Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad mini retina [pytanie]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 neo_pl92

neo_pl92
  • 6 postów

Napisano 11 sierpnia 2014 - 22:53

Czy ipad mini retina, biały 16gb NOWY za 1000 zł to dobry deal?

[url=http://allegro.pl/apple-ipad-mini-16gb-wi-fi-retina-trojmisto-i4506659979.html]Apple iPad Mini 16GB Wi-Fi Retina - Trójmisto (4506659979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

Zakupiłem go na tej aukcji. Dosłownie chwilę po wystawieniu. Z tego co się orientowałem to najtaniej na allegro chyba po 1250 zł takie chodzą. Jeśli przepłaciłem to proszę uświadomcie mnie a wtedy zwrócę go bez podania przyczyny.

#2 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 11 sierpnia 2014 - 23:10

#1 - nie zwrócisz bo to nie firma, a osoba prywatna. Prawo zwrotu w przeciągu 10 dni w tym przypadku nie obowiązuje. #2 - jeśli inne chodzą za 1250, a Ty dałeś 1000zł to powiedz mi szczerze: jak mogłeś przepłacić?

#3 neo_pl92

neo_pl92
  • 6 postów

Napisano 12 sierpnia 2014 - 06:38

Po prosru wyszedłem z założenia, że może znacie inne "dojścia". Ale po tym co mowisz zrobiłem dobry deal. Dzieki za odp.

#4 cashis

cashis
  • 87 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 sierpnia 2014 - 11:14

Coś mi to śmierdzi nie-retiną. Miniak z retiną kosztują w sklepie 1600 bez lte. A tu ktoś po 1000 go wystawił? Lepiej sprawdź czy to na pewno jest retinka :)

#5 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 12 sierpnia 2014 - 11:34

Według dokumentów na zdjęciu jak i zdjęciu pudełka jest to retina.

#6 MC_

MC_
  • 6 982 postów

Napisano 12 sierpnia 2014 - 11:35

Zwróci z podaniem przyczyny, że towar jest niezgodny z opisem i wobec tego odstępuje od umowy.

#7 cashis

cashis
  • 87 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 sierpnia 2014 - 11:44

No jeśli to jest retina to dobry interes zrobił, ale wklepałbym imei najpierw dla pewności. Z tego co widzę to nie kupuje od firmy więc ktoś może się wypiąć na to i jedyna możliwość to sąd w takim momencie. To nie firma więc UOKiK nic nie wskóra, a nie obowiązuje go niezgodność towaru z umową.

#8 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 12 sierpnia 2014 - 11:45

Ten iPad nie ma IMEI (wersja bez modemu) !

#9 MC_

MC_
  • 6 982 postów

Napisano 12 sierpnia 2014 - 11:47

Z tego co widzę to nie kupuje od firmy więc ktoś może się wypiąć na to i jedyna możliwość to sąd w takim momencie. To nie firma więc UOKiK nic nie wskóra, a nie obowiązuje go niezgodność towaru z umową.

Kupując od osoby fizycznej masz możliwość odstąpienia od umowy na zasadach określonych w k.c.

#10 cashis

cashis
  • 87 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 sierpnia 2014 - 11:55

Wiem, natomiast sądzę, że jeśli ktoś nieuczciwe sprzedaje to kodeksem cywilnym i polskim prawem można sobie podetrzeć wiecie co... Miałem już taką sytuacje przy kupnie telefonu HTC, pieniądze wpłacone telefon się nie pojawił (konto miało ponad 2k samych pozytywów) konto po tym zakupie zablokowane, allegro pieniądze zwróciło po 8 miesiącach papierkowej roboty. Jak facet się zapadnie pod ziemie to co zrobisz? Allegro nie weryfikuje teraz danych sprzedającego wiec równie dobrze to może być Andrzej Kowalski z Wielkiej Wsi Małej i tyle po nim słychać. Tak żeby offtopu nie było, to jeśli jest to dobry miniak to polecam i gratuluje zakupu, sam mam wersje z LTE i nigdy bym za nic innego nie zamienił :)

#11 neo_pl92

neo_pl92
  • 6 postów

Napisano 20 sierpnia 2014 - 11:03

Ipad doszedl bez problemow, korzystam z niego od tygodnia. Zaplacilem podany wyzej 1000 zl. Byl zafoliowany, a do tego w zestawie mial w osobnym malym pudelku ladowarke europejska apple, poniewaz w pudle byla angielska. Numer seryjny po wklepaniu na stronie apple odsyla do ipada mini z retina. Przy pierwszym wlaczeniu zarejestrowalo mi go rowniez w tym calym systemie co zaskutkowalo uruchomieniem rocznej gwarancji apple. Na potwierdzenie slow: [ATTACH=CONFIG]22849[/ATTACH]

#12 Hubert Lary

Hubert Lary
  • 118 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 sierpnia 2014 - 12:00

Dobrej zabawy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych