Dylemat-Ipad 4 ,galaxy tab s czy windows 8?
Napisano 21 sierpnia 2014 - 09:39
Napisano 21 sierpnia 2014 - 11:06
Napisano 21 sierpnia 2014 - 11:17
Napisano 21 sierpnia 2014 - 11:45
Napisano 21 sierpnia 2014 - 12:35
Napisano 21 sierpnia 2014 - 12:39

Napisano 21 sierpnia 2014 - 12:55
XBMC b臋dzie dost臋pne niezale偶nie od tego, na kt贸r膮 platform臋 si臋 zdecydujesz. Wstarczy, 偶e na iOSie wykonasz jailbreaka i ju偶 b臋dziesz m贸g艂 korzysta膰 z tej us艂ugi.
A powiedz mi "miszczu" tabletowej wiedzy co zrobi gdy wyjdzie np. iOS 8.0.2 i za艂ataj膮 dziur臋 do JB a kolega nieumy艣lnie dokona aktualizacji ?
Napisano 21 sierpnia 2014 - 13:24
Napisano 21 sierpnia 2014 - 14:02
B臋dzie musia艂 poczeka膰, a偶 iOS8 zostanie z艂amane.
Czytaj wtopi kas臋...
Tak wi臋c po co doradzasz co艣 co jest dobre na teraz a za miesi膮c dwa mo偶e by膰 nieu偶yteczne do za艂o偶onych cel贸w ?
Pomy艣l chwile...
Napisano 21 sierpnia 2014 - 14:07

Napisano 21 sierpnia 2014 - 14:08
Czemu ma nieumy艣lnie zaktualizowa膰 system
?
A czemu nie ?
JB co艣 pochrzani, sam co艣 powali i b臋dzie musia艂 wgra膰 system a nie odtworzy ju偶 7.x.x.
Ma艂o by艂o takich przypadk贸w na forum ?
Napisano 21 sierpnia 2014 - 14:17
Napisano 21 sierpnia 2014 - 14:29
Aktualizacja do iOS8 nie jest obowi膮zkowa, wi臋c nikt nie zmusza go do tego, by, aktualizuj膮c, pozby艂 si臋 funkcjonalno艣ci, kt贸rej u偶ywa.
Rozumiem, 偶e aktualizacje s膮 po to, by 艂ata膰 luki, usprawnia膰 system, itd.
Ale dlaczego niekt贸rzy zostaj膮 w takiej sytuacji na iOS6?
Tak, zdaj臋 sobie spraw臋 z tego, 偶e chodzi Ci o 'przypadkowy' update - jednak jest to pewien kontrargument wymy艣lony na si艂臋.
Odnosz臋 wra偶enie, 偶e niezale偶nie od tego, ile Twoje posty wnosz膮 do tematu (bo pozwalaj膮 spojrze膰 na problem z innej strony, pozna膰 mo偶liwe przysz艂e trudno艣ci, etc), maj膮 one na celu ugodzi膰 w osob臋, do kt贸rej s膮 skierowane.
Mo偶na pisa膰 tak, by nikomu nie ubli偶a膰 - nie widz臋 偶adnego sensu, by艣my wzajemnie si臋 atakowali (i nie tylko o mnie chodzi, gdy偶 wielu Forumowicz贸w tak traktujesz).
Czy zamiast kulturalnej dyskusji mamy si臋 zachowywa膰 jak 6latki spod osiedlowego bloku, u偶ywaj膮c zwrot贸w: 'ty to gupi jeste艣', 'dupa, nie znasz sie', itp. ?
Bo powoli obecna na tym forum atmosfera zaczyna mnie od niego odpycha膰..
Dlaczego zostaj膮 przy 6 ?
Pewnie przez :
-Wygl膮d
- Szybko艣膰 dzia艂ania
- Bo nie podoba im si臋 iOS7.
Sam osobi艣cie mam iOS8 i nie wr贸c臋 za nic ani do 6 ani 7. Nie uwa偶am 偶e "przypadkowa aktualizacj膮" jest wymy艣lona i jest to kontrargument "na si艂臋". JB sam w sobie mo偶e nie uszkodzi膰 systemu ale instalowanie i testowanie dodatk贸w z Cydii ju偶 tak. Przyk艂adem jest appka dla kt贸rej wi臋kszo艣膰 "Applowc贸w" robi JB, kt贸ra po pewny czasie wysypuje ca艂y system. I co wtedy ? Nie ma JB na obecny system, poprzedniego nie mo偶e odtworzy膰. Odpowied藕 jest prosta, albo czeka zn贸w B贸g wie ile albo sprzedaje trac膮c pewnie i kupuje co艣 z innym systemem. Gdyby JB by艂 integraln膮 funkcja iOS przyzna艂bym Ci racj臋. Dop贸ki raz jest, raz go nie ma uwa偶am 偶e mylisz si臋 a kolega mo偶e tylko straci膰 pieni膮dze.
Napisano 21 sierpnia 2014 - 14:42
Napisano 21 sierpnia 2014 - 14:49
Istnieje ryzyko, 偶e przez pewien czas b臋dzie pozbawiony JB - ale je艣li naczytawszy si臋 tutaj naszych ostrze偶e艅, gdyba艅, itp. si臋 na to wyczuli i uniknie aktualizacji do iOS8 p贸ki nie b臋dzie wspiera艂 XBMC, najbardziej b臋dzie zadowolony (moim zdaniem, podkre艣lam) z iPada.
Nie twierdz臋 偶e nie masz racji. Tylko 偶e dla mnie iOS7 to pora偶ka od kiedy testuj臋 8. 5s dzia艂a na niej du偶o lepiej ni偶 na 7, tak samo jest z 4s wi臋c uwa偶am 偶e iPady dostan膮 kopa. I teraz pomy艣l sam czy nie chcia艂by艣 mie膰 szybszego urz膮dzenia z wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 funkcji w standardzie czy z zamulonym systemem i JB kt贸ry mo偶e wysypa膰 system. Podobno sam JB iOS8 ma wyj艣膰 w tydzie艅 po premierze iOS8. Ciekawe ile w tym prawdy i jak szybko przystosuj膮 Appki do niego. Uwa偶am 偶e albo powinien wstrzyma膰 si臋 z zakupem do ko艅ca wrze艣nia albo zrezygnowa膰 z iPada.
Napisano 21 sierpnia 2014 - 14:55
Je艣li m贸j 4S otrzyma drugie 偶ycie, pierdziu JB i przechodz臋 na 8. Tylko 偶e b臋d臋 zmuszony opiera膰 si臋 wy艂膮cznie na opiniach, bo powrotu nie b臋dzie.Nie twierdz臋 偶e nie masz racji. Tylko 偶e dla mnie iOS7 to pora偶ka od kiedy testuj臋 8. 5s dzia艂a na niej du偶o lepiej ni偶 na 7, tak samo jest z 4s wi臋c uwa偶am 偶e iPady dostan膮 kopa. I teraz pomy艣l sam czy nie chcia艂by艣 mie膰 szybszego urz膮dzenia z wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 funkcji w standardzie czy z zamulonym systemem i JB kt贸ry mo偶e wysypa膰 system.
Gdybym wola艂 mie膰 wi臋cej funkcji w standardzie, ale z zamulonym systemem - wybra艂bym Androida (oklepany stereotyp, przestaje by膰 aktualny - tak, to wszystko wiem; ale w moim odczuciu taki pozostanie).
Nigdy nie doradzam po艣piechu w wyborze i kupnie sprz臋tu. Poczekajmy na autora tematu, by zobaczy膰, co s膮dzi.Uwa偶am 偶e albo powinien wstrzyma膰 si臋 z zakupem do ko艅ca wrze艣nia albo zrezygnowa膰 z iPada.
Napisano 21 sierpnia 2014 - 14:58
Napisano 21 sierpnia 2014 - 17:57
Napisano 21 sierpnia 2014 - 18:40
S膮 dosy膰 zauwa偶alne r贸偶nice mi臋dzy Windowsem RT a Windowsem 8, kt贸ry tak偶e jest oferowany na tabletach.
Napisano 21 sierpnia 2014 - 20:03

Napisano 21 sierpnia 2014 - 20:20
Napisano 22 sierpnia 2014 - 09:11
Napisano 22 sierpnia 2014 - 23:25
Napisano 27 sierpnia 2014 - 07:54
Napisano 27 sierpnia 2014 - 10:25
W艂a艣nie odebra艂em Samsunga i jestem zachwycony.Ekran po por贸wnaniu w sklepie z Ipadem Air wg.mnie lepszy w samsungu.Praca w dw贸ch okienkach jednocze艣nie - bajka.Pod k膮tem dostosowania do moich potrzeb wyb贸r idealny.Por贸wnuj膮c p艂ynno艣膰-Ipad p艂ynniej otwiera aplikacje ,ale w艂膮czaj膮 si臋 r贸wno.Nie ma mowy o zwiechach przy prze艂膮czaniu ekran贸w.
No to fajnie 偶e zaspokaja Twoje potrzeby i jeste艣 zadowolony. Ja tam osobi艣cie wol臋 iPada za 偶adne inne cudo bym go nie wymieni艂.
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych