Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ipad 4 16GB cell czy iPad Air 16 GB czy Ipad 4 32 GB

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 czyzyk80

czyzyk80
  • 7 posts

Posted 21 July 2014 - 13:54

Hej, Jak w tytule wiadomości. Posiadam iPada 3 16GB wifi only. Myślę o upgrade i teraz tak... 16 GB to tak na styk pojemność...raczej nie gram, co najwyżej jedna gra HD uruchamiana raz na miesiąc na chwilę, reszta to muzyka, zdjęcia, filmy, ksiazki. Na obecnym iPadzie jestem na 80, 90% pojemności. Modem - oczywiście, zawsze by się przydał, ale rzadko w terenie potrzebuje internetu na tablecie, jak coś - używam wtedy tetheringu w tym kluczowych chwilach. ipad air...cóż, kusi mnie najnowsza odsłona. Mobilność - codziennie podróżuje pociągiem do pracy i z powrotem po ~ 1h, więc w użyciu jest. A może na chwilę obecną nie zmieniać aż tak koniecznie? iPad 3 działa bardzo dobrze, może jeszcze posłużyć rok, dwa do moich zastosowań. Boje się znaczącej utraty jego wartości - jako iPada który najkrócej był na rynku, złącze jeszcze stare itp. Stąd myśl o zmianie - bo funkcjonalnie wszystko na nim działa poprawnie i wystarczająco dla mnie. Z góry dziękuje za wszelkie przemyślenia Pozdrawiam

#2 gogoartur

gogoartur
  • 128 posts

Posted 21 July 2014 - 21:48

Jeśli Ci starcza spokojnie, to bym poczekał z wymianą do momentu jak wyjdzie nowy ipad, o ile wyjdzie, wtedy ceny mogą się obniżyć i będziesz mógł kupić np air 32gb z 4g.

#3 czyzyk80

czyzyk80
  • 7 posts

Posted 22 July 2014 - 09:55

Dziękuje za odpowiedz. Tylko oczywiście ja się kieruje cenami na wolnym rynku (allegro itp.), gdzie ipad air 16 GB wifi to wydatek 1300-1400 PLN. Air 32 GB 4 G około 2000 PLN. Za pół roku realnie będzie kosztował te 1400? I ile będzie warty wtedy ipad 3? Wiem, że to oczywiście wróżenie z fusów, ale każda sugestia mile widziana ;-)

#4 gogoartur

gogoartur
  • 128 posts

Posted 22 July 2014 - 11:52

Za pół roku za opada 3 swojego myślę że 600 zł spokojnie weźmiesz i 1000 zł do ipada air 32gb z 4g byś mniej więcej musiał dołożyć.

#5 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 25 July 2014 - 11:35

A ja na Twoim miejscu bym trzymał ipada3 do końca, a w teren bym kupił mini retina z 3G. New iPad jest dobrym sprzętem i jeśli masz go na sofcie 6.x.x będzie długo długo chodził.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users