Witam,
Jako iż przejrzałem z parę stron i nie znalazłem podobnego tematu, więc moje pytanie brzmi.
Co warto kupić czy Asus Nexus 7 (800-900zl) czy Ipada mini retina 16 gb wifi (1500~zł)
Tablet będzie używany do przeglądania internetu, czytania książek, oglądania filmów, czasami jakaś gierka itp. Nigdy nie miałem nic z Apple, to będzie moja pierwsza styczność z tą firmą. Wybrałem tego Ipada mini ponieważ poprzednik z tego co czytałem ma słaby ekran oraz słaby procesor. Czy ten Ipad jest wart 1500zł? Dodam jeszcze że moja mama studiuje, a na stronce Apple przeczytałem że jest rabat nawet do 170 zł

. Czy naprawdę system Apple jest taki bez ścin jak wszyscy mówią, czy to jest po prostu tak powiedziane bo ktoś kto wydał 2500zł na np. Ip5s to nawet nie widzi w nim wad. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale jestem użytkownikiem Xperii Z1 i Nexus7 jako iż ma androida byłby dla mnie trochę lepszy pod względem że jestem już obeznany z androidem, ale do odważnych świat należy

. Może po zakupie tego Ipada sprzedam w cholerę moją Z1 i kupie sobię IP, tego nie wiem, lecz mojej Xperii nie mogę nic zarzucić, działa świetnie. Czekam na wasze opinie i porady, i z góry dziękuje wszystkim którzy będą chcieli mi pomóc.
P.S
Wiecie może kiedy będzie premiera nowych tabletów od Apple? Bo wtedy pewnie ceny spadną

.
Pozdrawiam
@@Edit
Wiecie może ile jeszcze Apple będzie supportować Ipada mini retina? Bo nie chciałbym żeby było tak że kupię go a za rok jak wyjdzie nowy iOS okaże się że to już nie na ten tablet bo jest za stary ;x