Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1860 replies to this topic

#426 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 21 September 2014 - 11:58

Nareszcie porządny speed test 5s vs 6plus iPhone 6 Plus vs. iPhone 5S - Speed Test - YouTube

- - - Połączono posty - - -

Ogolnie przerobiłem chyba wszystkie możliwe na yt porównania 6/6p vs 5s i doszedłem do wniosku ze żadnej różnicy w szybkości miedzy nimi nie ma. Raz jeden wygrywa raz drugi. Apple jedynie nabiło użytkowników w butelkę na konferencji mówiąc o skoku wydajnościowym...

#427 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 21 September 2014 - 12:02

No cóż, żadnych różnic, więc po co przepłacać.

#428 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 September 2014 - 12:11

No wiadomo, że jak ktoś ma 5S to zmiana raczej nie ma sensu. Chyba, że komuś zależy na większym ekranie. :) Ale dla mnie przejście z iP4 to jak wsiąść do Porsche po 4 latach jeżdżenia trabantem. :P A 6 Plus ma podkręcony procesor? Bo przy większym ekranie i rozdzielczości chyba powinien.

#429 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 September 2014 - 12:13

Puki co żadnych różnic, różnice się pojawią na bardziej wymagających aplikacjach i później. Dzisiaj zmieniają tylko Ci co chcieli większy ekran i gadżeciarze czyli ja :)

#430 klopersss

klopersss
  • 733 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 21 September 2014 - 12:14

różnice na pewno zobaczymy w iOS 8.1, tak naprawdę jeszcze nie ma aplikacji, które wykorzystały by w pełni potencjał 5s a co dopiero 6, zawsze z premierami iPhone wychodziło Infinity Blade, które powiedzmy w dniu premiery pokazywało możliwości iPhone, myślę, że z czasem tą przesiadkę na pewno odczujemy. A jeśli chceie już dziś zobaczyć różnicę to myślę, że będzie ona zauważalna np. w przypadku robienia filmiku w iMovie.

#431 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 21 September 2014 - 12:16

Puki co żadnych różnic, różnice się pojawią na bardziej wymagających aplikacjach i później. Dzisiaj zmieniają tylko Ci co chcieli większy ekran i gadżeciarze czyli ja :)

Dla mnie wilkość ekranu i jego czytelność w porównaniu z 5 i 5s, to spora różnica, przy wadzie jaką zwie się potocznie „starczowzroczność“, to dość istotne i nawet tak bardzo sama wielkość ogólna już mi przestaje przeszkadzać, choć nie powiem, srebrny 5s z biały frontem, to dzieło sztuki samo w sobie, 6 nie dorównuje i niech każdy gada co chce, ale prawda jest smutna.

Gadżeciarz nr2 :)

#432 goodboy25

goodboy25
  • 4354 posts
  • SkądWaWa

Posted 21 September 2014 - 13:34

Nareszcie porządny speed test 5s vs 6plus iPhone 6 Plus vs. iPhone 5S - Speed Test - YouTube

- - - Połączono posty - - -

Ogolnie przerobiłem chyba wszystkie możliwe na yt porównania 6/6p vs 5s i doszedłem do wniosku ze żadnej różnicy w szybkości miedzy nimi nie ma. Raz jeden wygrywa raz drugi. Apple jedynie nabiło użytkowników w butelkę na konferencji mówiąc o skoku wydajnościowym...

W tym teście 6+ zwycięża praktycznie we wszystkich czynnościach. Poza tym test nierówny. Powinien dać zwykłego 6, który ma rozdziałkę 5S, a nie 6+ z full HD, gdzie wiadomo, że bebechy muszą bardziej pracować. Zwykły 6 pokazałby jeszcze większą różnicę względem 5S, a za tem nie można powiedzieć, że różnica jest niezauważalna. Nie ma kosmicznego wzrostu wydajność, ale jest zauważalny progres.

A tak poza tym im dłużej patrzę na 5S leżącego obok 6 tym bardziej dochodzę do wniosku, że ekran 5S wygląda kiepsko przy tych nowych :)

#433 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 21 September 2014 - 13:48

Jest tez pełno testów 5s vs 6 i tam tez jedt po równo praktycznie... Apple nabił ludzi w butelkę mówiąc o skoku wydajnosciowym. Standardowo wersja z S bedzie kolejnym krokiem w przyszlosc jęli chodzi o wydajność.

#434 poli_x

poli_x
  • 347 posts

Posted 21 September 2014 - 14:01

Ludzie widzą to co chcą widzieć, a niektórzy mam wrażenie że nie wiedzą że iPhona z modelu na model nie było warto kupować ponieważ różnice nie były aż tak powalające.... Co z tego że Galaxy S5 ma 234234 mpx aparat skoro zdjęcia robi gorsze niż iPhone 6, czy liczbami i tabelkami mierzycie czy telefon jest fajny? I te teksty o podobieństwu iPhona do Samsungów XDDDDDD, nie, iPhone 6 jest podobny do pierwszego iPhona, i to do niego przez tyle lat starają się upodabniać firmy, jeśli ktoś z was stawia plastik jakościowo podobny do zabawek waszego dziecka taki jak jest w Galaxy S5 ponad aluminium i szkło które jest stosowne w iPhonie to świadczy tylko o tym że to coś z wami jest nie tak a nie z firmą Apple.

#435 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 21 September 2014 - 14:37

Ja dawno przestałem się przejmowac tymi porównaniami, wali mnie to jak widze ze ktos belkocze cos o androidzie to ide dalej, przelaczam strone, niech sobie pisze co chce, ja wiem co dla mnie dobre #niechktosmisprzeda6PLUSboniemamtel

#436 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 September 2014 - 15:01

Niedługo podsumowanie roku, widzę, że ostra konkurencja ze strony użytkowników o palmę pierwszeństwa w debilnych postach. Czekamy na pierwsze opinie czy piękne paski z gumy tak samo zbierają syf jak czerwony case Apple. :)

#437 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 21 September 2014 - 15:13

Ok o aparacie i ekranie zostało wiele powiedziane, a jak z tym głośnikiem? Bo jak zwykle strasznie mało spostrzeżeń o tym elemencie, nie jestem absolutnie zainteresowany kupnem 6 ale ciekawi mnie co Apple zrobiło w tym kierunku, póki co jeden komentarz że lepiej niż w 5S a jeden że gorzej. Może ktoś jeszcze się wypowie? Po 2 naprawdę zatrważające jest to jak nowy iPhone nie broni się kompletnie niczym oprócz większego ekranu, tego się chyba nikt nie spodziewał..

#438 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 September 2014 - 15:19

Ale chodzi Ci o jakość głośnika czy głośność? Ja mam tylko porównanie do iP4 to nowy iPhone gra głośniej. Czy lepiej ciężko powiedzieć bo to przecież głóśnik mono... Może trochę lepiej. Ale do słuchania muzyki to się na bank nie nadaje. :P

#439 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 21 September 2014 - 15:42

Na 128 tez nie mialem. Dopiero AppStore zaproponowal pobranie.

To dziwne, ja na 64 mialem tzn mam bo nie kasowalem :)

#440 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 September 2014 - 15:50

Po 2 naprawdę zatrważające jest to jak nowy iPhone nie broni się kompletnie niczym oprócz większego ekranu, tego się chyba nikt nie spodziewał..

A co byś chciał?
A czym bronił się iPhone 5 względem iPhone 4s? Oprócz większego wyświetlacza. Dzisiaj mamy tylko lekkie zmiany. Na nic więcej nie ma co liczyć.

#441 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 21 September 2014 - 16:08

Mogli przynajmniej dać znacząco lepszy aparat, nie spaprać designu, dodać RAMu, już nie przesadzajmy że to co zrobili to szczyt możliwości na 2014r. Odnośnie głośnika chodzi mi bardziej o jakość ale głośność też miło jeśli może wykrzesać coś więcej. Wiem że z tego nie słucha się muzyki ale zdarzają się sytuacje gdy się przydaje i ciekawi mnie rozwój tego elementu.

#442 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 September 2014 - 16:59

Spokojnie, 6S będzie miał więcej pamięci, jeszcze lepszy aparat i jestem pewien, że znikną paskudne wstawki. To samo było z 5, "farba" schodziła jak opętana, 5S już był ideałem.

#443 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 21 September 2014 - 17:11

Niedługo podsumowanie roku, widzę, że ostra konkurencja ze strony użytkowników o palmę pierwszeństwa w debilnych postach.

Czekamy na pierwsze opinie czy piękne paski z gumy tak samo zbierają syf jak czerwony case Apple. :)

Ty tez startujemy w tym konkursie? Bo paski są z plastiku nie gumy

#444 meeron

meeron
  • 504 posts

Posted 21 September 2014 - 18:25

iphone 4s vs ip5 to była przepaść jakościowa wyświetlacza, tylko ślepi nie widzieli róznicy jak wygląda obecne starcie? jak wypada iphone 5s vs 6 jesli chodzi o wyświetlacz? chętnie zobaczę zdjęcia porównawcze

#445 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 21 September 2014 - 20:33

Fajnie, że Apple wprowadziło silikonową obudowę bo ta z 5s po tygodniu już wyglądała tragicznie.

Prawie rok, czarny Apple Case, zero oznak zużycia.

#446 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 21 September 2014 - 21:50

Kolejna osoba pytające gdzie, za ile można kupić, czy będzie simlock, itp. dostanie w nagrodę ostrzeżenie. TO NIE JEST WĄTEK ZAKUPOWY!

#447 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 September 2014 - 22:49

Pisałem już o tym wcześniej. Mój egzemplarz ma coś dziwnego. Mianowicie na ekranie jest ślad po jakimś kleju czy czymś. Na początku myślałem, że się wypoleruje i będzie spoko. Jednak przetarłem wilgotną szmatką nic, przetarłem ścierką do okularów z alkoholem i nic. W zasadzie nie przeszkadza mi to jakoś super, bo jest widoczne tylko jak chucham na ekran, przecieram szmatką albo patrzę pod mocne światło. Jest to coś na bank na szkle, bo inaczej by nie reagowało na chuchnięcie. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Raczej zwracać telefonu przez taką głupotę nie będę. :P [ATTACH=CONFIG]23336[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23337[/ATTACH]

#448 premislausg

premislausg
  • 314 posts

Posted 21 September 2014 - 23:08

Nie wiem, co to jest, ale ja bym wymieniał telefon mając coś takiego na ekranie...

#449 poli_x

poli_x
  • 347 posts

Posted 21 September 2014 - 23:47

To wygląda jak jakiś pęcherzyk powietrza, coś jak po klejeniu folii na ekran, jak to naciskasz to nie przemieszcza ci się? Teraz wymiana telefonu nie ma sensu bo będziesz długo czekał. Odczekać trochę i reklamuj, tobie to nie przeszkadza ale jak będziesz kiedyś telefon sprzedawał to możesz parę setek przez to stracić będąc szczerym w opisie urządzenia.

#450 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 September 2014 - 00:20

Nie przemieszcza się. Widać tylko jak patrzy się pod mocne światło. Na zdjęciach może efekt jest mocny - ale wtedy chuchałem. :P Mogę spróbować przetrzeć ekran denaturatem? Będzie to bezpieczne? Jak przecieram mocno po tym palcem to czasami mam wrażenie, że znika. Ale wystarczy wytrzeć ekran i wraca... Na razie nie ma co myśleć o wymianie, bo bym specjalnie musiał do Berlina jechać. A i tak nie wiem czy by mnie nie wyśmiali.

Czy ten gość nie opisuje czasem podobnego problemu? https://discussions..../thread/6544175

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users