Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak polaczyc Mac z PC przez WiFi??

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 greg sd

greg sd
  • 169 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 November 2007 - 23:09

Witam, chce połączyć maca z PC przez AirPort i najlepiej udostępnić internet? Dodaje na Macu nowa siec ale PC jej nie wykrywa nie mam pojęcia jak sie do tego zabrac.

#2 _igi

_igi
  • 3155 posts

Posted 24 November 2007 - 00:46

podlaczylbym sie, chcialbym do maka podlaczyc mojego HTC i sobie internecić. (livebox za daleko jest), ale zupelnie pomyslu nie mam jak to zrobic.

#3 gr2esiek

gr2esiek
  • 144 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2007 - 07:45

@_igi przysuń się do liveboxa najlepiej przytul, pogłaszcz, poproś i próbuj próbuj próbuj :) kiedyś się uda ;) najlepiej, najprościej i najskuteczniej: wstać, kawy się napić, do MM pojechać, router WiFi kupić, wrócić, rozpakować, załączyć, podłączyć, internecić era rutowania przez komputer to zdaje się dawno temu się skończyła, urządzenia są już na tyle tanie, że każdy może sobie na takie pozwolić i bez kłopotu zestawić rutowalną sieć WiFi w domu, a tak zupełnie BTW czy livebox już tego przypadkiem nie ma? ;)

#4 _igi

_igi
  • 3155 posts

Posted 24 November 2007 - 16:24

@_igi przysuń się do liveboxa najlepiej przytul, pogłaszcz, poproś i próbuj próbuj próbuj :) kiedyś się uda ;)

To jest mysl. Moze poza swiecacym logo TP nagrodzi mnie jeszcze dostepem do internetu? ;)

#5 greg sd

greg sd
  • 169 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 December 2007 - 16:52

U mnie problem polega na tym ze komputery sie nie widza. Ktoś w iSpocie mówił mi ze to kwestia jakis szyfrowań czy czegoś takiego i ze windows professional ma problem z połączeniem sie z iMackiem.

#6 Hex

Hex
  • 2660 posts
  • SkądGdańsk

Posted 02 December 2007 - 17:02

Udostępnić internet z iMac dla PC ? Preferencje systemowe->Udostępnianie, wybrać udostępnianie internetu, wybrać airport i "zaptaszczyć" Udostępnianie internetu.

#7 rafzig155

rafzig155
  • 90 posts

Posted 02 January 2009 - 18:36

Troszkę wygrzebane sprzed lat, ale myślę że wielu sobą może się przydać.
Tutaj link do tutorila jak połączyć się PC->MAC za pomocą AirPort
Tutorial Leopard Blog Archive [Video tutorial] Komunikacja PC–>MAC przez AirPort

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users