Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 4s nie chce sie wlaczyc po jailbreaku.

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 kozlo92

kozlo92
  • 7 posts

Posted 28 August 2014 - 14:54

Witam. Mam pewien problem z moim Iphone'm. Wczoraj wieczorem chcialem zrobic jailbreak'a przez pangu (iOS 7.1.2). Zrobilem wszystko zgodnie z instrukcja i zminimalizowalem pangu (nie widzialem postepu). Zobaczylem, ze na telefonie pokazalo sie logo apple'a wiec sprawdzilem w pangu czy juz cala procedura sie skonczyla. Pasek postepu byl pusty i bylo napisane "oczekuje na urzadzenie". WIec myslalem ze wszystko cacy, ale Iphone wpadl w bootloopa i ciagle sie pojawialo logo apple'a po czym znikalo i tak w kolko. Probowalem juz robic restore w trybie recovery i DFU i nic. Wyskakuje blad o tresci "Nie można było odtworzyć iPhone'a „Iphone”. Wystąpił nieznany błąd (4013).". Mysle ze to przez kabel usb, bo troche szwankuje czasami i mozliwe, ze zerwalo polaczenie podczas jailbreak'a. Macie jakies pomysly jak to naprawic? Z gory dzieki.

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 28 August 2014 - 15:44

Odtworzyłeś oprogramowanie przed jailbreakiem zgodnie z instrukcją? Może miałeś iPhona aktualizowanego OTA.

#3 kozlo92

kozlo92
  • 7 posts

Posted 28 August 2014 - 15:59

No widzisz, wlasnie o tym zapomnialem zeby go odtworzyc przed jailbreakiem. Iphone byl aktualizowany przez itunes'a nie OTA. Dodam jeszcze, ze teraz nie ma boot lopa tylko wlacza sie w trybie recovery (kabel z logiem itunes'a).

#4 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 posts

Posted 29 August 2014 - 10:21

blad bodczas wykonywania jailbreaku. W pewnym momencie program prosi o klikniecie ikony pangu, ktora pojawia sie na iphonie/ipadzie. Jesli zminimalizowales to niestety pewnie tego nie zrobiles. OTA nie ma nic do rzeczy bo swoje 2 ipady tez mialem orzez OTA i wszystko ladnie poszlo tylko trzeba bylo pilnowac i kliknac ikone w odpowiednim momencie. Pewnie wisi w recovery

#5 kozlo92

kozlo92
  • 7 posts

Posted 29 August 2014 - 10:43

Na ikone kliknalem kiedy sie pojawila. Sciagnalem program RecBoot, ktory daje mozliwosc wyjscia z recovery, ale jak to robie to wtedy Iphone boot loopuje sie tzn. pokazuje sie logo apple'a po czym ekran lekko przygasa i sie wylacza i tak w kolko. Jest jeszcze jakis ratunek dla mojego Iphone'a?

#6 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 29 August 2014 - 10:50

A możesz zwyczajnie zrobić mu DFU i odtworzyć na jakimś sprawnym komputerze i sprawnym kablu? Jak pojawia się błąd 4013 to padnięta jest płyta główna ale to nie ma związku z jailbreakiem.

#7 kozlo92

kozlo92
  • 7 posts

Posted 29 August 2014 - 11:43

Sprobowalem wlasnie na mojej siostry komputerze z innym kablem i dalej klapa ehh...

#8 kozlo92

kozlo92
  • 7 posts

Posted 02 September 2014 - 12:52

Jest jakis sposob na odratowanie mojego Iphone'a?! Bardzo mi na tym zalezy, bo nie chce wracac do androida :(

#9 speedway

speedway
  • 172 posts

Posted 02 September 2014 - 13:41

home plus klawisze głośności, bodajże vol up i z bootloopa wyjść musi, mnie udało się kiedyś za którymś tam razem. Jak przejdzie, odtwórz normalnie i ponownie wykonaj JB na sprawnym sprzęcie.

#10 kozlo92

kozlo92
  • 7 posts

Posted 02 September 2014 - 15:52

Z tym, ze u mnie ten boot loop wyglada tak, ze pojawia sie logo apple'a po czym ekran lekko przygasa, iphone sie wylacza i w kolko to samo, Na youtubie jak widzialem ten sposob, ktory podales @speedway to ludziom sie nie wylaczal, ani nie przygasal telefon tylko po prostu widnialo logo apple'a bez zadnego wylaczania, etc.

#11 speedway

speedway
  • 172 posts

Posted 02 September 2014 - 15:55

jak Ci nie szkoda, to odkręć 3 śrubki, starannie, z użyciem dobrego śrubokręcika i odepnij baterię na chwilę. Banalna sprawa, a nuż pomoże;) edit: Jak to zrobisz, to nie włączaj, tylko dfu i odtwórz. Nie wierzę, że się nie da ;)

#12 kozlo92

kozlo92
  • 7 posts

Posted 02 September 2014 - 19:50

@speedway zrobilem tak jak poradziles i dalej wyskakuje blad 4013... nie wiem juz co mam robic :/

#13 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 02 September 2014 - 19:51

przyjac do wiadomosci ze masz fizycznie uszkodzony telefon

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users