Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gry działające na GeForce 750m do dlugodystansowego grania

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 f0ku5

f0ku5
  • 65 posts

Posted 17 July 2014 - 22:25

Hej, Sorki, jesli takie tematy byly gdzies zakladane setki razy. Chcialbym otrzymac odpowiedz na konkretnie moje pytanie ;) Ostatnio porzucilem calkowicie PC na rzecz Mac'a i jestem wniebowziety. Kupilem iMaca 21.5 z GeForce 750m, zeby czasem moc sobie w cos pograc. Nie mam jednak juz od dawna 15 lat i zdecydowana czesc mojego zycia wypelnia praca, jedzenie i sen :P Nie kupilem Mac'a do gier, bez obaw. Pytanie mam tylko takie - jakie sa gry godne polecenia pod konkretnie moja grafike (750m), w ktore mozna grac naprawde dlugi czas? Mam na mysli takie gry, ktore nie sluza tylko do jednorazowego przejscia singla i w odstawke. Chcialbym miec cos, w co moge codziennie pograc po pracy i co mi sie nie znudzi. Moja biblioteka Steam ze starych czasow jest naprawde pokazna i mam w czym wybierac. Na PC jakis czas temu baaaardzo dlugo gralem w Football Managera i chyba bede to kontynuowac na Mac'u. Tam dobra grafika jest najmniej potrzebna. Jednak czy sa jeszcze jakies inne gry tego typu? Mam zainstalowana rowniez Cywilizacje V i rowniez podoba mi sie - mozna grac w nieskoncznosc. Prosze wiec w takim razie o porade, poniewaz rynek gier na Mac'a jest nieco specyficzny. Nie moga to byc jakies wymagajace gry, poniewaz 750m tego po prostu nie uciagnie. Wazne, zeby wciagaly na dluuugi czas :)

#2 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 18 July 2014 - 00:34

League of Legends ;) w to możesz grać baaaaaaaaaaardzo dłuuuuuugo i często ;) Diablo 3, World of Warcraft, Wiedzmin 2, Bioshock Infinite oraz poprzednie części(1 i 2).

#3 f0ku5

f0ku5
  • 65 posts

Posted 18 July 2014 - 08:52

LoL to nie dla mnie, ja akurat jestem z tego drugiego obozu - Doty :P Na 750m chodzi niestety masakrycznie zle. Ale troszke grac bede. Diablo 3 zaloczylem na PC i nie czuje potrzeby grania znow. Grind z kolei mnie nie bawi :P W WoW'a gralem duuuuzo jako szczyl i nie chce do tego wracac ;) Wiedzmin i Bioshocki zaliczone na PC, aczkolwiek Infinite zainstalowakem dla testu - niestety tez chodzi beznadziejnie, nawet na najnizszych detalach...

#4 Nathan

Nathan
  • 90 posts
  • Skądz przeszłości...

Posted 18 July 2014 - 17:38

Star Wars: The Old Republic :) Zdecydowanie świetna gra, naprawdę ładnie wygląda na lepszym sprzęcie i najlepsze: ponieważ wymaga abonamentu żeby poważniej w nią grać, niewiele dzieci i młodzieży w nią gra. A do tego: GWIEZDNE WOJNY! Minusem jest optymalizacja i raczej bez Bootcamp nie odpalisz tej gry. Jeszcze mogę polecić Starcraft II i gry Valve: Left 4 Dead, Counter Strike etc. Te już działają pod Mac. Ogólnie to mówimy tu o grach których nienawidzę za to, że zabierają mi mnóstwo życia :)

#5 f0ku5

f0ku5
  • 65 posts

Posted 18 July 2014 - 19:46

Bootcamp odpada. Nie po to kupowalem Mac'a, zeby instalowac Windowsa. Wszystkie gry od Valve mam, tak wiec na pewno bede troche pykac :) Moze jeszcze jakies inne propozycje?

#6 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 18 July 2014 - 20:22

możesz jeszcze użyć crossover i grać w gry windowsowe (nawet te ze steam'a) lub poszukaj darmowej alternatywy wine.

#7 knut

knut
  • 157 posts

Posted 18 July 2014 - 20:28

W AppStore masz parę pozycji, np. Mafia 2, Dirt2, 2048. ;)

#8 f0ku5

f0ku5
  • 65 posts

Posted 18 July 2014 - 20:36

AppStore tez bym wolal omijac, poniewaz moja biblioteka gier na Steamie jest na tyle duza, ze za gry z AppStore musialbym ponownie placic. Mam je na Steamie, jednak nie wiedziec czemu nie pojawiaja sie one jako dostepne do sciagniecia na Mac'a. Reasumujac - chce tylko gry natywnie napisane dla OS X'a :)

#9 knut

knut
  • 157 posts

Posted 18 July 2014 - 20:55

Możesz próbować jeszcze z gog.com pobrać wersje na OS X. ;)

#10 f0ku5

f0ku5
  • 65 posts

Posted 19 July 2014 - 13:34

No z gog moge pobrac, tylko jeszcze ciagle nie wiem co ;) LoL odpada, Diablo 3 zaliczone na PC, WoW'a mam zainstalowanego, ale nie chce do niego wracac, Wiedzmin i wszystkie Bioshocki zaliczone na PC. Starcraft II odpada, bo nie przepadam z RTS'ami. Gry od Valve mam sciagnete i pykam. Tak jak mowilem - nie chodzi stricte o gry single player do jednego przejscia, tylko o gry multi i takie gry singlowe, w ktore mozna grac caly czas :)

#11 DrunkenBear

DrunkenBear
  • 174 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 19 July 2014 - 19:52

Na gogu duża większość gier to emulatory na OSX, więc zapomnij o graniu na tym systemie wygodnie i bez wkurzania się na spadki FPS. Bootcamp do grania i tyle.

#12 f0ku5

f0ku5
  • 65 posts

Posted 19 July 2014 - 21:16

Czyli tylko Steam zostaje i jakies gry z "wlasnymi" launcherami, jak WoW, czy LoL. Sa jeszcze jakies godne polecenia gry?

#13 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 19 July 2014 - 22:43

Assassin's Creed 2 i Brotherhood.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users