Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wybieranie numerów a właściwie kontaktów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 lipca 2014 - 16:34

Mam pytanie, może banalne ale dla mnie ważne: Jak w prosty sposób zadzwonić do kogoś z kontaktów iPhone ???? :) W prosty rozumiem tak: - mam klawisze numeryczne i wpisując cokolwiek wyświetlają mi się wszystkie pasujące kontakty i nie muszę wklepywać całego nr tel. czy też nazwy kontaktu. Powiem szczerze że zaczyna mnie wurw… ten telefon. Pracuję na macu i tylko dla tego skusiłem się na iPhona, myślałem że będą ładnie i bezproblemowo współpracować i ułatwiać mi kontakty, ale tak nie jest. Nic na iPhone nie działa po prostu, nic nie jest intuicyjne. Wg mnie to najgorszy produkt Appla i ciągnie tylko na marce. Oczywiście moje zdanie możne wynikać wyłącznie z frustracji jaka mnie dopadła przy próbie zafunkcjonowania tego telefonu. :) Stąd moje proste i banalne pytanie powyżej :)

#2 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 16:43

instrukcje ci pies zjadl?? pod klawiszami numerycznymi nasz cos takiego jak kontakty tam masz lsite kontaktow z wyszukiwarka

#3 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 lipca 2014 - 17:25

Widzę że kolega nie umie czytać ze zrozumieniem. Więc tłumaczę: PROSTY SPOSÓB !!!!! nie poprzez kontakty-wyszukaj-wybierz-zadzwoń. PROSTY - wybieraj -dzwoń

#4 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 17:48

Widzę że kolega nie umie czytać ze zrozumieniem.
Więc tłumaczę: PROSTY SPOSÓB !!!!! nie poprzez kontakty-wyszukaj-wybierz-zadzwoń.
PROSTY - wybieraj -dzwoń

Faktycznie, ciężko Cię zrozumieć o co Ci chodzi, bo kolega wyżej podał Ci właśnie ten prosty (jak na iphonea) sposób, chodź na iphonie wygląda on "byle jak", jest słabo widoczny a więc "

Wchodzisz w telefon, potem kontakty i tam w SZUKAJ wpisujesz powiedzmy trzy pierwsze cyfry numeru pod który chcesz zadzwonić np. 665 i automatycznie pojawia się lista tylko z numerami zaczynającymi się na 665 ...klikasz na dany kontakt i dzwonisz

Chodź przyznać muszę Ci rację, że na innych telefonach (nie pamietam czy to na samsung czy htc bo tych marek od czasu do czasu używam, a nie mam nic w tej chwili ze sobą) opcja szybkiego dzwonienia jest o wiele łatwiejsza i czytelniejsza.

Jeśli nadal nie o to Ci chodziło, to sorry :D

Łatwiejszego sposobu chyba nie ma, oczywiście nie licząc opcji "ulubione"

#5 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 18:35

Łatwiejszego sposobu chyba nie ma, oczywiście nie licząc opcji "ulubione"

Ja używam Spotlight-a. Przesuwam w dół kciukiem po ekranie, i zaczynam wpisywać pierwsze litery kontaktu.
Zawsze to kilka kliknięć mniej...

#6 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 lipca 2014 - 08:17

RumburMK wielkie dzięki, właśnie o to mi chodzi. Słowa "na iPhone jest to najprostszy sposób" wszystko wyjaśniają :( trzeba będzie się przyzwyczaić.

A czy w ULUBIONYCH, można tworzyć grupy, wiesz Klienci, Znajomi, Rodzina.

I jeszcze jedno: Po co na klawiaturze numerycznej są litery???? Jak i do czego ich użyć ?

- - - Połączono posty - - -

Gdzie znajdę Spotlight? Bo chyba ja tego nie mam na telefonie, a już w paru miejscach zetknąłem się z takim typem wyszukiwania. Choć czytałem że w ten sposób przeszukujemy cały iPhone.

Czy można go ustawić jako ikonę na pulpicie, gdzie on jest?

:) już znalazłem :)

#7 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 26 lipca 2014 - 08:32

W iphonie właśnie mnie to denerwuje, że jak klikam na na klawiaturze liczby to nie wyskakują mi kontakty, ale w Cydii jest program handyPhone, który działa bardzo dobrze :)

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 09:36

Gdzie znajdę Spotlight? Bo chyba ja tego nie mam na telefonie, a już w paru miejscach zetknąłem się z takim typem wyszukiwania. Choć czytałem że w ten sposób przeszukujemy cały iPhone.

Nie sądzisz, że czas najwyższy przeczytać instrukcję obsługi zamiast podnosić nam ciśnienie takimi pytaniami?

#9 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 lipca 2014 - 10:21

Napisałem że znalazłem …

A teraz może jakieś konstruktywne odpowiedzi na pozostałe pytania ?

Możesz napisać coś więcej?

W iphonie właśnie mnie to denerwuje, że jak klikam na na klawiaturze liczby to nie wyskakują mi kontakty, ale w Cydii jest program handyPhone, który działa bardzo dobrze :)

Możesz napisać cos więcej

#10 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 26 lipca 2014 - 16:32

handyPhne, wiadomo trzeba mieć zrobiony jailbreak. I wybieram sobie z tej klawiatury daną osobę, wpisuje jej nazwę i wyskakuje mi numer. Nie muszę wchodzić w kontakty itp. [ATTACH=CONFIG]22584[/ATTACH]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych