Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z gniazdem ładowania i słuchawek

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 patbateman

patbateman
  • 13 posts

Posted 09 September 2014 - 18:19

Witam, Mam problem z ww gniazdami w moim iPhone 5. Od pewnego czasu muszę się nieźle nagimnastykować z chociażby ładowarką, aby zaczęła ładować mój telefon. Po chwili dociskania w końcu się ładuje, ale wystarczy delikatny ruch i muszę to robić od nowa. Jeśli chodzi o gniazdo słuchawek to często gra jedna słuchawka albo dźwięk jest 'stłumiony'. Nie sprawdzałem telefonu z inną ładowarką/słuchawkami, ale jeśli chodzi o ładowarkę to wina leży raczej po stronie gniazda, ponieważ posiadam 'ładującą obudowę' i również trzeba ją dociskać. Wcześniej tak nie było. W gnieździe od ładowarki mogę dopatrzeć się jakichś paprochów, traktowałem to sprzężonym powietrzem, ale nic nie dało. Nie wiem czy jest sens próbować to mówiąc nieładnie wygrzebać za pomocą jakieś szpilki? Czy istnieje na to jakiś sposób? Wolałbym, aby wymiana płyty głównej była ostatecznością :) Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam

#2 patbateman

patbateman
  • 13 posts

Posted 09 September 2014 - 21:02

Sprawa z gniazdem ładowarki wyjaśniona, wystarczyło je przeczyścić. Zostaje kwestia gniazda słuchawek.

#3 michobo

michobo
  • 1160 posts

Posted 10 September 2014 - 09:12

przetarty przewód w słuchawkach lub uszkodzone gniazdo

#4 eSpares24_com

eSpares24_com

• 200 posts
  • SkądFieldorfa 5a/d, Warszawa

Posted 10 September 2014 - 09:54

Gniazdo lightning i gniazdo słuchawkowe jest na tej samej taśmie, tak więc pewnie i tak czeka Cię jej wymiana. Samą taśmę dostaniesz u nas (KLIK) i możesz kombinować sam, chociaż nie radzę jeżeli nie masz wprawy (instrukcja).

W serwisie 200-250zł.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users