Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s/6 vs Sony xperia Z3 compact

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kts

Kts
  • 109 postów

Napisano 15 września 2014 - 06:57

Panowie co by się nie rozpisywać…… trochę testów tej nowej maszynki już było. Jestem w stanie dla tej maszynki "zapukać do drzwi androida" tylko i aż dla samej baterii. Testy nie kłamią jest dobrze a nawet bardzo dobrze…
iOs jest wspaniały ale ostatnie optymalizacje tego systemu pod względem poboru prądu są żałosne co w parze z małymi pojemnościami bat. w iP5s/6(4,7) daje taki a nie inny wynik na pracy na jednym ładowaniu….

Nie oszukujmy się że czas pracy na bat.nie jest ważny, argumenty że nie żyjemy na pustyni i można zawsze naładować tel.
też są z du…y strzepane….

Co sądzicie o tym ładnym nowym kompakcie od sony z bateria jak akumulator w starze 2600:-)?

Sony Xperia Z3 Compact - Full phone specifications

#2 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 15 września 2014 - 08:30

IMO chyba najciekawsza propozycja z Androidem, w zasadzie czepiać się można tylko aparatu - a to słabsze HDR (i tylko w Superior Auto, który jest gorszy niż Manual), fatalne panoramy. Co mnie mocno dziwi - w końcu Sony teoretycznie ma największe doświadczenie z fotografią (wśród producentów smartfonów oczywiście) więc powinno w tej działce błyszczeć a nie być za Samsungiem czy Nokią. Jak ktoś do aparatu nie przywiązuje większej wagi to poza tym jest bardzo fajną alternatywą dla iP6 i za kilka miesięcy pewnie będzie ze 2 razy tańsza ;)

#3 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 15 września 2014 - 08:48

IMO chyba najciekawsza propozycja z Androidem, w zasadzie czepiać się można tylko aparatu - a to słabsze HDR (i tylko w Superior Auto, który jest gorszy niż Manual), fatalne panoramy. Co mnie mocno dziwi - w końcu Sony teoretycznie ma największe doświadczenie z fotografią (wśród producentów smartfonów oczywiście) więc powinno w tej działce błyszczeć a nie być za Samsungiem czy Nokią. Jak ktoś do aparatu nie przywiązuje większej wagi to poza tym jest bardzo fajną alternatywą dla iP6 i za kilka miesięcy pewnie będzie ze 2 razy tańsza ;)

I za kilka miesięcy wyjdzie jego następca. Bardzo fajna alternatywa aczkolwiek nie powala. Jesli nie masz iPada, Maca czy tez innego sprzętu związanego z ekosystemem Apple, bierz Sony.

#4 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 15 września 2014 - 09:47

ja również nieśmiało spoglądam w stronę tego sprzętu. Chciałem coś z ekranem powyżej 4" a iPhone 6 średnie wrażenie na mnie zrobił. Niestety posiadam również MBA 11" oraz iPad mini i raczej nie przesiądę się na ten telefon ze względu na ekosystem. Aczkolwiek uważam że to bardzo fajny sprzęt będzie.

#5 Kts

Kts
  • 109 postów

Napisano 15 września 2014 - 10:56

U mnie również MBA…. i myśle że z tym Sonym "bym go pogodził":)

#6 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 15 września 2014 - 14:22

Ja chyba również byłbym w stanie poświęcić ten ekosystem. Na razie w iOS7 i z maciem nie ma żadnego ekosystemu :) Ekosystem to jeszcze jako tako jest między apple tv a maciem, ale między iPhone'em to na razie jest żal.

#7 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 15 września 2014 - 16:45

Osobiście nastawiałem się na zakup iPhona 6. Sprzedałem swojego 5s, bo trafił się kupiec, który dał dobrą kasę. Używam Nexusa 5, który miał być telefonem tymczasowym, ale z każdym dniem lubię go coraz bardziej :-) System jest już naprawdę stabilny, nie ustępuje w niczym iOS. Będę kupował pewniejsze jakąś nową zabawkę, ale w tej chwili zaczynam myśleć właśnie o Z3C. Gdybym miał kupić iPhona 6 Plus, to pomyślałbym o Note 3 lub 4. Niestety, a może właśnie stety, iPhone i iOS nie są już poza konkurencją...

#8 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 15 września 2014 - 16:51

Zakup pierwszego "poważnego" telefonu w zasadzie nie różni się od zakupu pierwszej lustrzanki. Wchodzisz w pewien system i tyle. Wraz z jego zaletami i wadami.

#9 speedway

speedway
  • 172 postów

Napisano 15 września 2014 - 18:29

Też szukam jakiegoś następcy dla 5s. Myslałem nad z3, chociaż skłaniałbym się ku poczekaniu na nowego ONE m9 czy Nexusa, ale dziś kumplowi przyszedł Xiaomi mi4 i jestem zachwycony. Nigdy bym nie powiedział, że będę się podniecał kawalkiem krzemu i amelinium jak mirko197, ale rzeczywiście tak jest ;)
Świetne, wręcz kapitalne wykonanie mimo tylnej, plastikowej klapki. Aparat robi dużo lepsze zdjęcia niż mój 5s, bateria od samego rana przy mega intensywnym użytkowaniu spadła do 60%(od 11 do 18.30),ogólny feeling "lepsiejszy" niż miałem w 4s czy 5s.
Czekam tylko na czarną wersję obslugującą LTE w PL i zawita u mnie. Wszystko za lekko ponad 400baksów.

ps. no i MIUI mistrz ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych