Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z przeglądaniem internetu - częste zawieszanie się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sajmon_szy

Sajmon_szy
  • 110 postów

Napisano 11 lipca 2014 - 08:46

Witam, Nie wiem czy to dobry dział, bo administratorzy wolą skasować cały temat niż napisać gdzie powinien się on znaleźć.. ale cóż. Każdy może mieć gorszy dzień. Jeszcze raz zamieszczam treść zapytania : "Od jakiś 3 tygodni mam kłopot z przeglądaniem internetu. Bardzo długo ładują się strony np. wyszukana fraza z google. Nie mówiąc już o filmikach na youtube, które większośc razy nie chcą w ogóle się załadować. Czasem muszę 20 razy odświeżyć stronę i wtedy ruszy. Na kilka minut pomaga wyczyszczenie cookies. Potem znów to samo. Ten sam problem występuje na Safari, Firefoxie, Chromie. Wczoraj zaktualizowałem system do 10.9.4. jednak nie rozwiązało to problemu. Mam najnowsze wersje przeglądarek. Internet posiadam DLS 6mb. Myślę że nie jest to jednak kwestia wolnego internetu, bo identyczna sytuacja pojawia się na 50mb internecie. Co więcej - na innym MBP problem ten nie występuje. Sprzęt: MacBook Pro 13" 2012 Late. 2.5 GHz Intel Core i5, 8gb RAM. Proszę o rady, bo jest to mega uciążliwa sprawa. Pozdrawiam i dziękuję."

#2 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 11 lipca 2014 - 09:27

Tematów o wolnym internecie jest z milion, czy zastosowałeś choć jedną z polecanych porad: reset routera, sprawdzenie czy w routerze nie masz shakowanego firmware, podłączenie maka po kablu, sprawdzenie na nowym koncie użytkownika, wpisanie ręczne DNS itd?

#3 Sajmon_szy

Sajmon_szy
  • 110 postów

Napisano 11 lipca 2014 - 09:56

Reser Routera - niezliczoną ilośc razy Shakowany firmware- nie sprawdziłem, ale tak jak wspomniałem identyczny problem występuje w innej miejscowości z internetem od innego dostawcy i o znacznie większej prędkości. Co więcej na drugim laptopie nie występuje taki problem, wiec śmiem twierdzić że jest to wina mojego systemu a nie internetu/routera. Co do podłączania maka po kablu - to w 90% tak działam więc to również nie rozwiązuje problemu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych