Witam,
Wczoraj chciałem zainstalować upgrade 7.1.2 poprzez WiFi, ale wyskakiwał komunikat, że się nie da. Dzisiaj postanowiłem zrobić to przez iTunes (Windows 7) i mój iPhone 4s stał się cegłą. Podczas instalowania 7.1.2 wystąpił błąd "Nie można było odtworzyć iPhone'a "iPhone". Wystąpił nieznany błąd (3)."
Pow podpięciu kabla wyskakuje ekran "podłącz do iTunes", i dalej to samo, wszystko idzie w miarę OK, pyta się czy odtworzyć, weryfikuje, coś tam sprawdza, instaluje, następnie pasek na iPhone dochodzi do samego końca, ale jakby nie kończy się tym zaokrągleniem i znowu wywala ten sam błąd. Resetuje trzymając oba przyciski wciśnięte, znowu przechodzi do ekranu podłączenia do iTunes i tak w kółko.
Czy ktoś wie, jak to rozwiązać, czy zostałem z cegłą? Czytałem o sposobie z zamrażarką, ale boję się zastosować.

Wystąpił nieznany błąd (3) - próba odtworzenia oprogramowania
Rozpoczęty przez
dylesid
, 03 lip 2014 13:18
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 lipca 2014 - 13:18
Napisano 03 lipca 2014 - 18:11
Próbowałem downgrade do 7.1.1 ten sam błąd. Próbowałem też metodę z zamrażarką podaną w tym poście, działa ona jednak tylko u części użytkowników, u których występuje ten problem. Niestety u mnie schłodzenie do niskiej temperatury powoduje spadek napięcia, więc po wyjęciu trzeba podłączyć do ładowarki, telefon się rozgrzewa i nici z freezer fix.
Napisano 10 września 2014 - 15:19
Kontynuacja historii. Ściągnąłem finalną wersje iOS 8 i zrobiłem recovery jeszcze raz, niestety to samo, najpierw błąd 3014 a potem prawie pod koniec instalacji błąd 3.. Co ciekawe jednak, zmieniła się ekran iPhone w trybie recovery, mianowicie ikonka iTunes, która była wcześniej niebieska, teraz jest czerwona. Niestety, nic to nie zmienia, bo nadal mój iPhone jest cegłą.
Napisano 10 września 2014 - 16:36
Spróbuj odtworzyć w DFU
Napisano 10 września 2014 - 17:07
Niestety to samo. Zostawiam temat, bo może ktoś kiedyś wpadnie na pomysł, jak z tego wyjść.
Napisano 10 września 2014 - 17:27
Serwis. Błąd 3 to problem sprzętowy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych