Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

macbook pro 13 mid 2012 nie działa klawiatura i touchpad

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 czayya

czayya
  • 17 posts

Posted 30 June 2014 - 12:38

Witam Pracuje wczoraj jak zwykle na swoim nowym półrocznym macu i nagle wysiadła klawiatura i touchpad. Nie rzucałem nim, nie zalałem, kupiłem nówkę i pracuje przy biurku. Jakieś pomysły? Nie mam czasu teraz biegać i oddawać na gwarancji bo potrzebuje go do pracy. Nie mogę się nawet dostać do dysku bo nie mogę wpisać hasła... Jest to mój 8 laptop w życiu i jednocześnie pierwszy firmy apple i najgorszy jaki miałem bo takie rzeczy nie działy się w toshibach i samsungach po 2tyś. Masakra dzięki za pomoc pozdrawiam

#2 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 30 June 2014 - 12:52

Włącz z wciśniętym altem i zobaczymy czy się pojawia Boot menu. Jak tak to reset PRAM, reset SMC. Jak nie spróbuj to samo z zewnętrzną klawiaturą.

#3 czayya

czayya
  • 17 posts

Posted 30 June 2014 - 13:05

dzięki, nie jestem jeszcze biegły w makach ale jak wrócę do domu to spróbuje zrobić tak jak piszesz.

#4 kompernik

kompernik
  • 264 posts

Posted 30 June 2014 - 13:23

Szczerze, widziałem kilka MacBook'ów z niedziałającymi klawiaturami i touchpadami… ZAWSZE okazywało się, że komputery uległy zalaniu...

#5 czayya

czayya
  • 17 posts

Posted 30 June 2014 - 13:57

Pytali w serwisie do którego dzwoniłem czy nie zalałem no ale nie był nigdy zalany bo kupiłem nówkę zafoliowaną. Klawisze i touchpad wysiadły nagle w trakcie pracy i przestał reagowac na cokolwiek. Klawiatura się podświetla ale nie działa.

#6 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 30 June 2014 - 14:43

Zresetuj system, po ponownym uruchomieniu powinno wszystko wrócić do normy

#7 czayya

czayya
  • 17 posts

Posted 30 June 2014 - 15:44

Resetowałem wczoraj i dalej nic nie działało więc odpuściłem. Przed chwilą przyszedłem i uruchomiłem z altem i touchpad działał więc nic nie grzebałem i tylko zrestartowałem - wszystko wróciło do normy. Dziwna sprawa :/ One tak mają czasami?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users