Witam,
telefon mojej mamy, iPhone 3GS w sieci Plus, po jailbreaku i odblokowaniu ultrasn0w, ale po aktywacji kartą Orange UK ma włączone iMessage i to zarówno jako numer telefonu jak i Apple ID, z tym że nie wysyła, ani nie odbiera wiadomości iMessage.
Dodatkowo nie zawsze działają powiadomienia Push.
Co zrobić, żeby wszystko zaczęło działać?

iMessage dostarczona, ale nie otrzymana
Rozpoczęty przez
robertpatrykk
, 17 sie 2014 13:45
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 sierpnia 2014 - 13:45
Napisano 17 sierpnia 2014 - 14:29
Było o tym x razy. Twoje problemy są spowodowane haktywacją. Aby push i iMessage działało musisz aktywować telefon kartą operatora z sieci macierzystej. Dodatkowo jak masz BB od iPada musisz przeprowadzić jego downgrade. Wszystko jest w wyszukiwarce może czas zacząć z niej korzystać ?
Napisano 17 sierpnia 2014 - 14:36
Przyjacielu, ja wiem, że po hacktywacji to nie działa, dlatego kupiłem kartę, taką jak napisałem w #1. Było wałkowane wiele razy w Internecie, wiem, sprawdzałem, ale może powtórzę:ale po aktywacji kartą Orange UK
po aktywacji kartą Orange UK, czyli kartą macierzystego operatora.
Wybacz, nie dodałem, że BB od iPada został od razu obniżony do 05.13.04, a soft 6.1.6. Dodam, że Find my friends działa, powiadomienia z udostępnianych strumieni zdjęć też działają.
Ale co poradzić na iMessage?
Napisano 17 sierpnia 2014 - 14:38
Napisano 18 sierpnia 2014 - 16:49
Próbowałem wczoraj i dzisiaj i jedyna różnica jest taka, że o ile wcześniej nie zawsze była informacja o dostarczeniu, to po ponownym uruchomieniu iMessage, zrestowaniu itp., nadawca dostaje informację o dostarczeniu, jednak iPhone nadal wiadomości nie otrzymuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych