Witam, zakupiłem parę dni temu iphona 4 od znajomej znajomej, wszystko ładnie gra tylko mam problem, otóz podczas konfiguracji na początku, żeby w ogóle uruchomić telefon założyłem nowe apple id i wszystko działa z tym, ze gdy chcę ckolowiek zrobićzainstalować nową aplikację czy nawet głupiego facebooka z menu ustawień żadany jest apple id, który podaje i wyświetla się komunikat, że trzeba zakończyć rejestrację, ok przechodzę przez wszystkie etapy, akceptuje co do zaakceptowania, ale zatrzymuję się na etapie wybrania formy płatności, czytałem w internetach, że jest opcja None, której u mnie nie ma, są tam jakieś mastercardy i inne bzdury, a rzeczonej opcji Brak nomen omen brak, poradnik z supportu appla niewiele wnosi, bo uważa, że musze mieć kartę i nie ma bata, pomimo, że internety twierdzą inaczej, w poczuciu bezsilności próbowałem wbić dane ze zwykłej karty płatniczej, co oczywiście nie działa; kolejna kwestia to wiersz, gdzie trzeba wpisać kod z karty podarunkowej, o co tu chodzi, bez tego mogę się obejść? Sądziłem, że to problem z telefonem, ale na komputerze dzieje się to samo, nawet gdyby próbowałem założyć od zera nowe apple id, wie ktoś ja to rozkminić, od razu zaznaczam, że przeszukałem fora, poradniki i nic konkretnego nie znalazłem więc nie piszę tego, bo nie chce mi się szukac, jestem bardzo świeży w temacie apple, bo po przesiadce z androida wszystko tu inaczej wyglada więc prosze o wyrozumiałość i rzeczową pomoc.
Pozdrawiam

Problem z zakończeniem konfiguracji Apple ID
Started by
Dieselman
, 11 Sep 2014 10:38
2 replies to this topic
Posted 11 September 2014 - 10:38
Posted 11 September 2014 - 12:24
Jeśli zakładałeś konto podczas uruchamiania iPhona to MUSISZ podać kartę płatniczą.
Konto bez karty trzeba stworzyć w specjalny sposób, u Ciebie teraz już nie pojawi się przycisk none. Aby to rozwiazać musisz założyć inne konto lub w tym dopisać kartę.
Posted 11 September 2014 - 21:53
ok dzięki za odpowiedź, będe walczył dalej...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users