Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaki skaner do negatywów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#26 Fast128

Fast128
  • 387 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 10 grudnia 2007 - 22:21

http://allegro.pl/it...n_dual_iii.html
a co sądzicie o tym? Ma szanse pójść w okolicach 1000?

#27 aldek

aldek
  • 793 postów
  • SkądGrodzisk Maz. Wieś: Reczyce

Napisano 11 grudnia 2007 - 00:08

Jest tyle wart, co teraz, może dwie setki więcej. Tysiąc to za dużo. Niedawno za tysiaka poszedł na lalegro najwyższy model minolty, czyli 5400 z ICE. Okazje więc bywają.

#28 dinosaur5

dinosaur5
  • 77 postów

Napisano 03 czerwca 2008 - 21:21

Pozwole sobie troche odświeżyc temat mam Minolte ScanDual II (2820U), skanerek jest wykrywany prawidłowo (głównie sprawdzane pod Win) ale nie skanuje niewiem czemu (sprawdzane głównie z oprogramowaniem ze strony minolty) pokazuje sie po jakimś czasie tylko komunikat ze wyskoczył jakiś bład i proces został przerwany... a vuescan gdy jest podłączony skaner wogoóle sie niewlancza - cały czas jest okno główne dopiero jak wyjme wtyczke usb VS sie wlancza... wiec krótko... POMOCY!!!

#29 Fast128

Fast128
  • 387 postów

Napisano 03 czerwca 2008 - 21:25

Mam taki sam skaner i działa bez problemu, niestety tylko pod win. To co zauważyłem to, że aby go uruchomić trzeba włączyć dołączone oprogramowanie (to samo co na www minolty) i z zamkniętymi drzwiczkami z przodu dać mu się skalibrować. Potem niezależnie od tego czy drzwiczki są otwarte czy nie czy jest wsadzony film czy nie skaner włącza się bez problemu. Dioda z przodu świeci Ci czy mruga?

#30 jw_amigowiec

jw_amigowiec
  • 294 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 03 czerwca 2008 - 21:26

Stanowczo odradzam Minolte ze swiatlami LED, jak cos moge tu przyslac mojego znajomego, ktory jest w temacie, bo jej uzywal i "odkryl" wade fabryczna ;). Powazna wade. Nienaprawialna.

#31 dinosaur5

dinosaur5
  • 77 postów

Napisano 03 czerwca 2008 - 21:45

Mam taki sam skaner i działa bez problemu, niestety tylko pod win. To co zauważyłem to, że aby go uruchomić trzeba włączyć dołączone oprogramowanie (to samo co na www minolty) i z zamkniętymi drzwiczkami z przodu dać mu się skalibrować. Potem niezależnie od tego czy drzwiczki są otwarte czy nie czy jest wsadzony film czy nie skaner włącza się bez problemu.
Dioda z przodu świeci Ci czy mruga?

skaner automatycznie sie kalibruje oczywiście pokazuje informacja o "wyjeciu" ramki i zamknieciu drzwiczek nastepnie czasami jak wloze film pokazuje sie komunikat wloz film poprawnie i w końcu zaczyna skanować i na tym staje.... dioda zwykle się świeci // czasami jak "zresetuje" skaner to dioda zaczyna mrugać

#32 Fast128

Fast128
  • 387 postów

Napisano 03 czerwca 2008 - 21:51

Hmm, a zawsze tak było? Nie doszedł Ci np nowy dysk na usb? U mnie na pc gryzie się z nagrywarką na usb

#33 dinosaur5

dinosaur5
  • 77 postów

Napisano 04 czerwca 2008 - 18:16

ogólnie skaner całkiem niedawno kupiłem, głównie próbuje go podłaczyć na laptopie i jest tak jak opisałem to powyżej... dodam ze skaner wydaje odgłosy jedynie przy właczanie sie programu kiedy jest napis "setting up" a podczas skanowania... cisza

#34 Fast128

Fast128
  • 387 postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 10:47

USB 2.0 jest?

#35 W3RM

W3RM
  • 11 postów

Napisano 15 sierpnia 2014 - 20:20

Przyznam sobie Złotą Łopatę za odkopanie wątku, ale: podpowie ktoś, czy jest szansa na makowy skaner do 500 zł? Sklepowe/Allegrowe okazy za 79,99 to wyłącznie Windowsowe wynalazki (nie wspominając, a może to i najważniejsze, o szajsowatej jakości).

#36 666

666

Mac Pro doctor

• 2 401 postów

Napisano 15 sierpnia 2014 - 23:19

Epson Perfection V370 Photo - ca 350 zł. Bardzo dobra jakość skanów w tej półce cenowej (jeśli nie najlepsza).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych