Witam, problem polega na tym ze gdy bateria w moim iphonie jest naładowana w 100% nawet i gdy np używam go jakies 4-5 min (np app store lub facebook) telefon wyłącza się i gdy próbuje go uruchomić pokazuje sie czerwona bateria aby naładować.:x Jak podepne pod ładowarke uruchamia sie normalnie i nadal pokazuje ze jest cała bateria..:shock: Jest to problem z samą baterią, z softem? Sam nie wiem. Prosze o pomoc. :sad:

Iphone wyłącza się mimo pełnej baterii
Rozpoczęty przez
stypa1995
, 04 wrz 2014 09:55
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 września 2014 - 09:55
Napisano 04 września 2014 - 13:06
Hej, niestety jest to problem po stronie hardware (płyta główna, układ jakiś na płycie głównej). W moim 3GS miałem to samo, męczyłem z tym bardzo długo. Na forach wszędzie same ogólne info, brak konkretów więc postanowiłem sam przetestować wszystko od podstaw. Kupiłem 3 nowe baterie, dwie niby oryginalne w cenie do 50 PLN z dwóch różnych źródeł oraz szarpnąłem się na jedną za 135 zł full oryginał. Na wszystkich 3 bateriach było dokładnie to samo. Losowe wyłączanie się telefonu w najróżniejszych momentach, zazwyczaj gdy poziom baterii wskazywał 60-50% oraz 30-20% i zazwyczaj przy uruchamianiu kilku procesów (gra, przeglądarka i mail lub muzyka), ale to nie ma znaczenia.
Następnym krokiem było kupno samej płyty głównej, wymieniłem samą płytę zostawiając cała resztę (obudowę, lcd, dotyk, wszystkie moduły itp.)
Działa bez najmniejszych problemów
I to na wszystkich bateriach, i tych za 50 pln i tej za 135 , a nawet na starej 4 letniej baterii (aczkolwiek ta już jest leciwa i procenty spadają dość szybko).
Także polecam rozejrzeć się za płytą główną do 3GS (o ile taka się gdzieś trafi jako sama płyta), innym rozwiązaniem będzie kupno jakiegoś egzemplarza z uszkodzoną szybką, lcd lub dotykiem. Interesuje nasz przecież tylko płyta główna.
Mam nadzieję że tym zbyt długim już postem komukolwiek pomogę :-)
O ile ktokolwiek przeczyta go w całości ;-)
Pozdrawiam

Napisano 04 września 2014 - 13:13
A ja powiem, że jest to wina baterii i od jej wymiany należy zacząć naprawę.
Uszkodzenie płyty jest mniej prawdopodobne. W takich przypadkach zazwyczaj wystarcza zmiana baterii.
Napisano 04 września 2014 - 13:45
dzieki Panowie za cenne podpowiedzi i pomoc, zaczne od wymiany tej baterii jeśli to nie zadziała to wtedy pomysle czy warto w ogole sie w to bawic 

- - - Połączono posty - - -
ale teraz tak pomyslalem bo jak mam go podpietego do ładowarki to moge robic wszystko godzinami wiec moze to jednak ta bateria?

- - - Połączono posty - - -
ale teraz tak pomyslalem bo jak mam go podpietego do ładowarki to moge robic wszystko godzinami wiec moze to jednak ta bateria?

Napisano 04 września 2014 - 15:51
Tak.
Napisano 04 września 2014 - 16:35
A ja przy swoim obstawię że bateria jest zapewne OK.
Kwestia jakiegoś układu na płycie głównej.
No ale każdy ma prawo do swojego zdania.
Jak zmienisz baterię przetestuj porządnie kilka dni, tygodni i napisz tutaj czy po wymianie baterii jest OK.
Pozdro
Napisano 04 września 2014 - 20:29
wymieniłem dzis baterie jak narazie jest ok :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych