Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Call of Duty 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#51 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 22 marca 2009 - 20:20

No to niezły numer :( Wchodząc na serwer z mapą Broadcast, Killhouse, Creek, Chinatown dostaję taki komunikat : mp_(nazwa mapy).ff is different from the server. Wszystkie inne mapy działają bez problemu. Może coś źle zainstalowałem, ale przecież to się sprowadza tylko do przerzucenia folderu z grą z płyty na dysk, ciężko coś spaskudzić.

#52 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 22 marca 2009 - 20:29

No to niezły numer :( Wchodząc na serwer z mapą Broadcast, Killhouse, Creek, Chinatown dostaję taki komunikat : mp_(nazwa mapy).ff is different from the server. Wszystkie inne mapy działają bez problemu. Może coś źle zainstalowałem, ale przecież to się sprowadza tylko do przerzucenia folderu z grą z płyty na dysk, ciężko coś spaskudzić.

Hej nie wiem, czy wiesz, ale do Call of Duty podobnie jak do innych gier wychodzą patche. Najnowszy patch do COD 4 ma numer 1.4. Nie jestem pewny, jeśli wprowadziłem Ciebie w błąd poszukaj najnowszego. Zainstaluj i powinno działać. W Call of Duty jest tak, że serwer wymaga klienta w tej samej wersji. Stąd może wynikać Twój problem, wersja serwera i klienta jest inna.

#53 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 22 marca 2009 - 21:58

Najnowszy patch to 1.7 i zainstalowałem go, ale teraz to już nie ważne, znalazłem przyczynę :) Jakimś cudem te mapy miały zmienione uprawnienia i nie miałem praw ani odczytu ani też zapisu. Po ustawieniu uprawnień tak jak na innych mapach problem zniknął :)

#54 Motorhead

Motorhead
  • 9 postów

Napisano 28 marca 2009 - 14:25

COD4 wyszło od razu na Mac'a. Najlepiej znajdz sobie odpowiednio nowy i w miare tani egzemplarz na eBay'u. Mam COD4 na PC/MAC i chodzi świetnie. W ogóle wydaje mi się, że jeśli gra istnieje na Maćka to nie warto kupować egzemplarza na Peceta. Mówię to jako użytkownik dwóch systemów operacyjnych i posiadacz gier zarówno na Leopardzie, jak i Windowsie XP (w bootcampie). Ten ostatni działa, ale co jakiś czas w ramach utrzymania tradycji kaszlnie, zawirusuje się itd.. Gry na Mac'u chyba w ogóle się nie zawieszają, działają płynnie, a sam COD4 to świetna gierka w którą z dużą dozą prawdopodobieństwa zechcesz grać przez lata więc ta inwestycja się opłaca.

---- Dodano 28-03-2009 o godzinie 14:26 ----
uff... odpowiedz jest chyba przedawniona, Wybaczcie

#55 philig

philig
  • 53 postów

Napisano 03 maja 2009 - 17:49

i można zwariować w tym kraju - od tygodnia próbuję tą grę kupić...zagrałbym sobie bardzo chętnie po sieci ale jedyna opcja to zamówić za granicą i zapłacić ze 3 stówki może ktoś wie, gdzie to mogę u nas dostać i nikt nie spojrzy na mnie, kiedy się go zapytam o grę na maca, jak na kosmitę :/

#56 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 03 maja 2009 - 18:01

na allegro zobacz, są po ok. 160zł EDIT: sorki, ale tylko CoD 2, nie 4 :(

#57 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 03 maja 2009 - 18:14

i można zwariować w tym kraju - od tygodnia próbuję tą grę kupić...zagrałbym sobie bardzo chętnie po sieci ale jedyna opcja to zamówić za granicą i zapłacić ze 3 stówki

może ktoś wie, gdzie to mogę u nas dostać i nikt nie spojrzy na mnie, kiedy się go zapytam o grę na maca, jak na kosmitę :/

zamawiasz tutaj Macgamestore: Mac Games, Hardware, and More realizacja i czas oczekiwania 2 tyg (przy standardowej dostawie)- polecam szybko ,sprawnie i bezproblemowo i wcale nie tak drogo jak by się mogło zdawać

#58 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 03 maja 2009 - 19:47

Szczerze? Już lepiej kupić sobie Viste i używać jej do gier, które są o wiele tańsze no i rzecz jasna jest ich mnóstwo, niż szukać i kupować za duże pieniądze gry na Mac. Poza tym 2 systemy się przydają :)

#59 philig

philig
  • 53 postów

Napisano 10 maja 2009 - 16:39

zamawiasz tutaj Macgamestore: Mac Games, Hardware, and More realizacja i czas oczekiwania 2 tyg (przy standardowej dostawie)- polecam szybko ,sprawnie i bezproblemowo i wcale nie tak drogo jak by się mogło zdawać

zamówiłem, dziękuję.

podobno już w drodze do Polski :)

#60 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 10 maja 2009 - 18:40

zamówiłem, dziękuję.

podobno już w drodze do Polski :)

działają bardzo szybko i bezproblemowo ale tak jak pisałem czas oczekiwania 2 tyg

#61 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 10 maja 2009 - 19:52

a jaka jest tam forma płatności ?

#62 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 maja 2009 - 19:57

Zapewne PayPal bądź podajesz nr karty i sami Ci ściągają, nie ma co liczyć na zwykłe przelewy i przesyłki za pobraniem ;).

#63 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 10 maja 2009 - 21:01

a jaka jest tam forma płatności ?

Ja płaciłem Visą, ale także PayPal a także AE

#64 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 maja 2009 - 17:41

A jest możliwość zainstalowania tego na kilku komputerach ?

#65 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 maja 2009 - 17:52

A jest możliwość zainstalowania tego na kilku komputerach ?

trzeba by było poczytać licencję ale na 100% w danym momencie online może grać tylko jedna osoba do singla potrzebna jest płyta no chyba, że zrobisz sobie obraz

#66 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 15:30

Przepraszam, jezeli to pytanie juz padlo - czy przy moim kompie (jak w stopce) COD4 pojdzie na Paralells (z XP)? Moze ktos probowal?

#67 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 17:00

Przepraszam, jezeli to pytanie juz padlo - czy przy moim kompie (jak w stopce) COD4 pojdzie na Paralells (z XP)? Moze ktos probowal?

tak, ale chyba nie chcesz na tym grac ( jednoczesnie otworzony osx i xp ) ?

#68 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:00

no to nie rozumiem odpowiedzi. znaczy sie da sie odpalic, ale grac juz nie?

#69 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:05

Mam pytanie z innej beczki, czy macie na swoich dyskach w folderze z CoD4, folder o nazwie "miles"? Bo mnie wyrzuca PB na niektórych serwerach i jako informację o błędzie podaje "Miles/milesEq.flt (len=2048)"? O co chodzi?

#70 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 22 czerwca 2009 - 23:17

Marcin, a ja mam inne pytanie, jak Ci gra chodzi na MB Alu 13,3"?

#71 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 00:21

Nie wiem :( Alu jest żony i jak na razie nie udało mi się jej przekonać do instalacji CoD4 :( Cały czas jednak walczę :)

#72 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 08:28

no to nie rozumiem odpowiedzi. znaczy sie da sie odpalic, ale grac juz nie?

wojciech23 w tym temacie: http://www.myapple.p...virtualbox.html
Napisał, że przy włączonych jednocześnie systemach nie da się grać, no chyba, że w kipskie gierki, do której CoD 4 nie należy ;-)

"Dzieje się tak dlatego, że w końcu część zasobów komputera idzie na zasilenie OS X i część na wirtualną Windę, więc ani procesor, ani GPU nie będzie miało takiej mocy na wirtualu, co w rzeczywistości. Od grania i aplikacji 3D zawsze był i będzie BootCamp. W sumie szkoda, ale taka jest smutna prawda"

#73 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 17:35

Dzieki, rozumiem teraz. Boot campa zlikwidowalem, bo jednak restart mnie meczy za bardzo...

#74 kisielkamil

kisielkamil
  • 137 postów
  • SkądŚwinoujście Wrocław

Napisano 26 czerwca 2009 - 16:48

Nie wiem czy komuś ta informacja pomorze...
Dostałem od znajomego cd-key z wersji CoD4 na system Windows.
CoD4 na macu w natywnej wersji, jest na torrentach.
Podczas instalacji wpisałem otrzymany cd-key. Nie użyłem żadnych cracków.

Właśnie gram w multiplayer bez problemów.

Pozdrawiam, mam nadzieje ze komuś pomogłem. Można spokojnie kupić wersje PC dla klucza.

EDIT: Call of Duty 4 Modern Warfare : Games > Mac - Mininova
Wydaję mi się, że można mieć instalacje mac jak mamy oryginalną grę na pc.

#75 the8ight

the8ight
  • 38 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 11:21

pisalem juz kiedys o tym zapraszam tutaj:

http://www.myapple.p...nxp-vs-mac.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych