Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Mac z dobrą kartą graficzną ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_DarkMan011_*

Gość_DarkMan011_*

Napisano 30 lipca 2014 - 18:39

Witam, Zastanawiam się nad zakupem MacBook'a albo Mac'a Mini. Jednak w oficjalnym sklepie apple nie widzialem żadnych modeli z porządną kartą graficzną nadającą się do gier, prócz jednego za 12 tys. Czy zna ktoś może sklep w którym istnieje możliwość zakupu Mac'a z lepszą kartą graficzną (tak żeby cały był za maks. 6-7 tys), albo czy da się wymienić oficjalnym serwisie kartę na lepszą bez utraty gwarancji ? Chodzi mi o karty graficzne tak od GT 650 w górę, ponieważ już na takich gry chodzą znakomicie.

#2 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 30 lipca 2014 - 19:04

Witam,
Zastanawiam się nad zakupem MacBook'a albo Mac'a Mini. Jednak w oficjalnym sklepie apple nie widzialem żadnych modeli z porządną kartą graficzną nadającą się do gier, prócz jednego za 12 tys. Czy zna ktoś może sklep w którym istnieje możliwość zakupu Mac'a z lepszą kartą graficzną (tak żeby cały był za maks. 6-7 tys), albo czy da się wymienić oficjalnym serwisie kartę na lepszą bez utraty gwarancji ? Chodzi mi o karty graficzne tak od GT 650 w górę, ponieważ już na takich gry chodzą znakomicie.

No to jak na sklepie Apple nie ma to skąd chcesz to wziąć?Napewno nie nowy...

#3 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 30 lipca 2014 - 19:12

Mac z dobrą kartą graficzną? To się nazywa PC składak. Jedyny minus to brak jabłka. A co do OSX na PC to nie to forum ale wszystko da się zrobić.

#4 Gość_DarkMan011_*

Gość_DarkMan011_*

Napisano 30 lipca 2014 - 19:18

Ale problem jest taki że nie chce mieć jakiejś toszyby która mi po roku przestanie dzialac. Mówiłem że widzialem takiego maca ale za 12 tys, a sama karta graficzna kosztuje 600-700 zł więc myślałem może że da się kupic gdzieś takiego maca tylko bez tych wszystkich bajerów które podniosly cenę.

#5 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 30 lipca 2014 - 19:38

Ale problem jest taki że nie chce mieć jakiejś toszyby która mi po roku przestanie dzialac. Mówiłem że widzialem takiego maca ale za 12 tys, a sama karta graficzna kosztuje 600-700 zł więc myślałem może że da się kupic gdzieś takiego maca tylko bez tych wszystkich bajerów które podniosly cenę.

Kupisz iMac za nieco ponad 6 ooo z Gt750m

#6 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 20:34

Kupisz iMac za nieco ponad 6 ooo z Gt750m

To już lepiej szukać late 2012 z GTX675 - zjada GT750 w niemal każdym aspekcie, a cenowo będzie podobnie lub taniej.

#7 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 30 lipca 2014 - 20:45

Proponuję poczekać do Września i Października na konferencje.

#8 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 30 lipca 2014 - 21:23

To już lepiej szukać late 2012 z GTX675 - zjada GT750 w niemal każdym aspekcie, a cenowo będzie podobnie lub taniej.

Nie mówię że nie,zerknąłem na stronę i zaproponowałem.

#9 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 21:24

zawsze mozesz kupic macbooka pro i podlaczyc karte poprzez port thunderbolt :) inwestycja nieoplacalna, ale..

#10 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 31 lipca 2014 - 08:34

Jest taka sama szansa, że po roku rozwali ci się Mac jak to, ze rozwali Ci się inny PC. Obecnie Mac to nic innego jak zwykły piec z EFI i ograniczony przez Apple. Do tego komputery Apple nie są do gier wiec sobie odpuść zakup Mac'a jak chcesz nim tylko szpanować. Najbardziej optymalne jest dla ciebie złożenie komputera PC składaka który będzie miał dowolną kartę graficzną o wiele wydajniejszą niż te znajdujące się w Macach.

#11 Nathan

Nathan
  • 90 postów
  • Skądz przeszłości...

Napisano 31 lipca 2014 - 10:05

Nienawidzę takiego gadania "komputery Apple nie są do gier". To co, profanacja jak odpalam codziennie Starcrafta II i się przy tym dobrze bawię na wysokich ustawieniach? Proponuję Ci albo poszukać jakiegoś iMac 21,5" z kartą dedykowaną(może być wspomniany model 2012 z GTX 675). Zapewniam Cię, że wszystkie najnowsze tytuły będą działać w natywnej rozdzielczości na wysokich ustawieniach(zarówno pod Mac jak i pod Windows Bootcamp). Lub lepiej poczekaj jeszcze miesiąc/dwa i Apple pokaże nowe Mac Mini. Przy dobrych wiatrach wsadzą tam porządną kartę, kupisz sobie dobry ekran i będzie świetna maszyna do grania. A jeśli chodziło Ci od początku o laptopa, to raczej w 6000 się nie zamkniesz. Macbook Air i Pro 13" to świetne komputery, ale na granie w najnowsze gry to zwyczajnie za mało.

#12 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 31 lipca 2014 - 10:16

Najwiecej co wsadza do nowego mini(zakladajac,ze pojawi sie takowy) to Intel Iris 5200.

#13 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 31 lipca 2014 - 11:45

Nienawidzę takiego gadania "komputery Apple nie są do gier". To co, profanacja jak odpalam codziennie Starcrafta II i się przy tym dobrze bawię na wysokich ustawieniach?

Zadna profanacja - pozazdroscic ze akurat gry w ktore grasza sa na platforme OS X. Wiekszosc graczy jednak gra w wiecej gier i chce miec szeroki wybor, a na Mac gier jest jak na lekarstwo. Nie jest tajemnica ze Mac nie jest rynkiem dla tworcow gier - sa nim konsole i Windows.

#14 dodo21x

dodo21x
  • 137 postów
  • SkądLondyn

Napisano 31 lipca 2014 - 12:13

Mam w bibliotece Steam ok 80 gier z czego 36 działa na OSX, niedzielny gracz znajdzie wiec coś dla siebie ale zakup OSX z myślą o namiętnym graniu to nienajlepszy pomysł.

#15 BraveXL

BraveXL
  • 117 postów

Napisano 31 lipca 2014 - 14:36

To nie lepiej już kupić Maca Pro 4.1 i wsadzić tam jakąś zadowalającą grafikę?

#16 tomas1973

tomas1973
  • 245 postów
  • SkądCork. IRL

Napisano 31 lipca 2014 - 14:49

Nie rozumie takiego podejscia kupuje kompa i chce grac...masz od tego konsole to wiedzą juz 5 letnie dzieci ktora smigaja na ps3 i xbox ps.dla mnie komp to narzedzie do pracy , gra to jest ostatnia rzecz do jakiej bym go uzył ,konsola + 70" ekran do takiej zabawy to rozumie:D

#17 666

666

Mac Pro doctor

• 2 401 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 13:05

To nie lepiej już kupić Maca Pro 4.1 i wsadzić tam jakąś zadowalającą grafikę?

Lepiej, tylko należy kupić z procesorem 3.33 Quad lub na taki wymienić. Idealnie na 3.46 Hex (najwyższe Turbo). Do tego R9 280X lub GTX 780 3/6GB i podoła wszystkim wymagającym grom. Tylko nie każdy zapewne chce MP.

#18 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 15:16

Złóz sobie Pceta z płyta główną Asusa Gryphon z87 , wstawisz tam dowolną karte graficzną i inne lepsze podzespoly niz ma mac pro i bedziesz mogł grać tylko w co ci sie podoba, a jak bedziesz chcial to tez zainstalujesz sobie osx-a bez problemu.

[mod] A co to ma wspólnego z tematem? Dla piszących w tym wątku przypominam go : [/mod]
Mac z dobrą kartą graficzną
[mod] Proszę trzymać się tematu![/mod]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych