Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Plamy na wyświetlaczu iPhone 5

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 pwr.

pwr.
  • 21 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 10 July 2014 - 18:44

Witam wszystkich! Mam problem z moim iPhonem ponieważ pojawiły się na nim plamy. Dokładniej chodzi o to ze są szare plamy pomiędzy wyświetlaczem a panelem dotykowym. Wczoraj jeszcze miałem 2 u góry wyświetlacza, dzisiaj jest ich już więcej. Telefon nie został zalany w jakiś konkretny sposób lecz leżąc na płazy przez przypadek na nim usnąłem i tak się stało.. Wszystko poza tym działa, dotyk śmiga, wyświetlacz również, bateria trzyma ( nie lądowałem od wczoraj rana a sytuacja wydarzyła się wczoraj w południe ). Czy jest jakiś sposób aby te plamy zniknęły? Czy da radę wyciągnąć ta wilgoć za pomocą np. Ryżu? Co zrobić z tym telefonem? Z góry wielkie dzięki za odpowiedz !

#2 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 12 July 2014 - 00:28

Wstaw zdjęcia.

nie został zalany w jakiś konkretny sposób lecz leżąc na płazy przez przypadek na nim usnąłem i tak się stało..

A w jaki sposób zalałeś? Cieżko zalać coś leżąc na tym.

#3 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 12 July 2014 - 00:56

Może sól?

#4 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 posts

Posted 12 July 2014 - 07:43

A w jaki sposób zalałeś? Cieżko zalać coś leżąc na tym.

Pewnie przepocił :D

#5 pwr.

pwr.
  • 21 posts

Posted 12 July 2014 - 08:17

Spociłem się jak świnia i wyszło ;( sprawa wygląda tak ze coraz większe są te plamy, teraz już prawie cały wyświetlacz... Wczoraj wieczorem włożyłem do ryżu zobaczymy co z tego wyjdzie :)

#6 aszer6

aszer6
  • 24 posts

Posted 12 July 2014 - 08:29

pixele wypala xD

#7 pwr.

pwr.
  • 21 posts

Posted 12 July 2014 - 14:22

Tak wyglądał w dniu w którym się uszkodził, wczoraj palma była już na prawie całym wyświetlaczu, od ok 20h leży w ryżu. Zobaczymy czy to pomoże..

Dołączona grafika

( nie mogę inaczej wstawić zdjeć ponieważ jestem na wakacjach i do dyspozycji mam tylko iPada )

#8 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 12 July 2014 - 14:23

ryz ci tyle pomoże co umarlemu kadzidlo

#9 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 12 July 2014 - 14:27

Łoo Panie... co to jest:P

#10 michobo

michobo
  • 1160 posts

Posted 12 July 2014 - 15:38

to jest TRUP nie telefon...choć być może jeszcze (przez chwilę) żywy

#11 pwr.

pwr.
  • 21 posts

Posted 12 July 2014 - 15:38

Wczoraj była już ta plama prawie na cały ekran.. Wydaje mi się ze jest to woda, która mogła dostać się pomiędzy wyświetlacz a panel dotykowy tylko moje pytanie, dlaczego jest jej coraz więcej ( na większej powierzchni ) ? Jak myślicie, co tutaj może pomoc? Tylko wymiana wyświetlacza wchodzi w grę?

#12 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 12 July 2014 - 17:51

Tylko wymiana wyświetlacza wchodzi w grę?

Zawsze możesz go dopocić żeby plama pokryła cały ekran i nie będzie widać różnicy :D
A tak na serio to wydaje mi się, że chyba niestety tylko wymiana tu pomoże.

#13 pwr.

pwr.
  • 21 posts

Posted 20 July 2014 - 10:49

No i już jest po jednym problemie ale za to mam drugi.. Kupiłem na allegro cały panel czyli wyświetlacz + dotyk + kamerka + home itp. generalnie cały "przód" telefonu. Wszystko pięknie śmiga tylko jest jeden problem.. NIE DZIAŁA KAMERKA PRZEDNIA ( a przed wymianą działała.) Postanowiłem więc wymontować z tego panelu tą nową i zamontować starą lecz nadal nie działa.. zrobiłem restore systemu bez kopi zapasowej i nadal nic.. z tego co widzę to nic nie jest uszkodzone na płycie. Wszystkie czujniki które są przy kamerce działają ( ciemność, zbliżenie itp) więc nie wiem czego to może być wina, ma ktoś jakiś pomysł?

#14 Dbnszk

Dbnszk
  • 39 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 July 2014 - 17:44

to wina softu.

#15 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 21 July 2014 - 18:02

to wina softu.

Tak na pewno. Odtworzył soft bez kopi i nadal to samo więc na 100% to wina softu...

#16 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 21 July 2014 - 18:41

to wina softu.

Tak na pewno. Odtworzył soft bez kopi i nadal to samo więc na 100% to wina softu...

Dziwisz się? Koleś ma iPhone 4 gold edition to co Ty szary paf możesz wiedzieć xD

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users