Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1860 replies to this topic

#901 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 11 October 2014 - 18:08

2. Zobacz xzy nie masz wylaczonej opcji obracania w not settings, od dolu przeciagnij belke jak w androidzie

A co to zmieni, jak iPhone 6 nie ma opcji obracania springboardu.

#902 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 11 October 2014 - 18:41

1. Masz dotknac 2 razy a nie klikac
2. Zobacz xzy nie masz wylaczonej opcji obracania w not settings, od dolu przeciagnij belke jak w androidzie

Po co powielać i do tego bzdury pisać, nie rozumiem, skoro już napisałem właściwą odpowiedź ...

#903 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 11 October 2014 - 20:42

a dla mnie ip6 nie pasuje od 36h sie nim bawie i jednak 5s jest bardzie wygodny dla lapki...

#904 poli_x

poli_x
  • 347 posts

Posted 11 October 2014 - 20:43

Ja na swojego czekam....

#905 adr43

adr43
  • 181 posts

Posted 11 October 2014 - 22:03

ja mam iphona 6 silver z usa, jak narazie wszystko swietnie, ekran brzytwa, paski z tylu na srebrnej wersji nie przeszkadzaja, nie wiem jak na zlotej na zywo by to wygladalo,a odstajaca kamerka tez nic nie przeszkadza, tak naprawde te pisanie niektorzych osob ze wystajaca kamerka to problem , ot szukanie dziury w calym. Polecam iphona 6!:)

#906 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 October 2014 - 22:18

Byłem wczoraj w Apple Store Berlin i generalnie 3/4 iPhonów powyginane. Oczywiście delikatnie, ale jak patrzyło się z boku to można było to zauważyć. Co ciekawe nie tylko Plusy, a nawet zwykłe szóstki. (Choć w Plusach było to bardziej widoczne.) I wielu krzyczy, że to bzdura i w ogóle. Że nikt nie wygina telefonów Ale spróbujcie sobie wygiąć taką Xperie Z3. Problem nie jest ogromny, ale jestem ciekaw czy to poprawią w późniejszych partiach. Wymieniłem też swoją szóstkę bo miałem trochę zasikany ekran i 3 dziwne ślady na szybce. Teraz wydaję się być wszystko okej. Choć na zupełnym białym tle mam wrażenie, że środek świeci minimalnie jaśniej. Jestem strasznym pedantem i zawsze się czegoś doszukuję na siłę...

#907 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 11 October 2014 - 22:35

a dla mnie ip6 nie pasuje od 36h sie nim bawie i jednak 5s jest bardzie wygodny dla lapki...

Kwestia przyzwyczajenia, ja mam 6+ i sie przyzwyczailem;p

#908 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 11 October 2014 - 22:39

6+ jest mega wygodny. Wszystko zależy właśnie od przyzwyczajenia. Na początku wydawało się, że zaraz wyleci z łapy, to zakupiłem etui, które po 2 lat wywaliłem do kosza - po prostu iPhone'a 6 nosić w etui to grzech. Jest za cienki i za ładny :) Chyba, że wymyślą przezroczyste cienkie na 0,05mm :)

#909 Narmer

Narmer
  • 556 posts

Posted 12 October 2014 - 01:31

6+ jest mega wygodny. Wszystko zależy właśnie od przyzwyczajenia. Na początku wydawało się, że zaraz wyleci z łapy, to zakupiłem etui, które po 2 lat wywaliłem do kosza - po prostu iPhone'a 6 nosić w etui to grzech. Jest za cienki i za ładny :)

Chyba, że wymyślą przezroczyste cienkie na 0,05mm :)

Tak myślę i myślę, o co chodzi w tekście powyżej... Moze @effe wyjaśnisz mi.

#910 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 12 October 2014 - 06:17

Wiec tak- zabawy jedna reka nawet pomimo uzywania ficzera ze zjezdaniem ekranu nie sa zbyt wygodne. Raz mi zamarzl na chwile ale to bardziej wina ios 8.0.2 niz ip6. W world of tanks gra sie lepiej niz na 5s

#911 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 12 October 2014 - 08:02

Tak myślę i myślę, o co chodzi w tekście powyżej... Moze @effe wyjaśnisz mi.

Czego nie rozumiesz? Kolega podrozuje w czasie i ma telefon juz 2 lata

#912 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 October 2014 - 08:09

Chodziło po 2 dniach :) oczywiście.

#913 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 12 October 2014 - 10:01

Byłem wczoraj w Apple Store Berlin

Szkoda, że nie wiedziałem, miałem jechać ale plan mi się nieco skomplikował i nie dałem rady, a potrzebuję białą 6 64, bo nie mogę już tego czarnego znieść, a nie ma chętnego na zamianę i chyba się kopnę w tygodniu, do sprzedania będzie mój.

#914 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 October 2014 - 10:32

A dlaczego nie możesz znieść szarego? Przecież facetowi bardziej taki przystoi. No i w szarym ten ekran super zlewa się z frontem. A w srebrnym czy złotym jeszcze będą widoczne paprochy między szybką a aluminium. Pozdrawiam

#915 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 October 2014 - 10:35

Jojox, jaki kolor każdy woli to już kwestia gustu. To, że Ty i ja bardziej preferujemy czarny kolor w iP6 to nie oznacza, ze każdy tak będzie wolał.

#916 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 October 2014 - 10:53

Wiem, że kwestia gustu. Ale o gustach też można podyskutować. :) Są już jakieś informacje o Apple Pay? Kiedy to startuje w USA? Chciałbym już płacić telefonem. :(

#917 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 12 October 2014 - 10:58

Nie cierpię czarnych iPhonów, zawsze miałem i będę miał białego frontem i nic tego nie zmieni, obecne posiadanie czarnego, to chwilowy mezalians z przymusu, jak rezerwowałem sobie pre 19.09, to nie zdążyłem białego i wziąłem co zostało, żeby mieć, teraz zrobię zmianę jak się uspokoiło i mam gdzieś.

#918 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 October 2014 - 11:04

Ale chcesz silver czy gold? Na goldzie najgorzej te paski antenowej wypadają. No i chyba jest bardziej intensywny ten złoty niż w 5S. Ale za to złota otoczka Home button wygląda super.

#919 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 12 October 2014 - 13:15

Ja mialem kupowac czarnego i podczas zakupow kupilem bialego, tzw silver, paski sie w miare wtapiaja, no i fajnie wyglada ring od touchid, jestem zadowolony chodz nie wiem jak wyglada czarny bo kupowalem na allegro

#920 ak71

ak71
  • 20 posts
  • SkądPIASEK / Gliwice

Posted 12 October 2014 - 16:13

Od kilku dni użytkuje IP6 i coraz bardziej zastanawiam sie do powrotu do IP 5S. Jakoś bardziej tamten mi pasie. Miałem juz telefony z większym ekranem wiec nie o wielkość tu chodzi....sam nie wiem....6 nie ma tego czegoś.....

#921 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 12 October 2014 - 16:25

Od kilku dni użytkuje IP6 i coraz bardziej zastanawiam sie do powrotu do IP 5S. Jakoś bardziej tamten mi pasie. Miałem juz telefony z większym ekranem wiec nie o wielkość tu chodzi....sam nie wiem....6 nie ma tego czegoś.....

Dokladnie ja swego tez wystawilem bo nie ma czegos.. 5s jest fajny... jak sprzedam 6 to po prostu zakupie 5s 32 albo 64gb i tyle ;-)

#922 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 12 October 2014 - 17:04

Ja mam 6+ ale zgodze sie z Wami, ze 5s, zwlaszcza bialy, jest ladniejszy:). Ja mialem 5-tke wiec juz byl czas na wymiane, ale mysle, ze jak ktos ma 5s-a i nie zalezy mu na wiekszym ekranie to moze smialo zostac przy s-ce

#923 pacco

pacco
  • 83 posts

Posted 12 October 2014 - 17:50

A ja dzisiaj zostałem szczęśliwym posiadaczem iPhone'a 6 czarnego i póki co jestem bardzo zadowolony :)

#924 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 12 October 2014 - 18:30

Miałem to samo, kilka dni nie mogłem się jakoś pozbierać, coś mi przeszkadzało, jakoś nieporęcznie, brałem swoją 5S białą i uśmiech, to dzieło sztuki, błyszczy, cieszy oko, leży w ręce idealnie ... tak po 2-3 tygodniach zmieniło się sporo w odczuciach. Dzisiaj 6 leży idealnie, nic mi nie przeszkadza, nie jest nieporęcznie, jak biorę 5S, to się boję, że wyleci mi z łapy, takie maleństwo, długi, chude jakieś toto, nieproporcjonalny jakiś, nie nie, nie wrócę, mowy nie ma. To samo miałem przy przesiadce z 4 na 5, pierwsze wrażenie dziwna, długa, za lekka, po miesiącu jak wziąłem w łąpę 4, to się przeraziłem, jaki to odważnik, klamot ciężki stalowy jakby, porażka i tak zawsze jest, pierwsze dni szok, dziwnie, po miesiącu w drugą stronę szok i brak możliwości powrotu.

#925 ak71

ak71
  • 20 posts
  • SkądPIASEK / Gliwice

Posted 12 October 2014 - 19:10

Mam nadziej ze będzie tak jak u SHREK'a...jak by co to w domu mam 5s biała nówkę ( podmienię zonie) ...zobaczymy za kilka dni.

- - - Połączono posty - - -

A może ktoś chce sie zamienić swojego srebrnego na czarnego ?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users