wszystko działa wolniej, prędkość zmienia się w czasie. Jeżeli masz niestabilne łącze albo dostawcę który ma wolne wyjście na świat to większa liczba użytkowników musi współdzielić połączenie i te Twoje teoretyczne 60 Mbit/s topnieje w oczach... Poza tym po twojej stronie czy stronie konwersarza mogą być odpalone jeszcze jakieś usługi, synchronizacja czegoś, pobieranie itd.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych