Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Opinie na temat Philips Fidelio e5 (ktoś widział/testował?)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 quziec

quziec
  • 7 postów

Napisano 03 września 2014 - 10:22

Witam forumowiczów myapple.pl

Od dłuższego czasu szukam opinii na temat zestawu audio philips-a Fidelio e5. Jest pare artykułów o nich ale średnio mnie przekonują do zakupu. Pytanie mam czy ktoś taki zestaw widział i testował może? Czy jest taki dobry jak mówią w testach? 2500zł to dość sporo i zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć trochę, kupić małe kolumny i osobny wzmacniacz.
Ogólnie szukałem małego zestawu głośników "mini kina domowego" i trafiłem na philipsa. Nie chciał bym dużych kolumn z niewiadomo jak wielkimi głośnikami...
Proszę o pomoc w wyborze lub jakieś inne propozycje.

link do philips-a
[url=http://www.philips.pl/c-p/CSS7235Y_12/fidelio-bezprzew.-glosniki-e5-z-funkcja-surround-na-zyczenie]Kup Fidelio Fidelio Bezprzew. głośniki E5 z funkcją Surround na życzenie CSS7235Y/12 Bezprzew. głośniki E5 z funkcją Surround na życzenie[/url]

Pozdrawiam

#2 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 03 września 2014 - 10:39

Witam forumowiczów myapple.pl

Od dłuższego czasu szukam opinii na temat zestawu audio philips-a Fidelio e5. Jest pare artykułów o nich ale średnio mnie przekonują do zakupu. Pytanie mam czy ktoś taki zestaw widział i testował może? Czy jest taki dobry jak mówią w testach? 2500zł to dość sporo i zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć trochę, kupić małe kolumny i osobny wzmacniacz.
Ogólnie szukałem małego zestawu głośników "mini kina domowego" i trafiłem na philipsa. Nie chciał bym dużych kolumn z niewiadomo jak wielkimi głośnikami...
Proszę o pomoc w wyborze lub jakieś inne propozycje.

link do philips-a
Kup Fidelio Fidelio Bezprzew. głośniki E5 z funkcją Surround na życzenie CSS7235Y/12 Bezprzew. głośniki E5 z funkcją Surround na życzenie

Pozdrawiam

Tak, Norbert xD
http://imagazine.pl/2014/05/13/recenzja-philips-fidelio-e5-css7235y/

#3 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 03 września 2014 - 13:13

Dyskwalifikacja za Bluetooth nawet z aptX®. I z całym szacunkiem recenzje audio panów z tego magazynu można wrzucić spokojnie do kosza, bo (jak sami piszą w artykułach) kompletnie nie mają doświadczenia w recenzjach sprzętu audio, a za ich ucho złamanego grosza bym nie postawił. Dla mnie to artykuły sponsorowane. Może niech sobie kupią jakiś porządny sprzęt, a potem parają się opiniami. Na Twoim miejscu, kolego - jeśli już chcesz bezprzewodowo to podepnij to pod stary airport express - stację bazową i wysyłaj strumień audio po airplay. Miałoby to większy sens. !!!Reklama mode on!!! Korzystałem przez miesiąc z wimpa (można było za darmo wygrać miesiąc darmowej subskrypcji) w jakości hifi i spoko do odsłuchu na domowym, nie audiofilskim, sprzęcie się nadaje!!!/Reklama mode off!!! Jeśli by się bawić w super duper audio jakość "z komputera/telefonu/tabletu" to trzeba by szukać rozwiązań typu bit perfect itp... . Jednakże jak dla mnie wimp by wystarczył, choć to kosztowna zabawa w cenie 40 pln/mieś za jakość hifi. Trzeba sobie przeliczyć czy kupić sobie płytę czy subskrypcję na miesiąc. Pozzdro, aa

#4 quziec

quziec
  • 7 postów

Napisano 03 września 2014 - 13:45

Dyskwalifikacja za Bluetooth nawet z aptX®. I z całym szacunkiem recenzje audio panów z tego magazynu można wrzucić spokojnie do kosza, bo (jak sami piszą w artykułach) kompletnie nie mają doświadczenia w recenzjach sprzętu audio, a za ich ucho złamanego grosza bym nie postawił. Dla mnie to artykuły sponsorowane. Może niech sobie kupią jakiś porządny sprzęt, a potem parają się opiniami.
Na Twoim miejscu, kolego - jeśli już chcesz bezprzewodowo to podepnij to pod stary airport express - stację bazową i wysyłaj strumień audio po airplay. Miałoby to większy sens. !!!Reklama mode on!!! Korzystałem przez miesiąc z wimpa (można było za darmo wygrać miesiąc darmowej subskrypcji) w jakości hifi i spoko do odsłuchu na domowym, nie audiofilskim, sprzęcie się nadaje!!!/Reklama mode off!!! Jeśli by się bawić w super duper audio jakość "z komputera/telefonu/tabletu" to trzeba by szukać rozwiązań typu bit perfect itp... . Jednakże jak dla mnie wimp by wystarczył, choć to kosztowna zabawa w cenie 40 pln/mieś za jakość hifi. Trzeba sobie przeliczyć czy kupić sobie płytę czy subskrypcję na miesiąc.

Pozzdro, aa

Właśnie artykuł trochę tak wyglądał jak sponsorowany. "Podepnij to" w sensie ten zestaw philips-a? Jeżeli mam podpiąć to pod Apple TV bo mam wolne wyjście :)
Podoba mi się rozwiązanie które zastosowali(głośniki tył "ruchome") oraz sub bez przewodów(tylko zasilanie). Nie chciał bym być zawiedzony jak kupię ten zestaw, jak okaże się że fatalnie gra lub co gorsza po pół roku przestaną działać bezprzewodowe rozwiązania philips-a...

Pozdrawiam

#5 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 04 września 2014 - 10:11

Niestety bez próby w domu nie dowiesz się więc jeśli możesz kup internetowo, by w razie czego zwrócić. Niestety często tak jest, że audio zupełnie inaczej gra w sklepie niż w domu. Poza tym podpięcie pod apple tv jest jak najbardziej ok. Możesz się tylko zastanowić czy po optyku czy rca. Po airplay nie ma ponoć żadnych strat. Bynajmniej ja takowych nie słyszę, choć słucham na sprzęcie studyjnym a nie domowym.

Pozzdro, aa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych