Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 3GS Problem z iOS 6.1.6

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 rockwell25

rockwell25
  • 26 posts

Posted 03 July 2014 - 23:17

Witam, kupiłem sobie Iphona 3GS ponieważ chciałem zobaczyć jak to wszystko działa i ew. potem kupić nowy model. Mam taki problem, dla was może śmieszny ale nie umiem sobie z tym poradzić dlatego proszę o wyrozumiałość. Mam iOS 6.16 i chciałem pobrać z AppStore aplikacje facebook i mesanger ale te aplikacje są przeznaczone wyłącznie dla iOS 7 i późniejszych. Dlatego nie wiem jak mam zainstalować aplikacje dla mojej wersji iOS. Iphone 3GS nie dostał aktualizacji do iOS 7 i nie wiem co mam zrobić. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Michał.

#2 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 03 July 2014 - 23:32

Było wiele razy - pobierz przez iPhone, nie przez iTunes...

#3 rockwell25

rockwell25
  • 26 posts

Posted 04 July 2014 - 01:03

Wybacz ale nie rozumiem, nie pobieram przez iTunes tylko w AppStore szukam aplikacji i klikam "zainstaluj" a potem wyskakuje komunikat że aplikacja nie działa na tej wersji iOS. A przez telefon mam pobrać czyli jak?

#4 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 04 July 2014 - 01:56

Instrukcja

#5 rockwell25

rockwell25
  • 26 posts

Posted 04 July 2014 - 11:01

Ale Ja tam nie mam tych aplikacji bo pierwszy raz założyłem Apple ID. I w tej zakładce nie mam nic. Bo to już sam znalazłem. Dziękuje i pozdrawiam.

#6 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 04 July 2014 - 11:26

To musisz najpierw coś zakupić i będzie w tej zakładce.

#7 Edzio1903

Edzio1903
  • 191 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 04 July 2014 - 11:32

"Jeśli dla Twojej wersji systemu iOS lub OS X jest dostępna zgodna wersja aplikacji, po prostu potwierdź, że chcesz ją pobrać. Na przykład po zakupieniu programu iPhoto dla urządzenia z systemem iOS 7 możesz zainstalować wcześniejszą zgodną wersję programu iPhoto na urządzeniu z systemem iOS 6.

Additional Information

Uwaga: pobranie niektórych wcześniejszych wersji aplikacji ze sklepu App Store jest niekiedy niemożliwe, jeśli producent aplikacji postanowił ich nie udostępniać. Jeśli nie widzisz interesującej Cię wersji aplikacji, skontaktuj się z jej producentem, aby uzyskać więcej informacji. Informacje kontaktowe producenta można znaleźć na stronie produktu dla aplikacji w sklepie App Store.
"

Czego nie rozumiesz? Masz dwa wyjścia jeśli w iOS 6.1.6 nie możesz pobrać danej aplikacji;
1 - pisać do developera danej aplikacji by udostępnił wersję zgodną z iOS 6
2 - kupić iPhone który ma aktualizację do iOS 7 - czyli wszystko co wyszło po 3GS ;)

Sam używam jako telefonu do pracy (szkoda mi "ciochrać" 5 na placu) 3GSa i wiele aplikacji po prostu już na niego nie zainstalujesz.

#8 rockwell25

rockwell25
  • 26 posts

Posted 04 July 2014 - 11:33

@UP: Teraz rozumiem, bo prostu nie można tego zrobić.

#9 Edzio1903

Edzio1903
  • 191 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 04 July 2014 - 11:43

"this application requires ios 7.0 or later"

Masz jasno podane jak na tacy - te aplikacje chodzą pod iOS 7 - a Ty masz iOS 6 na telefonie którego nie zaktualizujesz do 7 - albo kup sobie nowszego iPhone albo licz na to, że producent tych konkretnych dwóch aplikacji wyda wersję pod iOS 6 (w co wątpię).

- - - Połączono posty - - -

Tak na przyszłość - kupowanie jednego z najstarszych modeli telefonu (czy w ogóle sprzętu od Apple) w celu sprawdzenia "jak to wszystko chodzi" to najgłupszy pomysł z możliwych.
Raz, że kupujesz używki w marnym stanie
Dwa, że masz stary system i tak naprawdę to nadal nie wiesz "jak to wszystko chodzi" - bo utknąłeś na starociu z przestarzałym systemem i wielu funkcji nowego systemu po prostu nie zobaczysz na oczy.
Trzy - frustracja z punktów powyższych może Cię odstraszyć i zniechęcić do zakupu nowego produkt firmy Apple - a to błąd, bo nowe (współczesne) sprzęty na nowych systemach są nieporównywalnie inne (lepsze, szybsze, intuicyjniejsze) od starych modeli.

#10 komanch

komanch
  • 37 posts

Posted 05 February 2015 - 17:26

Temat co prawda z poprzedniego roku, ale mam ten sam przypadek. IPhone 3GS, nie chcę się go pozbywać bo chodzi i wyglada jak nówka, natomiast potrzebuję na nim zaintsalować GoPro App - no i tu mam znany problem, obecna wersja programu wymaga IOS 7. Pytanie - czy pomoże coś takiego?

http://www.download....1g-i-2g/n/2786/

czy to tylko zmienia wygląd, nic więcej i aplikacje nadal będą widzieć IOS 6?

Edited by komanch, 05 February 2015 - 17:26.

#11 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 February 2015 - 18:54

Dalej jest tomstary iOS i nic nie poradzisz.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users