Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy jest sens kupić ipoda touch.

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Mewtu

Mewtu
  • 7 posts

Posted 30 July 2014 - 01:22

Witam. Jakiś czas temu wpadłem na pomysł zakupu nowego odtwarzacza muzyki i nie tylko. Zawsze chciałem pobawić się iOS'em, a teraz mam możliwość zakupu. Jest jeden problem. Moim wiodącym telefonem jest htc one m7, czyli zakładając, że kupie ipoda touch to będę musiał nosić 2 urządzenia w kieszeni, czy jest sens biorąc pod uwagę wydajność mojego htc, używanie ipoda stanie się udrękom? Jedyny aspekt, który do mnie przemawia to jest chęć posiadania urządzenia z takim systemem, jego test oraz możliwy zakup iphona w przyszłości. Ipod głównie stosowany byłby do słuchania muzyki(indie rock, jazz, rap) ale od czasu do czasu poszperałbym w aplikacjach, może jakieś gry mniej wymagające w zależności, czy brałbym 4 generacje, czy też 5. ceny 4 oscylują w granicach 300zł, natomiast 5 można wyrwać nową za około 600zł. Czekam na waszą opinie i z góry powiem, nie, nie sprzedam swojego obecnego smartphona celem zakupu lepszego iphona, który zaoferuje mi wszystko, przeczytałem wszystkie wątki związanie z ipodem i generalnie nie rozumiem, dlaczego duża część osób uważa, że nie ma sensu kupować toucha, tylko lepiej zainwestować w iphona 5 w górę. Telefon=gry, aplikacje, internet, DZWONIENIE Ipad=muzyka i czasem jakieś aplikacje. Ważnym aspektem jest bateria, stąd wolałbym nie katować swojego telefonu i używać ipoda.

#2 Tymon71

Tymon71
  • 242 posts

Posted 30 July 2014 - 08:13

Jeśli ipod to albo szufelka albo classic. Skoro masz aplikacje na telefonie to po co Ci w urządzeniu które ma być głównie do muzyki? W szufli masz lekkość, i łatwość obsługi, a w iPod Classic masz wszystko to co powinien posiadać przenośny odtwarzacz muzyki.

#3 Rzygacz

Rzygacz
  • 69 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 July 2014 - 08:24

Jak już chcesz toucha to tylko 5 generacja. Lepsza bateria, większy ekran, iOS 8, więcej ram, lepszy aparat, lepszy procesor i można jeszcze długo wymieniać. A poza tym wsparcie dla touch 4G skończyło się na iOS 6 za niedługo żadnej gry tam nie zainstalujesz.

#4 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 30 July 2014 - 10:00

Dlaczego nie ma sensu? HTC One to świetne urządzenie a system w nim niczym nie ustępuje iOs'owi. Aplikacje, które będziesz używał zapewne będą tymi samymi, których używasz obecnie, bo większość jest i na jedną i na drugą platformę a zmiana ekranu na mniejszy nie będzie komfortem. Również jakość dzwięku nie jest wielkim powodem do zmiany. To już nie są te czasy, gdy Wolfson u Apple zostawiał konkurencję bezradną z tyłu.

- - - Połączono posty - - -

Zamiast tocha dołożyłbym do m8.

#5 mstanko

mstanko
  • 469 posts
  • SkądWągrowiec

Posted 30 July 2014 - 12:46

Ja w dobie smartfonów w ogóle nie widzę sensu zakupu Toucha, który potrafi to co smartfon, oprócz dzwonienia i tylko w zasięgu Wi-Fi. W mieście internetu nie poprzeglądam, na FB nie zajrzę.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users