Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działa internet bezpośrednio pod Windows 7 - brak sterowników

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cidebur

Cidebur
  • 13 postów

Napisano 04 września 2014 - 19:54

Na iMacu zainstalowałem Windows 7 przez BootCamp, ściągnąłem wszystkie aktualizacje - wszystko działa elegancko.
Jeżeli jednak uruchomię komputer w trybie Windowsa (czyli bez OS X, bez Parallelsa itp.), to nie mogę połączyć się z internetem. Nie działa mi WiFi, przez kabel też nic się nie dzieje z powodu braku połączenia sieciowego. Jednocześnie jednak bezprzewodowa mysz Apple działa, działa też bezprzewodowa klawiatura Logitecha łącząca się przez przystawkę.
W Menedżerze urządzeń brakuje sterowników dla:
1) Bluetooth USB Host Controller
2) Face Time HD Camera
3) Kontrolera Ethernet
4) Kontrolera magistrali zarzadzania systemem
5) Kontrolera PCI Simple Communications
6) Kontrolera sieci
7) Kontrolera uniwersalnej magistrali szeregowej (USB)
Podobny problem pojawia się przy zainstalowaniu Windowsa 8.
Jak rozwiązać ten problem? Jakie sterowniki i skąd trzeba ściągnąć?

#2 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 04 września 2014 - 20:29

Na maku masz Asystent Bootcamp - za jago pomocą pobierz sterowniki - czytałeś plik pomocy z tego asystenta?

#3 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 września 2014 - 21:11

poprostu wejdz w boot camp i zaznacz pierwsza opcje "Pobierz najnowsze oprogramowanie obslugi Windows od Apple" wsadz Pen drive i nacisnij Dalej poczekasz chwilke tu masz instrukcje https://help.apple.c...3f-20507d075229

#4 Cidebur

Cidebur
  • 13 postów

Napisano 04 września 2014 - 23:55

Wielkie dzięki dla obu Autorów za tak szybką pomoc! Błędnie założyłem, że kliknięcie tego na początku instalacji rozwiązuje sprawę. Teraz wszystko działa poza... klawiszami funkcyjnymi na klawiaturze (Logitech Wireless K750). Próbowałem wejść w Windows 7 do panelu BootCamp w zasobniku i w zakładce Klawiatura zaznaczyć używanie klawiszy F1, F2 jako funkcyjnych, ale... nie widać tej zakładki (zamiast standardowych 4 zakładek widać tylko dwie pierwsze). Jak ustawić te klawisze?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych