Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jakiego pierwszego smartfona (iPhone) dla kobiety?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 14:12

Witam Jak w tytule chcę kupić dla kobiety telefon nigdy nie mogła się przekonać do dotykowych ale stara nokia już umarła i zdecydowałem że kupię jej coś dotykowego i jako pierwszy smartfon według mnie będzie najlepszy iPhone ze względu na prostotę i niezawodność oraz wygląd... Sam używałem wszystkich iPhone prócz 5S przesiadłem się na androida ze względu na upodobania phabletów ale z premierą iPhone 6 wracam do iOS ;) Wracając do tematu mam dylemat jaki model kupić wiadomo będzie to pierwszy telefon typu dla niej. Mógłbym kupić iP5S ale za miesiąc premiera iP6 to ceny spadną w dół więc średnio się teraz opłaca go kupić a niestety nie może już czekać dłużej i zastanawiam się na 4, 4s i 5 bo te telefony zbyt wiele nie stracą na wartości podczas premiery nowszego modelu. Wszystkie te modele spełniają wymagania i wybrałbym najtańszy ale zależy jej na aparacie i mam dylemat ponieważ iPhone 4 miał trochę słaby aparat i nagrywał filmy średnio... 4s pod tym względem jest ok ale biały w dobrym stanie z całym zestawem to koszt około 800-900zł jeszcze, więc według mnie bardziej opłaca się trochę dopłacić do iPhone 5 którego można kupić w dobrym stanie już od 1300zł i znów sytuacja patowa bo przy wyborze iPhone 5 znów bardziej opłaca się kilka stówek dopłacić do 5s... I jestem w kropce od kilku dni przeglądam allegro i sam już nie wiem... Może coś mi doradzicie albo przedstawić swój punkt widzenia? Jak jest z działaniem iOS7 na iPhone 4, 4s? Pozdrawiam

#2 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Napisano 07 sierpnia 2014 - 14:15

Ja bym wziął na twoim miejscu 5. Ładny, dobry aparat i pewnie dostanie iOS 9. Przy okazji nie wiem czy wiesz, w 5 czarna wersja łatwo się rysuje, dlatego lepiej białą. W 5s już jest lepiej z czarnymi.

#3 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 14:19

Zapomniałem dodać że to może być telefon powiedzmy na kilka miesięcy żeby się przekonała a później jak będzie chciała to weźmie iP6 patrzę jeszcze na 4s ze względu na iOS 8 i to że ma 3,5" na początek mniejszy telefon dla niej by był lepszy

#4 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Napisano 07 sierpnia 2014 - 14:23

W wielkości jest minimalna różnica tak naprawdę, moim zdaniem na korzyść 5. Poza tym 5 jest znacznie lżejszy. To już twoja decyzja, 4s też jest dalej spoko, moja dziewczyna używa, ale powoli staje się przestarzały, więc jak ma być wymieniony to ok. Aparat też ma nawet dobry, ale już trochę odstaje od nowszych smartfonów. Zapytaj ją co woli. Myślę, że czy na 4s, czy 5 jakoś strasznie dużo nie stracisz potem przy odsprzedaży.

#5 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 14:36

Sześć lat na forum i nie odróżniasz maka od iPhone? Przeniosłem do właściwego działu.

#6 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 14:42

Wybacz za omyłkę dodawałem temat przez telefon i musiałem źle wybrać :) Myślę że wybór padnie na iPhone 5 jednak, teraz muszę poprzeglądać oferty na forum

#7 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 08 sierpnia 2014 - 14:22

Koledzy gdzie najlepiej szukać iPhone 5 bez simlock, cały komplet z dowodem zakupu? Kupić na allegro może od jakiejś firmy z fakturką Vat czy może te kilka stówek taniej ale od prywatnej osoby?

#8 undecided

undecided
  • 242 postów

Napisano 08 sierpnia 2014 - 15:04

Jeżeli chcesz zaoszczedzic to najlepszym wyborem będzie zakup od osoby prywatnej. Jeżeli szukasz ofert na olx, radzę odbierać sprzęt osobiście lub tylko paczką pobraniową ze sprawdzeniem zawartości przy odbiorze. Jeżeli sprzedawca nie godzi się na taki sposób odebrania sprzętu lub chce zaliczki to dla mnie jest oszustem i odradzam u niego zakup.

#9 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 20:54

Ze względu na problemy z zakupem iPhone 5 w dobrym stanie rozważam zakupi iPhone 5C wiem że są porównania na forum ale dosyć odległe w czasie... Chciałbym wiedzieć jak to teraz wygląda co bardziej się opłaca... iPhone 5C nowy na allegro jest w tej samej cenie co używany 5 w dobrym stanie... Podzespoły mają te same czy różnią się taktowaniem procesora czy czymś? Mam już dylemat czy kupować nowego 5C lub dobrego 5 w cenach 1500zł czy trochę dojechanego iP5 za 1000-1200

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych