Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Montaż folii ochronnej "na mokro"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Konrad Podkowa

Konrad Podkowa
  • 11 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 18 sierpnia 2014 - 12:27

Witam serdecznie, Co sądzicie o przyklejeniu folii ochronnej na iP5S na mokro? Czy jest to bezpieczne? Może coś mi się stać z wyświetlaczem? Pytam o to, gdyż już próbowałem nakleić 3 folie, lecz wszystkie wylądowały w koszu, gdyż zawsze znalazł się jakiś mały paproch a nad nim pęcherzyk powietrza...W naklejaniu na mokro teoretycznie nie ma tego problemu. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

#2 kompernik

kompernik
  • 264 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 12:46

Jak masz małą łazienkę, to zrób sobie w niej "saunę" - przelej sporo gorącej wody. Wtedy kurz nie będzie fruwał w powietrzu i bez problemu nakleisz folię. Wszystkie "porządne" folie bez problemu przyklejają się bez dodatku jakiegokolwiek preparatu (i szczerze, to nie wiem jak by się zachowała powłoka klejąca po kontakcie np. z płynem do czyszczenia ekranu).

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 sierpnia 2014 - 12:50

Podejdź do nas. Kupione u nas folie naklejamy od razu za darmo. I jest to zrobione idealnie.

#4 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 13:21

przeciez sa w foliach listki dustfixy do wyciagania tych paprochów

#5 motylio

motylio
  • 295 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 15:22

Klejenie na mokro ma zapobiegać "łapaniu" kleju, a tym samym masz czas na dopasowanie wydruku/folii do miejsca klejenia. I folię i podłoże musi być mocno zroszone. Ja bym nie ryzykował z telefonem.

#6 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 15:24

niech kolega kupi szklo - latwiej przykleic

#7 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 18 sierpnia 2014 - 18:07

Ja miałem trzy podejścia do folii kupowanej razem z etui spigen, nie udalo mi sie tego zrobić dobrze, zawsze jakiś paproch się pojawił i finalnie po paru minutach zabawy wywalałem folię. Nie jest to prosta sprawa a nie jestem jakiś upośledzony manualnie. Patentu z łazienką nie znałem, spróbuję następnym razem.

#8 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 19 sierpnia 2014 - 12:29

Panowie, polecam zakup foli , nie pamietam nazwy, ale kupilem ja w Cortland za 39 zl (przod + tyl). Uwierzcie, nie pierwszy raz temat przerabialem, ale nigdy nie udalo mi sie nakleic tak, aby jakis paproch sie nie dostal. W tym przypadku, macie dwie takie jakby lapki, dzieki ktorym kazda drobinke kurzu sciagniecie, (sa z takim jakby klejem/tasma) Zarowno na przod i tyl zalozylem i nie ma nawet sladu po babelku czy kurzu.

#9 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 19 sierpnia 2014 - 12:32

wiekszosc foli to ma nawet najtansza 3mk.. płatki dustfix nie wiem jak wy to naklejacie - ni za kazdym razem sie udaje przykleic bez problemu

#10 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 19 sierpnia 2014 - 19:27

Hmm, to nie wiem, szczerze mówiąc to pierwszy raz się z tymi listkami spotkałem, myślałem, że to jakiś zajebisty wyjątek :P

#11 tweetless

tweetless
  • 20 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 sierpnia 2014 - 12:31

Folię dostałem wraz z etui spigen, pierwszy raz naklejałem coś na ekran. Widziałem u znajomych jak kiepsko to wyglądało, więc miałem pewne zastrzeżenia. Oczyściłem ekran ściereczką dołączoną do folii, nałożyłem folię i co prawda męczyłem się z dwadzieścia minut, aby wszystkie bąbelki "wycisnąć" na brzegi. Niestety ze zdenerwowania kilka takich chciałem "przegonić" do brzegu paznokciem i zostały minimalne ślady na folii, ale jak się to robi przez szmatkę, wygląda idealnie. Ja tu nie widzę potrzeby korzystania z jakichkolwiek płynów, pary wodnej. Po prostu dużo cierpliwości, a efekt nam to wynagrodzi.

#12 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 20 sierpnia 2014 - 21:11

Montaż na mokro może doprowadzic do tego ze na bocznych krawedziach moze dostac się woda jak ja bedziesz wypychał z nałożonej folii. W efekcie wyświetlacz na krawędziach może mieć odcień trochę zielonkawy :)

#13 Arson_as

Arson_as
  • 10 postów

Napisano 20 sierpnia 2014 - 23:18

Osobiście polecam MyScreen body crystal. Świetnie przylega i perfekcyjnie chroni. Wcześnie próbowałem kilku no nameów ale dopiero z tym jest tak jak chciałem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych