Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AppleCare Protection Plan - bez paragonu! Mogę skorzystać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 DanielosPL

DanielosPL
  • 17 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 29 lipca 2014 - 23:13

Witam Jestem właścicielem Macbook Pro 2012. Sprzęt zakupiłem w UK z drugiej ręki. Odebrałem macbooka od gościa osobiście. Na pytanie czy posiada paragon oraz karton powiedział że zostawił je u rodziców w domu po czym zapewnił że w weekend będąc u rodziców zabierze je dla mnie oraz dośle pocztą. Facet sprawiał wrażenie słownego to i mu w to uwierzyłem. Zostawiłem swój adres i cierpliwie czekałem... bez skutku. Pisanie maili, sms'ów i telefony nic nie pomagały. Koleś co tydzień pisał że jutro pójdzie na pocztę i wyśle... i na tym się kończyło. W tej chwili jego telefon jest martwy i nie ma już żadnej opcji kontaktu, a tym samym możliwości odzyskania paragonu. Na stronie apple sprawdziłem iż sprzęt jest objęty gwarancją do grudnia 2016r. i posiada wykupiony AppleCare Protection Plan. Widząc to prawie zacząłem świętować że do 2016 mogę żyć w pełni spokoju o sprzęt... (aktualnie powoli zaczyna dziać się coś z baterią...) do momentu jak próbowałem zarejestrować mojego Macbooka na stronie apple. Przy próbie rejestracji poproszono mnie o jakikolwiek dowód zakupu macbooka. Takowego nie posiadam... I tutaj rodzi się pytanie... czy jeżeli posiadam wykupiony AppleCare Protection Plan... przypisany konkretnie do mojego Macbooka o konkretnym numerze seryjnym to w jakikolwiek sposób mogę z niego skorzystać nie posiadając paragonu? Załączam screen z internetowego checku mojego sprzętu: [ATTACH=CONFIG]22626[/ATTACH] Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Daniel

#2 genuinepeter

genuinepeter
  • 62 postów
  • SkądNewcastle, UK

Napisano 30 lipca 2014 - 14:55

hej Daniel. Ja poszedlem do Apple store (newcastle, uk) ze swoim macbookiem pro retina 15 (early 2013) - sytuacja podobna jak Twoja i nikt nie wnikal. Sprawdzono czy apple care wykupione, pozniej przy spisywaniu danych, okazalo sie ze sa dane poprzedniego wlasciciela, to koles ktory mnie obslugiwal wpisal nowe i absolutnie nie mialem z tym klopotu. Nie dam sobie reki uciac, ze paragon nie jest wymagany, byc moze mi sie udalo, albo rzeczywiscie nie robia problemow. Sprobowac zawsze mozesz, najwyzej scierka po glowie dostaniesz od Apple ludkow :P

#3 DanielosPL

DanielosPL
  • 17 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 30 lipca 2014 - 20:30

Super. Dziękuję Ci za odpowiedź i mam nadzieję że nawet nie będzie potrzeby korzystania z Apple Care : ) Chociaż biorąc pod uwagę że mój macbook ma niewiele ponad pół roku a bateria ma już 85% sprawności... mój macbook air ma dwa razy więcej cykli na baterii, a wciąć trzyma ponad 90%. Dzięki Wielkie i Pozdrawiam : )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych