Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

.2 Problem z przegrzewaniem się, podczas używania 3G/4G(przyczyna)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 27 lipca 2014 - 16:15

Witam, mam dość poważny problem z przegrzewaniem się iPhone'a, podczas używania go na 3G/4G. Z początku myślałem, że to może być spowodowane 100% podświetleniem(zazwyczaj 4G używam po prostu na zewnątrz, a ostatnio słońce, mocno świeci, ale nie pozostawiam iPhone'a na słońcu aby się przypiekał, to nie jest przyczyną od razu uprzedzam) Jednak wczoraj, jak mój internet zaczął porządnie się popisywać przed moim znajomym podczas rozmowy na facetime, byłem zmuszony przełączyć z Wi-Fi na 4G, żeby nie rozłączało nam co 15 minut. I po godzinie rozmowy, zorientowałem się, że iPhone jest CAŁY gorący, jak róg(tam gdzie jest umiejscowiony procesor z grafiką) iPad'a 3gen podczas 2-3 godzinnego grania w Infinity Blade II. I wtedy rozumiem, jest spore zapotrzebowanie na procesor i grafikę, ipad był w 45nm jeszcze robiony, a tutaj? Rozmowa na facetime i 4G? Ekran kompletnie wygaszony przez cała rozmowę i telefon po prostu leżał na stoliku. I był tak samo nagrzany jak podczas 15 minutowego(dosłownie) przeglądania internetu po 4G na mieście. I teraz kieruję do Was pytanie, czy ten typ tak ma? It's not a bug, it's a feature? Czy po prostu mam jakiś trefny model? Na Wi-fi iphone jest zimny, jakby nic się na nim nie robiło(podczas rozmowy), przy samym włączonym 4G, bez przeglądania stron(lub pisania imessage), iPhone też jest zimny, nagrzewa się jedynie podczas większego użycia, nie zależnie od tego czy to 3G czy 4G, z tego co pamiętam, to działo się też tak na 7.0.6, na 7.1 i teraz na 7.1.2, z jailbreakiem oraz bez, za każdym razem odtwarzam oprogramowanie bez kopii(ustaw jako nowego iPhone'a) więc to także nie pomoże. Do tego uwierzcie mi, iPhone jest naprawdę gorący, że nie da się go trzymać w ręku, wcześniej miałem 2G i 4, z czego 2G nigdy mi się nie nagrzewał, a 4 czasami jak kiedyś grałem w Infinity Blade na ładowarce do tego, także tam jeszcze rozumiem, mam kolegę z iPhone 5, on mówił mi, że jego 5-ka jest zimna podczas używania 4G. Także wychodzi na to, że mam jakiś trefny model, jednak chciałbym się upewnić i zapytać Was jak sprawują się wasze 5s-ki podczas takiego trochę dłuższego przeglądania internetu/używania(tylko po 3G/4G, wifi mnie nie interesuje) tak 30-45 minut przynajmniej, bez przerwy i z włączonym ekranem, ponieważ nie wiem czy oddawać na gwarancję, ale wiem, że sam ani "samo" się to nie naprawi. Pozdrawiam. PS. iPhone na 7.1.2 / Orange PL 16.1, sieć ustawiona na sztywno, tylko Orange PL , zasięg jest dobry 3-4 kreski, także nadmierne wyszukiwane sieci, także nie wchodzi w grę.

#2 iFan2000

iFan2000
  • 331 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 27 lipca 2014 - 17:27

Mam to samo w 4s-ie przy włączonym 3g . Też iOS 7.1.2 i Orange .

#3 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 27 lipca 2014 - 22:17

Czyli wychodzi na to że niby "tak ma być" :/ No nic, poczekam na opinie jeszcze innych, ogólnie zależy mi właśnie tylko na krótkich opiniach jak sprawują się wasze 5/5s, ale dobrze wiedzieć też, że w 4s ten problem także istnieje. Bo jestem pewien, że żadne przywracanie softu bez kopii nie pomoże.

#4 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 27 lipca 2014 - 22:19

32 stopnie u mnie... puszke coli w aucie rozwaliło... a telefon działa bez problemu wiec...

#5 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 28 lipca 2014 - 00:06

U mnie też działa i nigdy w życiu na żadnym z urządzeń z iOS nie wyskoczył mi komunikat o przegrzewaniu się(tutaj także mi nie wyskakuje) i naprawdę nie jestem jedną z osób, które płaczą jak coś tam źle działa lub coś jest lekko za gorąco lub zimne. Telefon dochodzi do takiego stanu i to najdziwniejsze, że w naprawdę krótkim czasie, bo ~15 minut wystarczy, że dosłownie trzymanie go w ręce staje się niewygodne/nieprzyjemne, a przez dłuższy czas tj. 2-3 minuty(jak się już nagrzeje), jest po prostu nie do utrzymania w ręku, a tutaj już zaczyna się poważny problem, bo spada użyteczność urządzenia, bo dla mnie to paranoja, że muszę go schować do kieszeni, odczekać 10 minut aż się schodzi i pokorzystać sobie...znowu 15 minut, a temperatura na zewnątrz nie ma nic do rzeczy, miałem takie same jazdy na 7.0.6 jeszcze w marcu/kwietniu, jednak wtedy myślałem że to przez 100% podświetlenie ekranu.

#6 iFan2000

iFan2000
  • 331 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 28 lipca 2014 - 11:30

Ja tez robię to samo w 4s . Czasem jest taki gorący , ze odkładam go na kilka minut , aby się schłodził , bo go nie idzie w dłoni trzymać . Chyba pójdzie na gwarancje .

#7 tttt

tttt
  • 1 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 16:31

Mam ten sam problem. iPhone 5S, sieć Orange. Telefon mocno się nagrzewa, a długość życia na baterii radykalnie się skrócił. Co prawda zainstalowałem stare ustawienia sieci (plik ipcc), które umożliwiają połączenie EDGE lub 3G, a nie tak jak to jest w przypadku nowych ustawień - 3G lub 4G, ale telefon i tak przegrzewa się.

#8 jacekk16

jacekk16
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2014 - 15:04

Też mam podobnie na swoim 5 16GB.Na 3G strasznie się grzeje,na 4G już zdecydowanie mniej.

#9 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 sierpnia 2014 - 17:12

5s grzeje się przy np. grach 10 min grania rozgrzewa telefon tak że nie da się go trzymać … jak korzystam z Messengera i chwilę gadam też czuje że się rozgrzewa.

#10 tommy45

tommy45
  • 110 postów

Napisano 13 sierpnia 2014 - 18:43

Jak dla mnie to działa więc się grzeje, podświetlenie, kamera, modem. Mój 5S też się znacznie nagrzewa przy rozmowie, iPad mini retina też. Jak by się grzał za bardzo wyskoczył by komunikat o przegrzaniu. Taki miałem ostatnio jak zrobiłem z tel. rejestrator trasy w samochodzie, wtedy był naprawdę gorący :D

#11 Pistel

Pistel
  • 83 postów

Napisano 01 września 2014 - 12:58

Cześć - u mnie jest podobnie przy iP5S w Plusie. Wcześniej miałem iP4 i nigdy się mi to nie zdarzyło podczas normalnego użytkowania. Ponadto bateria na iOS7 to jakaś tragedia - największą zaletą iPhona była dla mnie żywotność baterii. Nie włączając 3G mogłem spokojnie 3 dni używać (telefony, smsy, trochę internetu przez EDGE, sporo muzyki). Teraz mając np 60% baterii nie mam szans bez nerwów dojechać do wieczora. A tu jeszcze telefon marnuje prąd na generowanie ciepła :P Po co nam te 64bity? :)

#12 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 01 września 2014 - 13:00

marnuje prad na generowanie ciepła... sorki ale jestes de*ilem

#13 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 01 września 2014 - 15:07

marnuje prad na generowanie ciepła...

sorki ale jestes de*ilem

Ty jesteś mądry tak ze tylko czapki z głów. Czekaj Ci pomnik postawie Panie Einstein. Widać nie zrozumiałeś o co mu chodzi czyli jak zwykle.

A restore kolego próbowałeś? Miałem podobny problem i pomoglo;)

#14 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 01 września 2014 - 16:06

czego nie zrozumialem?? ze koles pisze ze grzanie pobiera prad?? porywnywanie ip4 z ip5 jest calkiem bez sensu bo sprawdz sobie jak wyglada przewodzenia ciepła w szkle a aluminium

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych