MacMini -> słaba karta WiFi ?
Posted 07 July 2014 - 19:19

Posted 07 July 2014 - 19:20
Witam,
Mam świeżego MacMini. Odziwo zaraz po pierwszym uruchomieniu Mac połączył się z moim Wifi (router livebox znajduje się na niższym pietrze) i przez dzień działał. Pobrały się aplikacje itp.
Kolejnego dnia WiFi już przestało działać. Ledwo co się łączy, jak już się połączy to netu i tak nie ma.
Ping pusty.
Dodam, że próbowałem kłaść go w różnych miejscach na biurku i potrafiły być chwilowe poprawy. Może na kilka sekund.
W tym samym pokoju z tym samym routerem bezproblemowo łączą się telefony, laptopy itp.
Tylko MacMini nie jest w stanie złapać solidnie sygnału.
Dla pewności podłączyłem go zaraz obok routera -> wifi działa jak trzeba. Wchodzę piętro wyżej - i dupa.
I stąd pytanie, czy w tak drogich kompach naprawdęładują badziewne karty WiFi? Czy z moja jest coś nie tak ? :/
Mój Mac Mini łapał wifi w miejscu w którym iPhone i iPad już na sieci 3G były.
Posted 07 July 2014 - 19:27
I stąd pytanie, czy w tak drogich kompach naprawdęładują badziewne karty WiFi? Czy z moja jest coś nie tak ? :/
Taki badziew ładują ,u mnie iMac postawiony obok mini ta sama odleglosc od rutera wifi na iMacu 65Mb/s na mini tylko 50Mb/s ,po kablu juz na tescie jest identycznie:confused:
Posted 08 July 2014 - 09:25

Posted 09 July 2014 - 13:17
Taki badziew ładują ,u mnie iMac postawiony obok mini ta sama odleglosc od rutera wifi na iMacu 65Mb/s na mini tylko 50Mb/s ,po kablu juz na tescie jest identycznie:confused:
To sprawdź w jakich standardach działają obie karty
- - - Połączono posty - - -
Witam,
Jeśli na piętrze bez problemu łączysz się z WIFI smartphonem, to raczej coś nie tak masz z kartą WIFI w kompie. WIFI w kompie działają na większe odległości bez problemu, i raczej powinno być na odwrót.
Posted 11 July 2014 - 08:47
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users