Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 5s problem z przyciskiem home

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 wujekgalaktyka

wujekgalaktyka
  • 2 postów

Napisano 12 września 2014 - 23:42

Witam mam iphone 5s od premiery, mój problem polega na tym ze przycisk przestał działać, gdy go wciskam nie reaguje na wychodzenie do menu, dzieje sie tak juz od około miesiaca ale teraz jest to powazny problem poniewaz przestał działać całkowicie, do tego touch id też nie działa, tutaj pojawia sie moje pytanie czy serwis iphone zrobi mi to w gwarancji jeżeli telefon ma peknieta szybke? Telefon wypadł mi dzisiaj i szybka pękła ale przycisk nie działał wcześniej Wybrałem prefiks ios 7 0 6 poniewaz nie wiem jaki mam system poniewaz nie moge wejsc w menu :(

#2 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 13 września 2014 - 00:17

Trzaśnięta szyba jest podstawą do odebrania Tobie praw gwarancyjnych PRZYNAJMNIEJ do czasu odpłatnej wymiany iPhone'a w autoryzowanym serwisie Apple. Także to nie przejdzie. Jeśli chcesz tanim kosztem to idź do jakiegoś serwisu DOBREGO który Ci to zrobi. Ew. pozostaje wymiana iPhone'a w autoryzowanym serwisie co pozwoli zachować gwaranję na produkt . Wymiana kosztuje obecnie coś koło 1200 - 1300 zł (nie wiem dokładnie).

#3 wujekgalaktyka

wujekgalaktyka
  • 2 postów

Napisano 13 września 2014 - 00:38

A dostane nowego iphone? I jak jest z wymiana tego przycisku bo czytałem na allegro ze gdy go wymienie to nie bedzie dzialal touch id, polecacie jakies serwisy w miare tanie?

#4 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2014 - 06:39

O touchid po wymianie przycisku raczej zapomnij. Z tego co wiem to one są jakiś parowane z płytą główną.

#5 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 14 września 2014 - 20:26

Masz kilka wyjść, jednak z pękniętym wyświetlaczem nawet nie myśl, że uznają Ci gwarancje 1. Może home jest sprawny, a przyczyną usterki jest złącze systemowe. 2. Jeżeli winą usterki jest sam przycisk home, to po jego wymianie touch ID nie będzie działać. 3. Udać się do jakiegoś ogarniętego serwisu, który wymieni Ci ekran na oryginalny z demontażu i przełoży home nie robiąc przy tym bałaganu. W takim wypadku może uda się oddać go na gwarancję. ( mało uczciwe, ale podaje to jako jakieś wyjście).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych