Witam. Od kilku dni borykam się z dość upierdliwym problemem. Mianowicie kupiłem aparat, który nagrywa filmy w formacie AVCHD. Początkowo po podłączeniu karty pamięci z aparatu do MBP 13" system (OSX 10.9) nawet ich nie widział. Trochę poszperałem w necie i zainstalowałem program : Free MTS Converter z Mac AppStore. Pliki (filmiki) na karcie są już widoczne, jednak znajdują się one w folderze AVCHD z ikoną QuickTime i po otwarciu mogę je jedynie odtworzyć. Nie mogę żadnego pojedynczego filmiku skopiować na biurko, aby później przepuścić go przez iSkysoft Video Converter. Jak sobie z tym poradzić? Rozszerzenie chciałbym zmienić np na mp4 po to by móc na każdym sprzęcie je bezproblemowo odtworzyć.
Pozdrawiam!

Jak zmienić rozszerzenie pliku AVCHD (OSX 10.9)
Rozpoczęty przez
fojewa.135
, 29 cze 2014 13:14
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 czerwca 2014 - 13:14
Napisano 29 czerwca 2014 - 13:20
Napisano 29 czerwca 2014 - 13:49
Niestety ten sam problem. Gdy chcę wybrać filmik do konwertowania widzę jedynie na biurku przeźroczysty folder AVCHD w którego nawet nie mogę wejść. Samego filmiku też nie mogę otworzyć inaczej, zmienić jego nazwy, skopiować ani nic...
[ATTACH=CONFIG]22126[/ATTACH]
- - - Połączono posty - - -
Jak sobie z tym poradzić?
[ATTACH=CONFIG]22126[/ATTACH]
- - - Połączono posty - - -
Jak sobie z tym poradzić?
Napisano 29 czerwca 2014 - 14:30
Z pewnością nie bardziej niż mój problem. Jak można zauważyć nie pytam o konkretny program. Chciałem wyłącznie dowiedzieć się jak sprawić by plik AVCHD stał się edytowalny. Nic więcej.
Napisano 29 czerwca 2014 - 14:40
najprościej zmienić nazwę plinku AVCHD i robi się z tego folder zwykły, operację powtórzyć na następnych folderach wewnątrz AVCHD.
Napisano 29 czerwca 2014 - 14:51
Ucz mnie sensei;p
Takie proste a nie wpadłem na to;p
Napisano 29 czerwca 2014 - 15:08
bitte

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych