Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nikt nie może się do mnie dodzwonic

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 apploy

apploy
  • 10 postów

Napisano 22 sierpnia 2014 - 09:59

Witam. Posiadam iPhone'a 4 z simlockiem na siec EE i mam problem a mianowicie nikt nie może sie do mnie dodzwonić. Gdy ktoś do mnie dzwoni w słuchawce słyszy, ze użytkownik nie jest dostępny i żeby zostawić mu wiadomość. Nie wiem już co robić. Czytałem wcześniejsze posty na tym forum o tym samym problemie ale nic nie pomogło. Dodam, ze wcześniej normalnie każdy mógł sie do mnie dodzwonić tylko po tym jak wyzerowalem ustawienia sieciowe. Z góry dziękuje za pomoc.

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 sierpnia 2014 - 10:01

Może włączyłeś funkcję Nie przeszkadzać? Nie masz obok godziny symbolu "księżyca"?

#3 apploy

apploy
  • 10 postów

Napisano 22 sierpnia 2014 - 10:48

Nie jest włączona. A może wie ktoś jak te ustawienia sieciowe włączyć? Bo sadze, ze to od tego

#4 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 22 sierpnia 2014 - 13:26

Na 99% nie przeszkadzać włączone. Działasz w ee czy gevey lub jakiś inny rsim? Telefon w roamingu czy na miejscu w UK ?

#5 apploy

apploy
  • 10 postów

Napisano 22 sierpnia 2014 - 13:52

Nie przeszkadzać mam wyłączone. Jak roaming? Sory ale jestem początkujący tzn tak : w ustawieniach roaming mam wyłączony a siec która mi wykrywa to t-mobile. iPhone działa tylko na zwykłej karcie, bez Gevey itp.

#6 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 sierpnia 2014 - 13:55

Czyli korzystasz z karty tej sieci EE? Próbowałeś na innej karcie tej sieci?

#7 apploy

apploy
  • 10 postów

Napisano 22 sierpnia 2014 - 13:59

Niestety mam tylko dostęp do 1 karty Używam karty orange uk ale simlock pokazuje, ze mam EE

#8 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 sierpnia 2014 - 14:09

No to może karta jest uszkodzona.

#9 apploy

apploy
  • 10 postów

Napisano 22 sierpnia 2014 - 14:13

We wtorek wszystko działało. Gdy ktoś do mnie dzwonił normalnie pokazywało mi sie to. Wieczorem gdy przeglądałem ustawienia wyzerowalem ustawienia sieciowe i wtedy przestało dzialac.

#10 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 sierpnia 2014 - 14:13

Sprawdź kartę w innym telefonie.

#11 apploy

apploy
  • 10 postów

Napisano 22 sierpnia 2014 - 15:29

Sprawdzałem, tam rownież nie da sie zadzwonic

#12 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 sierpnia 2014 - 15:35

To skoro w innym telefonie również występuje problem to nie pomyślałeś ze wynika on z uszkodzenia karty lub ustawień operatora?

#13 apploy

apploy
  • 10 postów

Napisano 22 sierpnia 2014 - 16:34

No właśnie - ustawienia operatora. Jak już wcześniej pisałem, usunąłem je i od tej pory to nie działa.

#14 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 22 sierpnia 2014 - 16:50

to wymień kartę u swojego operatora, żadnych ustawień na karcie nie jesteś w stanie wykasować ani wgrać , po prostu przez przypadek uszkodziła Ci się i tyle w temacie, żadne czary już jej nie naprawią

#15 apploy

apploy
  • 10 postów

Napisano 24 sierpnia 2014 - 13:12

Jeszcze raz ja. Pobrałem aplikacje Libon i po tym jak chce zdezaktywowac pocztę głosowa i wybieram właściwy nr po chwili pokazuje mi sie komunikat : blad wykonania żądania - brak dostępu do sieci. Po tym komunikacie na dole jest kilka opcji a pod każda wszystkie polaczenia warunkowe o co chodzi?

#16 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 25 sierpnia 2014 - 16:47

Wczoraj przez cześć dnia miała tak moja żona na 5c (siec PLUS) a dzisiaj do południa ja na 5s (tez Plus). nagle zaczęły przychodzić smsy o próbie nawiązania połączenia podczas gdy i zony im oj telefon pokazywał, że cały czas zasięg sieci ma. poza tym oba telefony były w tym samym miejscu i mój odbierał połączenia podczas gdy jej niby był poza siecią. Dodatkowo od piątku lokalizacja na 3G fiksuje i pokazuje mi pogodę] z bieżącej lokalizacji 80 km dalej. Tak samo u zony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych