Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dotyk czasem nie raguje przy próbie odblokowania telefonu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Poszukiwacz.01

Poszukiwacz.01
  • 16 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 10:16

Mam dość dziwny problem z dotykiem (soft 7.1.2). Tzn czasem gdy dostane smsa i próbuję odblokować ekran ten nie reaguje, podobny problem pojawił się ostatnio przy próbie odebrania połączenia - ekran zachowywał się tak jakby był nieaktywny. Co ciekawe problem nie występuje podczas normalnego używania urządzenia po jego odblokowaniu oraz podczas odblokowywania kiedy na ekranie nie ma żadnego powiadomienia. Żeby było jeszcze śmieszniej wystarczy, że wygaszę ekran i po jego ponownym włączeniu wszystko już działa bez problemu. Teoretycznie nie wygląda to na problem hardwaru bo utrudnienie występuje, jak pisałem, tylko w kilku specyficznych przypadkach i do tego nie zawsze. Ktoś się orientuje co powoduje problem?

#2 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2014 - 10:22

To błąd iOS, czasem tak się dzieje i wtedy najlepiej uśpić telefon przez power i znowu obudzić.

#3 Poszukiwacz.01

Poszukiwacz.01
  • 16 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 10:27

Dzięki za odpowiedź. Tak właśnie robię, tzn. usypiam i wybudzam tel i wtedy problem mija. Pozostaje mieć nadzieję, że wersja 8.0 coś tu poprawi.

#4 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 10:32

zrob u siebie restore i problem powinien zniknac

#5 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2014 - 11:24

Dzięki za odpowiedź. Tak właśnie robię, tzn. usypiam i wybudzam tel i wtedy problem mija. Pozostaje mieć nadzieję, że wersja 8.0 coś tu poprawi.

W sumie odkąd mam betę 8 to nie pamiętam, żeby mi się to zdarzyło. Na 7ce miałem to sporo razy, tak na 5tce jak i 5s.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych