Time Capsule - udostępnienie plików w samrt TV Samsung i zdalny dostęp do TC
Posted 30 June 2014 - 08:42
Posted 30 June 2014 - 21:20
Posted 30 June 2014 - 21:46
Posted 09 July 2014 - 08:51
Posted 09 July 2014 - 10:44
https://discussions....essage/23996964
Zwykły WD myCloud (2TB) za 460 zł posiada funkcję DLNA i dodatkowo Time Machine Backup.
http://www.wdc.com/p...ts.aspx?id=1140
Posted 10 July 2014 - 10:22
Posted 10 July 2014 - 13:12
No to lipa. Taka marka, tyle kasy kosztuje a nie nadaję się do niczego poza kopią bezpieczeństwa. Jedyny plus to wygląd. No nic, jak to się mówi "do żyda z tym".
Ale, ale... To nie jest tak, jak piszesz, Szanowny Kolego!
Będę bronił Apple mówiąc, że taka marka, tyle kasy kosztuje i stworzyła urządzenie nadające się idealnie do kopii bezpieczeństwa. A na dodatek, ma ładny wygląd.
Co do backupu fotografii polecam 5GB iCloud, potem sobie kopiujesz na bieżąco z "chmury" do innego katalogu. Pamięta ostatnie 1000 zdjęć bodajże lub zrobionych w ostatnim czasie, ale do maksymalnie 5GB (czego nie uważam za słaby wynik).
W każdej chwili podłączone do internetu iUrządzenie (iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV) odpalasz i oglądasz fotki...
Najdziwniejsze jest to, że (z tego co widzę i co piszesz - mogę się oczywiście mylić lub być niedoinformowany) zastanawiam się, po co TC skoro masz laptopy z windosami a nie macbooki/imaki/ maki mini...
Do opisanych przez Ciebie czynności moim zdaniem (bo mam, używam i sobie chwalę) wystarczy dowolny (nawet najtańszy) model Synology ewentualnie (ze względu na wygląd, ale już nie cenę) LaCie... np ten: https://www.lacie.co...st.htm?id=10324
Jak zakupisz jakiegoś maka i będziesz potrzebował funkcji TimeMachine to poszukaj albo zwróć się do mnie po instrukcję, jak skonfigurować dowolny Synology, żeby mieć na nim funkcję Time Machine lub odweidź stronę www.pronas.pl
Posted 11 July 2014 - 09:59
Posted 11 July 2014 - 12:48
Posted 11 July 2014 - 14:28
Mam w domu 4 laptopy "z windowsem". Od czasu zakupu pierwszego urządzenia Apple (Apple TV1) powoli przekonuję się do marki. Zrobiłem kiedyś eksperyment i - na wyraźne życzenie Małżonki - poszukałem laptopa "z windowsem" z konfiguracją podobną do mojego Macbooka Pro lub Macbooka Air, jaki Jej proponowałem. Znalazłem sprzętowo podobne Sony Vaio w podobnej cenie a Samsunga chyba nawet droższego. W przypadku laptopów Apple kupuje się nie tylko sprzęt, ale i całą "otoczkę", której elementem jest Time Capsule.Tak na marginesie to gdyby laptopy apple były by tańsze to na pewno bym kupił. Wydając kilka tysiaków a nawet i więcej za laptopa apple w średniej konfiguracji, miałbym jeden lub dwa laptopy dobrej albo b.dobrej konfiguracji windowsa, ale to też tak na marginesie.
Problem leży w tym, że tutaj trzeba odwrócić sposób myślenia/kombinowania: sprzedaj (tym bardziej, że kupiłeś za pół ceny) Time Capsule i kup Synology (lub coś podobnego np Qnap, WD ) i będziesz miał wszystko w jednym...
Nawiązując do "pozakomputerowych" porównań: Kupiłeś instalację na gaz do samochodu benzynowego a przecież Twój samochód to diesel...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users