Czy jest jakiś sposób na uratowanie danych ?
Komunikat krzyczy abym spróbował za 21 mln minut. Gdy podłączam go do mac'a to jedynie format mogę zrobić, bo nie miałem wcześniej archiwizacji.

Iphone 3 zablokowany "sprawdź za 21 milionów minut"
Rozpoczęty przez
Aizo
, 07 sie 2014 14:48
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 sierpnia 2014 - 14:48
Napisano 07 sierpnia 2014 - 14:54
Było xxx razy. Nikt ci nie pomoże na forum w łamaniu zabezpieczeń.
Napisano 07 sierpnia 2014 - 14:57
Musisz poczekać, a potem wpisać poprawny kod blokady. Inaczej się nie da jeśli chcesz zachować dane.
Napisano 07 sierpnia 2014 - 15:11
Nie potrzebuję pomocy w łamaniu. Hasło znam, ale już za późno aby poprawne wpisać.
Czy jest jakaś firma w Polsce która potrafi to odblokować ?
Napisano 07 sierpnia 2014 - 15:25
Nie da się tego obejść.
Napisano 07 sierpnia 2014 - 21:44
Jestem ciekawe dlaczego za 21 milion minut ? to możliwe w ogole ?

Napisano 07 sierpnia 2014 - 21:48
Masz rację, ciekawe

Napisano 07 sierpnia 2014 - 21:56
Tak możliwe. Kiedy próbujesz włamać się komuś na telefon zablokowany kodem i wpiszesz zły kod kilka razy źle pojawia się komunikat, że następną próbę odblokowania można wykonać np. za 10 minut.
Działa to w ten sposób, że system telefonu ustawia sobie godzinę w przyszłości kiedy ta blokada ma zniknąć. Czyli jeśli wpisałeś 10 razy źle kod blokady 7 sierpnia 2014 roku o 21:00 to następną próbę możesz mieć za 10 minut czyli 7 sierpnia 2014 roku o godzinie 21:10. Proste i logiczne.
A teraz wyobraź sobie, że jakiś cwaniak wpada na pomysł, że oszuka Jobsa i odepnie baterię aby tę blokadę ominąć. Podpinasz baterię i zegar telefonu ustawia się na 1 stycznia 2000 roku na godzinę 01:00. Jednak możliwość wpisania kodu blokady telefonu nadal jest ustawiona na godzinę 21:10 dnia 7 sierpnia 2014 roku, czyli za jakieś milionpińcet minut. A aktualnej godziny nie ustawisz bez odblokowania
Bardzo fajne zabezpieczenie danych. Aby korzystać z telefonu trzeba go odtworzyć w DFU co bezpowrotnie kasuje dane właściciela oraz jeśli telefon ma włączone FMI, robi z niego cegłę, bo złodziej nie ma dostępu do AppleID.
Rozumiem, ze w kilku procentach przypadków może się zdarzyć, ze zablokowanie telefonu nastąpiło przez właściciela w sposób przypadkowy ale to raczej margines prawdopodobieństwa.

Napisano 07 sierpnia 2014 - 22:21
Haha ale apple Cie załatwił

Napisano 23 sierpnia 2014 - 09:53
Niemożliwe stało się możliwe. 
Magicy z DGSI Nie Autoryzowany Serwis Produktów APPLE, MACBOOK, IPHONE, IMAC odzyskali dane . Trwało to ok. 2 tygodni, ale udało się wszystko odzyskać.
Wcześniej obdzwoniłem całą Polskę i nikt nie mógł mi pomóc.
Niepozorna firma w której pracują prawdziwi specjaliści.
Polecam jeśli ktoś szuka fachowców. Dla mnie to była ostatnia deska ratunku i okazała się skuteczna
Zadowolenie dziewczyny która odzyskała swoje dane - bezcenne , w końcu nie zrzędzi mi nad głową

Magicy z DGSI Nie Autoryzowany Serwis Produktów APPLE, MACBOOK, IPHONE, IMAC odzyskali dane . Trwało to ok. 2 tygodni, ale udało się wszystko odzyskać.
Wcześniej obdzwoniłem całą Polskę i nikt nie mógł mi pomóc.
Niepozorna firma w której pracują prawdziwi specjaliści.
Polecam jeśli ktoś szuka fachowców. Dla mnie to była ostatnia deska ratunku i okazała się skuteczna

Zadowolenie dziewczyny która odzyskała swoje dane - bezcenne , w końcu nie zrzędzi mi nad głową

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych