Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Niemożliwy update softa iphone 4 ios 4.3.5, pomocy!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 peacekeeper69

peacekeeper69
  • 8 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 13:28

Witam wszystkich, mam nadzieje, że post umieszczam w odpowiednim dziale, jeśli nie to serdecznie przepraszam ponieważ robię to po raz pierwszy. Mam straszny problem z odblokowaniem iphone'a którego jakiś czas temu dostałem z USA. Jest to Iphone 4 z softem 4.3.5 i firmwarem modemu 04.10.01. Soft jest po jailbreaku na uwięzi zrobionym przez mojego inteligentego brata z zagranicy, on dostał nowy telefon a mi przypadł ten. Do tego, aby ominąć simlocka było dołączone coś takiego jak gavey sim. Po dwóch miesiącach użytkowania tego zestawu nagle stracił zasięg i od tamtej pory przez gevey sim nie wykrywa karty a jak włożę kartę bez gevey sim to oczywiście nie łączy z siecią. Walczę z tym dosłownie od miesiąca i już nie wiem co mam robić. Przeczytałem tysiące poradników i nic nie działa. Chciciałbym zrobić update do 6.1.3 bo ten podobno jest najlepszy na iphone 4 i zdjąć simlocka. Probowałem już chyba wszystkich programów które udało mi się znaleźć w internecie, tych legalnych i nielegalnych, przeczytałem tony poradników i nie potrafię tego zrobić. Może coś omijam i czegoś nie wiem co powoduje, że gdzieś popełniam cały czas błąd. Czy któryś z was byłby w stanie pomóc mi z rozwiązaniem mojego problemu? Będę naprawdę wdzięczny jeśli ktoś będzie mi w stanie pomóc. Czekam na odpowiedź z niecierpliwością.

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2014 - 13:37

Po pierwsze nie da się zrobić update do softu 6.1.3. Po drugie nawet gdyby się dało to na jego nowszym basebandzie nie zadziała żaden gevey. Rozwiązanie pewne to zdjęcie simlocka na stałe, o ile jest możliwe. Rozwiązanie drugie mniej pewne to szukanie innego działającego geveya, Chyba, ze już kombinowałeś z softem i podniosłeś baseband do wyższego niż 04.10.01 - wtedy już żaden gevey nie zadziała.

#3 peacekeeper69

peacekeeper69
  • 8 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 14:02

Soft Czyli nie ma w ogóle możliwości updatu softa? nie da sie zrobić w żaden sposób żeby był nowszy i można było instalować aplikacje z itunes'a? bo teraz za każdym razem wyskakiwało, że trzeba zrobić updtae softa żeby zainstalowac cokolwiek. Nie da się zdjąć simlocka z tego basebandu dlatego był gevey sim. Może da się podnieść baseband do jakiegos który będzie można odblokować?

#4 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 14:10

Jest możliwość update do 7.12 i na tym sofcie również można ściągnąć sim-locka - kwestia sieci oraz ceny.

#5 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2014 - 14:10

Możesz zainstalować tylko najnowsze oprogramowanie. Na nim nie zadziała żaden gevey. Zdejmiesz simlocka oficjalnie przez operatora i wszystko będzie działać jak należy. Wiesz z jakiej sieci jest ten telefon?

#6 peacekeeper69

peacekeeper69
  • 8 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 14:15

Jak próbowałem zrobić update do 7.1.2 to wyskakuje mi masa błędów które próbuję obejść i później wyskakują nowe...

- - - Połączono posty - - -

Telefon jest z sieci at&t to wiem na pewno i wiem, że wystarczy do nich napisać i to odblokują więc simlock nie jest tutaj największym problemem, raczej chodzi o update który niezależnie od sposobu i programu wyrzuca błędy :/

#7 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2014 - 14:19

Napisz jakie masz te błędy. Jakie numery? Simlocka z AT&T mozna zdjąć, kosztuje to około 200 zlotych, chyba, ze masz jakiś sposób zeby to zrobić bezpłatnie. Aktualizacja to też raczej nie problem, być może już nakombinowałeś za bardzo.

#8 peacekeeper69

peacekeeper69
  • 8 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 14:22

nic mi nie wyszło podczas moich prób i nic nie aktualizowałem, soft jest taki sam i baseband również. Simlocka at&t zdejmuje bezpłatnie po napisaniu odpowiedniej wiadomości. Zaraz postaram się zrobić upgrade i sprawdze dokładnie co wyskoczy. Czy można później zrobic downgrade do 6.1.3?

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2014 - 14:24

Nie. A po co Ci ten 6.1.3? Podłącz telefon do komputera. Kliknij w iTunes przycisk Odtwórz. Jeśli będzie jakiś błąd to napisz numer błędu.

#10 peacekeeper69

peacekeeper69
  • 8 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 14:50

Mam kilka znajomych którzy robili update do 7.1 i później strasznie tego żałowali bo na 6.1.3 iphone 4 działał o niebo lepiej. Aktualnie rozpakowuje oprogramowanie i zaraz się okaże.

ok, nie wiem jakim cudem przeszło na 7.1.2, ostatnio robilem na 7.1 i nie działało tylko teraz zeby w ogole właczyć telefon potrzebuje karty sim at&t... Co teraz?

#11 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 14:58

ok, nie wiem jakim cudem przeszło na 7.1.2, ostatnio robilem na 7.1 i nie działało

Bo robiłeś na 7.1 a możesz tylko do najnowszego czyli na chwilę obecną 7.1.2, dlatego na 7.1 Ci nie miało prawa przejść.

tylko teraz zeby w ogole właczyć telefon potrzebuje karty sim at&t... Co teraz?

Teraz potrzebujesz kart AT&T albo zdjęcia simlocka.

#12 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 15:10

Nie. A po co Ci ten 6.1.3?
Podłącz telefon do komputera. Kliknij w iTunes przycisk Odtwórz.
Jeśli będzie jakiś błąd to napisz numer błędu.

Jak miał JB i ma SHSH to spokojnie wgra 6.1.3....

#13 peacekeeper69

peacekeeper69
  • 8 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 15:58

mam shsh do softu 4.3.5, nigdy na tym telefonie nie bylo 6.1.3. Jeśli sie da to zrobic to prosze o porade.

#14 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 16:06

Nie musisz mieć wgranego 6.1.3 aby mieć SHSH zobacz w Cydii czy masz SHSH do 6.1.3.

#15 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2014 - 16:06

Jak miał JB i ma SHSH to spokojnie wgra 6.1.3....

To to wiadomo, ale napisałem tak, bo podejrzewałem, ze na tym telefonie nikt nie instalował nigdy nowszego softu niż ten zabytkowy 4.3.5, bo był używany z geveyem. Właściciel właśnie to potwierdził.

#16 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 16:08

To to wiadomo, ale napisałem tak, bo podejrzewałem, ze na tym telefonie nikt nie instalował nigdy nowszego softu niż ten zabytkowy 4.3.5, bo był używany z geveyem. Właściciel właśnie to potwierdził.

Nie musi mieć wgranego 6.1.3 aby mieć do niego SHSH. Miałem parę iP 4 z iOS 4 i 5 z zapisanymi SHSH od iOS6.
Oczywiście nie były downgardowane bo miały BB 4.10.01 ten osotani który wspiera Gevey.

#17 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2014 - 16:08

Nie musisz mieć wgranego 6.1.3 aby mieć SHSH zobacz w Cydii czy masz SHSH do 6.1.3.

Z tym akurat nie mogę się zgodzić, bo z tego co wiem jest to niemożliwe. Plik SHSH jest tworzony kiedy na danym urządzeniu jest zainstalowany obecnie wspierany soft. Wtedy Cydia może te pliki zachować na serwerze. Jeśli na telefonie zawsze był 4.3.5 to niemożliwe, zeby istniały gdzieś SHSH do nowszych, nieinstalowanych softów.
Ale może się mylę i może istnieje jakiś sposób.

#18 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 16:11

3GS i 4 zapisywały SHSH niekiedy "automatycznie". Od 6.1 trzeba było już zapisywać je ręcznie w TSS center w Cydii.

#19 peacekeeper69

peacekeeper69
  • 8 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 16:19

w ty mtelefonie nie wejde do zadnej cydii bo po pierwsze jest juz 7.1.2 i nie ma jailbreaka a po drugie zeby wejsc do softu w ogole potrzebuje karte at&t :/

#20 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 16:23

http://myapple.pl/ip...kami-shsh_.html

#21 peacekeeper69

peacekeeper69
  • 8 postów

Napisano 27 sierpnia 2014 - 08:39

Jedyny shsh jaki teraz moge zdobyc to ten z softa 7.1.2 chyba, o ile w ogole to zadziala i uda mi sie pobrac dzieki tinyumbrella skoro w telefonie mam dostep tylko do welcome screen, to czy moge użyć tego shsh do zbudowania softu 6.1.3?

niestety tinyumrella w ogole nie wykrywa softu w telefonie wiec nie pobiera shsh a jedyny jaki posiadam to z 4.3.5 wiec tak chyba nie zadziala

#22 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 sierpnia 2014 - 09:03

Kolego zrozum, że nie zrobisz nic z tym softem. Musisz zdjąć simlock z tego AT&T i wtedy będziesz mógł korzystać z telefonu. No chyba, że wolisz walkę ideologiczną. Teraz jak już zaktualizowałeś telefon do softu 7 i podniosłeś baseband to i tak musisz go odblokować w AT&T, bo gevey już nie zadziała.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych