Witam witam,
zdecydowałem się przejść na jabłkową stronę mocy i pewnym już jest, że na dniach stanę się posiadaczem iphone 5s, planuję go nabyć od osoby która wzięła go z abonamentu w plusie, nówka. Wpadłem na pomysł, że może mi troche brakować dużego wyświetlacza (aktualnie Note2 5,5") i mógłbym dokupić ewnetualnie iPada. Zacząłem więc szperać i znalazłem coś takiego iPad 4gen Wi-Fi + 4G [url=http://allegro.pl/apple-ipad-4-16gb-4g-a1460-fv23-szczecin-lte-pl-i4443785134.html]APPLE IPAD 4 16GB 4G A1460 fv23% SZCZECIN LTE PL (4443785134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url] . Przyglądałem też iPad Mini Retina oraz Air, ale te są dużo dużo droższe, a nie chcę się pakować w takie koszty. Potrzebuję koniecznie z modemem ponieważ posiadam mobilny bodajże 10gb z orange i bym sobie właśnie tam kartę zamontował.
Pytanie do applowych wyjadaczy - zauważyłem, że iPad 4Gen. ma inny procesor (a6x) od tych nowych (a7), tutaj pojawia się pytanie - czy na tym starszym iPadzie, ze starszym procesorem, sprzęt ten przy iOs7/8 czy przy następnych aktualizacjach będzie chodził nadal płynnie i pozwoli na szybką bezproblemową pracę na urządzeniu? Czy warto kupić ten model?
Dzięki!

pierwszy sprzęt z iOs - iPhone + iPad
Rozpoczęty przez
kross3r
, 29 lip 2014 00:25
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 lipca 2014 - 00:25
Napisano 29 lipca 2014 - 00:54
Lepiej jest parować urządzenia o podobnej generacji podzespolach a to dlatego, ze:
- Jesli przy kolejnej aktualizacji Twoj 5S dostanie jakas funkcje to bedzie Ci jej brakowac na iPad
- Jesli kupisz jakas aplikacje to moze ona gorzej dzialac/wygladac na starszym iPad
- Za pare lat starsze urzadzenie zostanie na starszym sofcie co spowoduje utrudnienia w spoluzytkowaniu aplikacji (aplikacje czesto maja szybko zmieniane wymagania co do minimalnej wersji softu)
Ja mam iPad 4 + iPhone 5, ktore dzieli raptem 2 miesiace od ich premier, dzieki czemu to co dziala na jednym, dziala identycznie i na drugim. Dzieki temu nie ma dylematow - zrobic to na wiekszym ekranie, czy szybszym procesorze...
Napisano 29 lipca 2014 - 01:33
Rozumiem, czyli jeśli chodzi o iPada to bym celował w coś takiego [url=http://allegro.pl/ipad-mini-retina-16gb-wifi-4g-space-gray-12m-gw-i4429697687.html]IPAD MINI RETINA 16GB WIFI+4G SPACE GRAY 12M GW (4429697687) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url] .
Jeszcze jedno pytanie - na co zwrócić uwagę przy kupowaniu iPhone? Ofertę znalazłem na olx.pl, telefon jest nowy, nieodpakowany, pochodzi z Plus GSM, jednak przezorny zawsze ubezpieczony jak to mówią, więc odpalić telefon z kartą, coś jeszcze?
Jeszcze jedno pytanie - na co zwrócić uwagę przy kupowaniu iPhone? Ofertę znalazłem na olx.pl, telefon jest nowy, nieodpakowany, pochodzi z Plus GSM, jednak przezorny zawsze ubezpieczony jak to mówią, więc odpalić telefon z kartą, coś jeszcze?
Napisano 29 lipca 2014 - 01:47
Jak z Plus GSM to po IMEI sprawdz dystrybucje. Plus sciaga telefony z ksiezyca, wiec przy okazji pelno cwaniakow udaje, ze ich jest z Plusa co ma wzbudzic zaufanie u nieswiadomych kupujacych.
Napisano 29 lipca 2014 - 02:23
Czyli jeśli wypatrzę sobie jakiś model to poprosić sprzedającego o IMEI i wtedy dopiero po niego jechać, biorę pod uwagę jedynie odbiór osobisty sprzętu. Pozdrawiam.
- - - Połączono posty - - -
Jeszcze jak sprawdzić po IMEI'u pochodzenie takiego telefonu?
Dzięki bardzo za pomoc
- - - Połączono posty - - -
Jeszcze jak sprawdzić po IMEI'u pochodzenie takiego telefonu?
Dzięki bardzo za pomoc
Napisano 29 lipca 2014 - 10:04
Na tej stronce, możesz sprawdzić, czy telefon był aktywowany https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do lub zadzwonić do biura obsługi klienta appel. Jeżeli będziesz kupował telefon od osoby prywatnej, która zakupiła urządzenie u operatora. Sprawdź czy numer IMEI na fakturze telefonie i pudełku zgadzają się. Jeżeli pudełko jest zafoliowane, moim zdaniem trzeba je otworzyć przy sprzedającym przed zakupem. Sprawdzić czy telefon i akcesoria są oryginalne. Tak wygląda oryginalny Iphone 5S i akcesoria(chyba, że telefon jest z USA jest inny kształt ładowarki). Tutaj aukcja podróbki zwróć uwagę na akcesoria (słuchawki)telefon iphone 5s goophone i5s (4464196452) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i jeszcze zdjęcie tylnego panelu podróbki Iphone 5S(zwróć uwagę na diody aparatu porównaj sobie oryginał z podróbką) [ATTACH=CONFIG]22619[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22620[/ATTACH]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych